Een nieuwe Google-VR headset kan Oculus Rift klop in een grote weg

0
200

Google werkt aan een VR-headset, en terwijl je denkt misschien dat wist u al, u bent slechts gedeeltelijk recht.

Het bedrijf wordt gezegd dat het werken op twee headsets, inclusief een volledig standalone viewer die niet vereist dat tethering aan een smartphone, computer of spelconsole, volgens bronnen spreken met de Wall Street Journal. Daarmee zou het de eerste stand-alone VR-hoofdtelefoon die we hebben gezien.

Google is ook verluidt werken op een meer geavanceerde versie van Google Karton, dat hebben we eerder gehoord. Deze nieuwe versie is niet alleen een papier shell voor een telefoon, maar komen vol met chips en sensoren, volgens de WSJ.

Een meer geavanceerde, misschien zelfs plastic smartphone-based viewer is een logische stap voor Google als het kan houden het goedkoop, maar de meer interessante beetje hier is de standalone viewer.

Ongebonden, kunnen gebruikers meer vrij rondlopen en genieten van de ervaring, niet in het minst omdat ze het niet nodig een dure PC of console set-up mogelijk te maken.

Oculus Rift is de scheepvaart voor $599/£499/AU$649, maar dat is gewoon voor de headset. Bij factoring de prijs van de PC nodig is voor het uitvoeren van de virtual reality-ervaring, bent u op zoek naar een investering van meer dan $1,500 (£1035, AU$2,110).

Google standalone-apparaat is niet goedkoop, maar zelfs op de helft van de prijs van een volledige Breuk set-up, het heeft al een Kloof slaan in een grote weg. Natuurlijk, of de hardware en ervaring is genoeg te overtuigen van de gebruikers vork over enkele honderden dollars van het deeg om te beginnen, is een andere vraag geheel.

Meer Google-VR headset details

Als voor de kijkers specs, het is gezegd dat het hebben van een scherm, «high-powered-processors» en camera ‘ s dat het gezicht uit.

Movidius, een bedrijf dat we gehoord gekoppeld aan Google een korte tijd geleden om een andere reden, wordt gezegd dat het verstrekken van chips die gebruik maken van de camera’ s feeds bijhouden van de gebruiker hoofd van de beweging. Dat is belangrijk omdat, in tegenstelling tot de Oculus Rift, die gebruik maakt van een PC-processors en andere externe camera ‘ s bijhouden hoofd bewegingen, Google headset kan werken op zijn eigen.

Net toen we zien de nieuwe headset is in de lucht. Het zou later dit jaar, of het kan niet ver genoeg langs om de vrijlating van elk moment snel. Of Google zou kunnen besluiten om te doden van het product helemaal.

Als er een bijgewerkte versie van Karton, het kan zijn gezicht op Google IO in Mei. Google is naar verluidt zelfs zo ver te gaan als het afstellen van een nieuwe versie van Android, vermoedelijk Android-N, meer compatibel met de VR-gebruik. Een verandering mogelijk te komen is de mogelijkheid om het scherm te blijven, zonder dat de gebruiker nodig hebben om voortdurend aan te raken.

Google gaat full-zwijn in VR, het maken van bewegingen die niet alleen HTC, Samsung en Oculus zijn waarschijnlijk in de gaten houden van, maar ook Apple. De Cupertino bedrijf wordt gezegd dat het ontwikkelen van een eigen VR-headset, maar het is onduidelijk wat voor soort configuratie zal het uiteindelijk gaan. Google is de lat hoog als het verslag van vandaag waar is, het maken van de VR oorlogen meer intrigerend.

  • Hands on met de HTC Vive