Jenter trenger bedre leker!

0
128

FamVeld/shutterstock.com

Som de fleste mødre denne tiden av året har jeg vært på jakt etter kvalitet leker for barna mine-min datter er 7 og min sønn er 5. Min sønn har ingen mangel på cool leketøy forespørsler. Men jeg finner min datter som sliter med hva du skal sette på sin liste til Santa. (Kan du tenke deg? En gutt som sliter med ting å ha?) Utenfor awesome maling sett fra Met og noen bøker, hennes liste er ganske halt: et leketøy spa pedikyr sett og American Girl doll kjæledyr, klær, og tilbehør. Disse er søte og alle, men jeg tror hun er selv å erkjenne hva de er … kjedelig. Jenter leker vanligvis er.

På Foreldre, hver sommer for våre redaktører gre gjennom tusenvis av nye leker for barn for våre Beste Lekene av Året guide som kommer ut hver November. Og hvert år er vi sliter med én kategori: Leker for jenter 6 år og opp-selv i 2013, de er enten alt om dukker eller mote og skjønnhet. Hvis de er kule og smarte de er også vanligvis rosa. Jeg er fint med rosa; det er den kul og flink som mangler. Jeg tror faktisk det rosa kan hjelpe — det er inngangsporten til å få jenter interessert (og etter hvert forhåpentligvis rosa kan forsvinne). Problemet er at «gutter » leker» (eller bare leker, periode) er markedsført så sterkt til gutter som jenter er slått av. Forlater dem med dukker og fem milliarder perle kits. Jenter trenger kule leker som er markedsført til dem — leker som utfordrer dem, inspirere dem, og la dem til å tenke på kreative måter, mens det også være MORSOMT. Det var den tenkte prosessen bak den populære leketøy av sesongen, GoldieBlox, som video om jenter leker — og større melding av jenter i ingeniørfag-har gått viral. Hvis du ikke har sett den, du må.

Som en mor, er denne videoen nådde meg på et nivå som er så dypt at jeg gråt på toget i morges ser det. Og det er den lykkeligste video noensinne! Vri på Beastie Boys sang rocks!!! (Jeg er bare rart.) Uansett. Poenget her er at selv denne leken er ikke så stor. Videoen er fantastisk. Meldingen er myndiggjøring. Men den leken … vel, det er bare ikke så interessant. Vi anså det for Leker av Året fordi vi elsket meldingen, men selve leken var en byste. Jeg er begeistret om at dette lille selskapet gjør så godt fordi de vil kanskje har ressurser til å gjøre neste års linje virkelig banebrytende for jenter. Jeg venter på det. I mellomtiden, disse er jenter leker som er gode. Jeg er sikker på at det er flere. Vennligst, legg til min liste!

Super Art Studio

Georello Kaleido Spill

Magnatiles

Cra-Z-Art Lite Brix Lyser Opp og setter

Nancy B Science Club Moonscope

Lego-klosser og Lego Friends (ja, selv om det er rosa; sannheten er at jenter liker rosa)

Rainbow Vevstol (som om du ikke vet dette)

For hvordan vi velger våre leker av året, kan du se denne videoen:

Søker de Beste Lekene 2013