4 Saker som Folk inte Förstår Om Sexuella Övergrepp

0
176

I oktober fick jag en random Facebook begäran från Jonathan, en gammal vän från high school, jag hade förlorat kontakten med. Det var en inbjudan att Gilla en sida för något som heter Julie Valentine Center. Googla det, jag såg att det är ett sexuellt övergrepp och utnyttjande av barn recovery center i South Carolina. Min första tanke var att Jonathan visste jag arbetar på Föräldrar och ville att jag skulle vara medveten om centrum. (Det visade sig att han inte vet var jag jobbar.) När jag gick på deras hemsida såg jag att de var främja en blogg-serie om livet efter sexuella övergrepp skriven av Jonathan. Jag hajade till, förstå att han måste ha utsatts för sexuella övergrepp som barn. Min sinne blixtrade tillbaka till Jonathan i skolan, en av de smartaste barn i vår klass, som gick vidare till Pepperdine. Du vet aldrig vad människor går igenom, tänkte jag. Då jag tittade närmare på blogginlägg och min mage sjunkit. Jonathan hade inte varit utsatta för sexuella övergrepp. Hans 3-årige son hade.

Jonathan nu mycket öppet förklarar-i ett försök att göra någon form av känsla av skräck som han, hans fru Michelle, och tre äldre söner är fortfarande genomgår—hans yngste son, nu 4, blev sexuellt utnyttjade mer än 20 gånger av en medlem av släkten.

Jonathan har berättat för mig att de alla lider av posttraumatisk stress och känsla av effekterna av inte bara missbruk, men det sätt som det har brustit sin utökade familj. Han är fast besluten att tala ut, även om det innebär att det kommer att positivt påverka någon annan levande genom efterdyningarna av missbruk.

Han är ungefär halvvägs genom en 12-veckors blogg-serie och jag hoppas att alla ni läsa vad han skrivit hittills. Hans ord är gripande och full av alla känslor man kan tänka sig, inklusive sorg, ilska, empati, skuld, hopp, och mest av allt kärlek. Jag visade dem för att Linda E. Johnson, verkställande direktör för Förhindra Övergrepp mot Barn Vermont, och som bidrog till förra året när vi körde denna berättelse Föräldrar om att skydda ditt barn från och med ett sexuellt rovdjur. Hon sade till Jonatan skriver: «jag var väldigt, väldigt rörd och imponerad… och mycket ledsen över vad som hände med sin lilla pojke. Men vad som var så viktigt för mig är att de bara gjorde allt rätt.» Hon hyllade sin son. «Bara en eller två i varje 10 offren berätta medan de är barn. Det faktum att han kunde är ett bevis på att sund och kärleksfull relation med hans föräldrar har byggt med honom. Och han hade rätt! Han gjorde rätt i att berätta, eftersom de omedelbart trodde på honom och agerade efter vad de lärt sig.»

Jag frågade Linda om det är vanligt för föräldrar att svara så grundligt och offentligt som Jonathan och Michelle har, särskilt med tanke på att de fortfarande känner en omedelbar följd av missbruk. Hon sade, «jag vill tro att vad de gör är en del av en rörelse mot den positiva. Men många föräldrar ge efter för den skuld resor sätta på av andra familjemedlemmar, eller rädsla eller skam,» och tala inte upp.

Hon hade ett vänligt ord för Julie Valentine Center. «Advocacy center förtjänar att vara i rampljuset också. De gör yeoman ‘ s arbete för att stödja och vägleda familjer och hjälpa dem med förväntningarna under den rättsliga processen—förväntningar som inte kan uppfyllas.»

Av alla av Jonathan inlägg hittills, något som känns mest lysande på följande sätt. Att veta att 1 av 4 tjejer och 1 i 6 pojkar kommer att bli sexuellt utnyttjad av den tid de är 18, och hur sannolikt det är att någon som du vet, barn eller förälder, vän eller familjemedlem—har drabbats av sexuella övergrepp, jag uppmanar dig att läsa resten.

Att sätta Ande Tillbaka i Flaskan: Myter och Missuppfattningar Av Jonathan MittenI har blivit överväldigad av utgjutande av kärlek och stöd som svar på mitt första inlägg. Många vänner har kommit fram att dela med sig av sina berättelser om att bli antastad som barn och vill att deras föräldrar hade stått upp för dem. Jag skriver i ett försök att hitta några större betydelse i min familj är smärta som de och dem som har drabbats av samma, kan hitta lite känsla av komfort eller tillhörighet. I både min och min hustrus ögon där ligger en sorg att nå djupt in i våra själar. Det är en look som jag nu känner igen i ögonen på andra som har gått igenom samma sak. Det är inte en titt på avgång, för under brinner en eld som tänder när vi möter en av dessa myter, eller som jag nu kallar dem för «lögner».

 

Dessa ursäkter som hänvisar jag är född i en djup förnekelse, en önskan om att «sätta ande tillbaka i flaskan», så att livet kan återgå till hur det var utan att erkänna skräck över vad som har gjorts. Det är en önskan att minimera den smärta som tillfogas så charad av en lycklig familj kan fortsätta med oförminskad styrka. Följande myter och missuppfattningar var de som vi stött på under de senaste sju månaderna. —Jonathan Vante

 

Myt #1 Det är en familjeangelägenhet som inte behöver rapporteras

Tyvärr har de flesta sexuella övergrepp begås av familjemedlemmar, vänner familj, eller andra i en betrodd plats, inte av främlingar. När vår 3-åriga första spillde bönorna till min fru, hon omedelbart konfronteras gärningsmannen som erkände sitt brott. Min frus familj förväntade mig att vi skulle behandla detta som en familjeangelägenhet och inte att rapportera händelsen till polisen. Verkligheten är att alla sexuella övergrepp måste rapporteras. Vi grät en dag och jag gjorde samtal försöker hitta något annat sätt att minimera påverkan på den unge mannens liv. Det tog två samtal till polisen och två besök innan vi slutligen lämnade in en rapport. Jag var tvungen att ha ett EKG i mitten av detta eftersom min läkare befarade att jag hade en hjärtattack. Slutligen, vi försökte omedelbart behandling för min son och fick höra att vi var tvungna att göra en polisanmälan och se en rättsmedicinsk rådgivare innan han kunde behandlas. En förälder som underlåter att underrätta polisen som kan klassificeras som en icke-skydda förälder.

 

Myt #2 En 3-åring kommer inte ihåg

Tyvärr är detta falskt och jag verkligen önskar att det var sant. Vi har inte fört ämnet upp med våra tre år gamla. Han å andra sidan, nu när hemligheten är ute, har delat med oss, med barn kvarter, och random folk på vårt hus. Han har delat med sig allt i mycket större detalj än vi nödvändigtvis vill veta. Det är ett bra tecken på att han inte känner skam, men han bryter vårt hjärta varje gång han tar upp det. Vi har haft flera vuxna talar till oss privat om sina egna erfarenheter och tyvärr dem som var i hans ålder när det hände fortfarande minns tydligt vad som var gjort till dem. Det konstaterades i domen att höra att gärningsmannen anser att vårt barn inte var skadad och att han skulle «glömma det om folk skulle sluta föra upp det.» Hur jag önskar att det var sant….

 

Myt # 3 Det gjorde inte ont (han ville inte säga nej, han gillade det)

Min mage vänder sig varje gång denna lögn upprepas, och jag sjuda med en illa dolda ilska. Påtvingade sexuella handlingar är att förnedra, skada fysiskt och lämna djupa psykologiska ärr. Den som säger något annat är i djup förnekelse som undviker alla sunt förnuft och resonemang, för att inte nämna mängder av dokumentation. Både gärningsmannen och hans familj har använt detta som ett sätt att antyda att det inte var något brott och att det som hände är ingen big deal.

 

Myt #4 Det är bara en tonårig pojke sak (hormoner eller bara en fas han går igenom)

Vi vet alla att tonårspojkar är full av rasande hormoner som får bäst av dem och att de fantiserar om en hel del. Jag minns att jag talar till polisen med sin kryssare som han var redo att lämna och han gjorde denna punkt: Det har inte och har aldrig varit normal fantisera om prepubescent pojkar och flickor. Han är korrekt. De som fantiserar om små barn som är pedofiler och de som agerar på deras fantasier är molesters.

Det föreslogs att Thanksgiving och Jul skulle fortfarande vara samma, så länge molester hade tillsyn av en vuxen vid alla tillfällen och var inte ensam med de andra barnen. Den största myten av alla? Att vi kan sätta ande tillbaka i flaskan… verkligen, vi kan.Bild: Se det stoppa det skrivet på barnets hand via Shutterstock.

ПОДЕЛИТЬСЯ
Предыдущая статьяEn Requiem for Santa
Следующая статьяPresentidéer för Upptagen Moms