Baby Seat Med iPad-Hållare? Fisher-Price Gnistor Tv-Tid Debatt

0
135

Fisher-Price väckt kontroverser nyligen med sin nya produkt, den Nyfödda till Småbarn Apptivity Plats, en aktivitet plats att levereras med en iPad-hållare, tillsammans med traditionella bat-på leksaker och en spegel. Gratis iPad-appar är också tillgängliga för utvecklande, lugnande, och tidigt lärande under barnets plats tid.

Samtidigt som denna «apptivity» plats som känns som ett enkelt sätt att distrahera och utbilda ett barn, American Academy of Pediatrics avskräcker skärmen exponering för spädbarn under 2. Studier har visat att barn som är yngre än 2 som tittar på tv och filmer kan ha uttrycksfulla språk förseningar, och barn yngre än 1 som tittar mycket på tv ensam har en betydligt större chans att tal förseningar.

Fisher-Price är ett företag som vi är beroende av för stora barn leksaker, så varför skulle det sätta ut en pedagogisk produkt som går mot AAP: s rekommendation? «Vi strävar efter att ge genomtänkta funktioner och lösningar för föräldrar som vi har identifierat genom deras behov», Kathleen Alfano, Ph D. och senior chef för barn-forskning på Fisher-Price, berättade för ABC news i ett uttalande.

Det är klart att det inte är på ett uppdrag att hindra barnets utveckling — det är bara att försöka att sälja en produkt på en konkurrensutsatt marknad.

Låt oss inte glömma att föräldrarna har fullständig kontroll över deras föräldraskap val. «Vi vet Apptivity Plats är inte för alla. Vi vill ge föräldrar alternativ, vilket är anledningen till att vi har över ett dussin spädbarn platser från vilka de kan välja,» Alfano säger. Och naturligtvis, föräldrar kan och bör begränsa sin bebis tid för skärmen, oavsett om de har denna produkt eller inte.

Oavsett AAP: s rekommendationer, föräldrar, realistiskt, kommer att passera sina telefoner eller iPads till sina barn för att distrahera eller engagera dem från tid till tid. Ingen behöver känna sig skyldig om man gör det med måtta – det är 2013 och skärmar är nästan omöjligt att undvika. Men du kanske vill styra bort från produkter som uppmuntrar till utökad tv-tid och välja en mer traditionell leksak eller produkt.

Om en förälder kommer för att köpa denna produkt eller liknande, bör de överväga detta: Person-till-person interaktion med barn är grundläggande för deras utveckling. Så en iPad för att ersätta mänsklig interaktion med digitala engagemang för längre perioder risker som förnekar er baby på spänningen i den verkliga världen omkring honom. Så oavsett om det är i en «apptivity» säte eller någon annanstans, kan vi alla försöka att använda digitala distraktioner mindre, och de mänskliga och kära mer.

Hur att Välja en Aktivitet Plats

Hitta spädbarnet aktivitet växel på Butik Föräldrar och hålla koll på din bebis utveckling med våra Milstolpe Tracker.

Bild via Fisher-Price