Presentidéer för Upptagen Moms

0
126

Min Jul listor som barn var legendarily lång och detaljerad (om slarvigt handskrivet)—ungefär som den här tjejen önskelista, som gick viral. (Jag önskar att jag hade tänkt att be om «en liten sak som kan förvandlas till någonting som helst,» eftersom det skulle ha varit otroligt hjälpsamma ca 20 olika gånger denna morgon ensam.)

Men i dessa dagar, mina önskelistor är utomordentligt liten. Det är en produkt av att vara bland de som är lyckliga nog att kunna ha råd med det nödvändigaste och massor av extramaterial, och att vara en arbetande mamma med två mycket upptagen flickor, vilket innebär att min hobby är saker som sömn och tvättservice. Och det innebär också att min man och mina döttrar har en tuff tid att komma på presenter till mig (fancy torktumlare ark?). Jag frågar mig själv för exakt samma saker som min mamma bad för 30 år sedan, vilket ledde till mycket eye-rullande och suckar från mina syskon och mig. Och nu leder till mycket eye-rullande och suckar från min man.

Så här är vad jag hoppas att vara begåvad med denna Jul:

1. Barn-producerade awesomeness. Så vitt jag är orolig, det finns inget mer underbart än att mina döttrar’ handavtryck i lera, stick-figur familj målningar och foto-smycken prydda, eller vad andra listiga idéer för mina döttrar att » lärare dröm upp. De är ännu bättre när det paras ihop med lustiga meddelanden flickor som ofta skriver i korten som de gör. (Vid Thanksgiving, min äldsta var tacksamma för att vi har jobb, så att vi kan betala skatt. Jag är tacksam för hälften av det uttalandet.)

2. Barn-valt gåvor. En nära andra i min uppskattning är fånig gåvor flickorna köpa med våra pengar på skolan Santa butik. Jag gillar att se när deras fantasi och smak att ta dem. «Diamonds» kan falla ut ur ringen två timmar senare, och bouncy ball är kanske inte den mest nyttiga gåva, men de är omhuldade precis samma.

3. Landsförvisning av vissa fraser från familjen ordförråd. Jag skulle vilja kalla ett moratorium på följande: «Det är inte rättvist», «Varför gör hon får…», «jag vill inte gå till skolan», och «Hon har att röra mig.» Det är bara till att börja med.

4. En ärlig till godhet sova-i dag. Vid senaste räkningen, jag 324,000 timmar i sömn underskott. Det finns inget hopp för att göra det, men det skulle vara trevligt om varje tanke på söndag (oftast vår enda dag att sova i), mina döttrar kunde läsa lugnt och fixa en skål med flingor istället hoppa på mig krävande pannkakor.

5. En (återanvändbar) skuld-fria pass. Ungefär som att Monopolet Get-Out-of-Jail free card. Jag skulle nog behöva använda det på en daglig basis. Som när jag glömmer om att vara mystery läsare för min dotters klass, eller visa upp sista på pickup. När jag har kort stubin och alltid bråttom. När jag suger helt på att skicka ut rätt tackkort till mina döttrar’ vänner för sin födelsedagsfest gåvor. (Om du läser detta, förlåt, och hon fullkomligt älskade craft kit/presentkort/brädspel.)

6. En gungande bas. Eftersom ibland, mamma har bara att göra något förutom att spåra förlorade träningstrikåer och harangue sina barn till att äta clementiner istället av cookies. Jag väljer att klippa ut med mitt band.

7. Tjänster av en professionell arrangör och carte blanche att spendera på Container Store. Jag röstade Mest Oorganiserade i min high school-klass (tillsammans med de Flesta Sannolikt kommer att Lyckas)—och tyvärr, jag har inte förbättrats under de mellanliggande åren. Och ännu mer tyvärr, jag är gift med en packrat mig själv. Fortfarande, jag strävar efter att ha i mitt hus en dag ser mer ut som Pottery Barn katalog och mindre som ett hav av papper ovanpå en Pottery Barn soffbord.

8. Ett par timmar extra i dag. Om jag inte kan ha den ovan nämnda «liten sak som förvandlas till något som helst,» jag vill verkligen att Hermione är dags turner från Harry Potter, eller Läkare Som är TARDIS, eller några andra objekt som skulle tilldela mig extra timmar att få saker och ting gjort. Sedan när mina vänner säger alla: «Hur klarade du av att baka 10 dussin cookies, få din dotter att Nötknäpparen repetitioner, för julkort, städa ditt hus för out-of-town gäster, vara värd för en fantastisk fest, avsluta ett arbete projekt för en kund OCH ändå hitta tid att ta din hund till groomer?» Jag ska bara le och wink. (Förresten, allt detta och mycket mer måste göras inom 48 timmar på mitt hus. En tid turner skulle vara awesome just nu.)

9. Ingenting mer än vad jag har just nu. När det kommer till kritan, jag har allt jag kan tänkas vilja ha just här, just nu. Den bästa make, två fantastiska barn, tre katter och en stor långbent hund. Mina föräldrar, syster och bror, som jag älskar högt—även om jag inte får se dem väldigt ofta. Ett tak över huvudet och mat på mitt bord. En stor och galen web mostrar, farbröder, morbröder och kusiner och min fantastiska farmor, still going strong på 80+. Goda vänner som är som familj, sådana där man bara gå in i varandras hem och inte skulle känna sig alltför illa om att ringa under en 3 på morgonen nödsituation. (Och tack och lov, vi har inte haft att ta upp varandra om det). Och verkligen, vad mer kan man önska än allt detta?

Så säg mig: Vad vill du ha den här Julen?

Om din Santa behöver lite hjälp, kolla in våra favorit leksaker för barn, eller hitta roliga aktiviteter att jazz upp din semester.

 

Bild: Gåvor vid Jul av Ariwasabi/Shutterstock.kom

Jul Hantverk: Polar Bear Smycken

Hitta Lisa på Google+