När (och Hur) Fick Du Reda på vem Som är Ditt barns Lärare?

0
40

Verkar som att svaren varierar vilt, om min informella gräva någon indikation. Många föräldrar tycker att ut via e-post, allt från 2-4 veckor innan skolan börjar. (En Föräldrar morsan är även försedd med klassen listan.) En annan kollega har en vän i Kalifornien vars skola inlägg klassen lista på dörren av byggnaden kvällen innan. Wow. Men mest förvånande är vän på Long Island som inte hittar ut. Barnen vid detta privata elementary school alla samlas på morgonen och lärare komma och hämta sina elever. Det är hardcore! Gör du undrar om det finns en korrelation mellan hur mycket tid som skolorna lämnar för föräldrar att fundera över den klass placeringar och hur mycket «feedback» — vissa föräldrar har erbjudit sig över klass placeringar under de senaste åren. I alla fall, det är en stor förändring från min uppväxt i Connecticut, där vår slutrapport kort i skolan år innehöll linje «Ditt barn kommer att vara i __________’s-klass nästa år.»

Där jag bor nu, i norra New Jersey, finner vi en handfull dagar innan skolan. I min stad detta år får vi nyheter på fredagen efter kl.12 genom att kryssa i en portal, förutsatt att vi har skickat in alla begärda info om våra barn, skolan börjar nästa torsdag. Min yngre dotter huvudsakliga skickade ett brev igår där denna, också nämna att skolan kommer att vara stängd på fredag. Jag tog att det betyder «Så bry dig inte om att ringa oss om du inte är nöjd med klassen dina barn i.» Och jag kan inte klandra henne! Jag kan inte föreställa mig hur knepigt—faktiskt, hur omöjligt-det är att göra en klass placering att göra alla nöjda. (Att bara tänka på att det tar mig tillbaka till de många fullt obehagliga timmar de arbetat ut mitt bröllop platslista.)

Vi vet alla att lärare och administratörer’ beslut inte är godtyckliga, men jag erkänna att jag inte hade övervägt många, många faktorer som går att fastställa och som student går in som klass. Några skolor stava ut dem på nätet, och de är:

• Barnets intellektuella, sociala, emotionella och beteendemässiga utvecklingsmässiga nivå och behov

• Rekommenderad learning style(s) — student

• Barnets fysiska och sociala mognad

• Barnets samspel med andra studenter

• Barnets ålder

• Den «sociala dynamik» faktorer i klassen

• Rättvis fördelning av barn med exceptionalities

• Den bästa användningen av en resurs för lärare och lärare assistenter

• Den manliga/kvinnliga balans i varje klass

• Balansen av ledarna i varje klass (Intressant!)

• Student vänskap

En viss skola i Wisconsin måste få en massa kommentarer om dess placering system, eftersom administrationen har skapat ett omfattande dokument med vanliga frågor att ta itu med det. De frågor som sträcker sig från den allmänna («Kan jag be om en viss lärare för mitt barn?») till det specifika («jag har märkt att en liten grupp av mitt barns vänner har varit tillsammans i klasserna för ett par år i rad, men mina barn har varit i olika klasser. Är favorisering som händer här? Finns andra föräldrar att göra förfrågningar, och mitt barn är att vara placerad var som helst eftersom jag inte göra en förfrågan?»).

Jag är verkligen nyfiken på att höra hur din stad hanterar klass placeringar, kommer du delar med dig i kommentarerna? Och här är till en lycklig och framgångsrik skola år för alla!

Vad Lärarna Vill att Föräldrarna ska Veta

Foto: Lärare i klass studenter visar ett bo via Shutterstock.