Hur man Gör Alla-Naturlig Mat Färgämnen Från Råvaror i Ditt Kök

0
4452

Jag är egentligen inte mot karamellfärg, men jag ska gärna gå den naturliga vägen när det är möjligt. Det finns så många fantastiska färger i mat—så varför inte använda dem? Det finns vissa märken som är nu säljer naturliga färgämnen, men jag älskar DIY.

Det finns några punkter att hålla i åtanke om du vill prova det själv hemma.

Annons

+

Kristyr och Naturliga Färgämnen

1) Välj den källa av färg.

Källor för det naturliga färgämnen kan hittas överallt, och många kan redan vara i ditt skafferi eller kylskåp! Mer om hur exakt för att vända dessa ingredienser i livsmedel färg nedan, men här är hur du kan göra vissa färger (de ingredienser jag använde till att göra de färger som du ser i detta inlägg är i fet stil).

 • Rosa: jordgubbar, hallon
 • Red: rödbetor, tomat
 • Orange: morötter, paprika, söt potatis
 • Gul: saffran, gurkmeja
 • Grön: matcha, spenat
 • Blå: rödkål + bakpulver
 • Lila: blåbär, lila sötpotatis
 • Brun: kaffe, te, kakao
 • Svart: aktivt kol, bläckfisk Bläck

Foto av Mark Weinberg

2) Betrakta smak.

En sak som naturlig mat färger har att kommersiella färger inte är smak. Eftersom färgen kommer från riktig mat ingredienser, en liten del av smaken kommer att finnas kvar i den slutliga grädde. Ju mer färg du lägga till glasyr, desto mer kommer till smak som ingrediens. Detta kanske inte så stor roll för råvaror som frukt, matcha, kaffe eller choklad, som har smaker som vanligen används i bakning, men det gör det knepigt för ingredienser som gurkmeja, bläckfisk bläck, och spenat.

Foto av Mark Weinberg

3) Hålla dina förväntningar rimligt.

Den utmanande sak om att använda naturligt förekommande färger är att de är inte lika intensiv som kommersiella färger. Den första råd är bara att acceptera att off the bat: Din röda kommer inte att vara riktigt röda, men färgerna har unika färgtoner alla sina egna. Nyckeln till att uppnå den mest levande färger är till att börja med så koncentrerad av en bas som möjligt.

Annons

Medan du kommer inte att kunna uppnå färger ganska så intensiv, målet med DIY-färgämnen är att göra dem ogenomskinliga (läs: intensiv) som möjligt från get-go, för bästa resultat när du använder dem.

Foto av Mark Weinberg

4) Förstå pulver baser kontra flytande baser.

Det finns två sätt att göra DIY livsmedelsfärger: pulver och koncentrerad vätska. Pulver är det enklaste sättet att göra DIY färgämnen eftersom de löses upp lätt och är redan lite koncentrerad, vilket innebär att de kan leda till en mer intensiv färg. Du kan köpa många frukter och grönsaker i pulveriserad form, eller så kan du göra din egen genom att köpa frysa-torkad frukt och grönsaker och krossade dem till ett fint pulver i en matberedare eller krydda kvarnen. Vissa ingredienser som kakao, kaffe, te och kryddor—finns naturligt i pulverform, och du kan lägga till dessa direkt till en glasyr. Beroende på ingrediensen, detta kan leda till något klumpiga resultat, så kanske du vill lösa upp dem i en liten mängd vätska (mjölk, vatten, etc.) i förväg.

Det andra sättet är att göra en koncentrerad vätska. Vätskan kan vara ren juice, en ansträngd puré, eller vatten-baserad:

 • Om du har en juicepress, använd det. Det ger den renaste vätska som du kan minska till rätt konsistens.
 • Pureés är också bra, även om de kan innehålla vissa ämnen (du kan alltid stam som det), och en tjockare sista vätskan. Jag gjorde en puré för blåbär-baserad färg genom att föra blåbär till en sjuda, puréeing med en stavmixer, sedan sila puré.
 • Vattnet metod är inte den bästa, men det är det bästa sättet att få färg från vissa ingredienser som måste vara infunderas (för saffran färg, jag infunderas saffran i varmt vatten).

Oavsett vilken metod du använder för att göra en flytande bas, du har alltid för att minska det. När du minskar en vätska som dunstar vattnet—detta är i princip garanterar att du slutar upp med så koncentrerad en färg som möjligt och bli av med överflödigt vatten som kan inverka negativt på recept som du lägger till det till. Jag minska vätskor tills jag har nått ca 1/4 cup.

5) Vet att värme kan spela en roll.

Jag brukar använda dessa naturliga färgämnen i kalla tillämpningar, till nyans frostings, glasyr, och glasyrer. Det bör noteras att även om många av dessa färgämnen kan framgångsrikt nyans bakverk, som cookie dough eller plättsmeten, värmen kan vara en faktor som hindrar, som många av dessa färger kan förändras när de utsätts för värme, blir mattare eller brunare.

Det bör också noteras att livsmedelsfärger sig bör kylas av helt innan du lägger till dem till alla recept.

Foto av Mark Weinberg

6) Lägg till glasyr, och dekorera!

När du har gjort din mat färgämnen, allt du behöver göra är att lägga dem till glasyr! Precis som med traditionell mat färgämnen, är det bäst att lägga till färg i små mängder gradvis tills du uppnår den färg du vill ha. Tänk på att du kan lägga till mer färg i pulverform än flytande färg utan att påverka recept.

Jag älskar att använda dessa naturliga färgämnen till nyans kristyr, som jag sedan använder för att dekorera kakor! Jag dekorerade dessa påskägg cookies (med Amanda Hesser sugar cookie recept) med översvämningar teknik. Kan du göra det vanligt, eller lägga till enkla mönster som prickar eller ränder. Om du lägger till prickar eller ränder samtidigt som de översvämmade glasyren fortfarande är våt, det kommer att visas platt när den är torkad. Om du lägger till prickar eller ränder när det understa lagret av isbildning är torkade, du kommer att få en mer strukturerad effekt. Om du vill få riktigt snygga, prova några av Alice marmorering tekniker för att göra några bedövning.

Foto av Mark Weinberg

Kristyr och Naturliga Färgämnen


Erin McDowell


7

+
Spara

Visa Fullständig Recept 

Gör om 4 koppar

 • 6

  koppar konditorer’ socker, siktat

 • 4 till 5

  gram äggvita

För den naturliga färgämnen:

 • Rosa: Tillsätt 1 till 2 teskedar pulver jordgubb för varje 1 dl av royal icing. Du kan lösa upp pulvret i 1 till 2 msk vatten innan du lägger till det om du vill minimera risken för klumpar.
 • Red: Tillsätt 1 till 2 teskedar av sockerbetor pulver för varje 1 dl av royal icing. Lös upp pulvret i 1 till 2 msk vatten innan du lägger till det om du vill minimera risken för klumpar.
 • Orange: Tillsätt 1 till 2 teskedar morot pulver för varje 1 dl av royal icing. Lös upp pulvret i 1 till 2 msk vatten innan du lägger till det om du vill minimera risken för klumpar.
 • Gul: Ta 1 dl vatten och ca 1/8 tesked (1 liten nypa) saffran trådar till en sjuda på medelhög värme. Ta bort blandningen från värmen och låt dra i 15 minuter. Stam, sedan tillbaka blandningen i kastrullen. Minska till 3 till 4 msk, överför sedan till en liten burk för att svalna helt. Lägg 1/2 till 1 tsk gul färg för varje 1 dl av royal icing.
 • Grönt: Lägg till 1 till 2 tsk matcha för varje 1 kopp kristyr, att lösa upp pulvret i 1 till 2 msk vatten innan du lägger till det om du vill.
 • Blå: Kombinera 2 dl strimlad rödkål och 1 1/2 dl vatten i en liten kastrull. Låt blandningen sjuda på medelvärme. Ta bort blandningen från värmen och låt dra i 15 minuter. Stam, sedan tillbaka blandningen i kastrullen. Minska till 3 till 4 msk, rör sedan i en liten nypa bakpulver—detta kommer att visa färg från lila till blått! Överföring till en burk för att svalna helt. Lägg 1/2 till 1 tesked blå färg för varje 1 dl av royal icing.
 • Lila: Kombinera 2 dl blåbär och 1/4 kopp vatten i en liten kastrull. Låt blandningen sjuda på medelvärme. Sjud tills bären spricker och att börja bryta ner. Använda en potatis potatisstöt att mosa bär, för att sedan sila och kasta den fasta ämnen. Tillbaka saften i grytan och föra tillbaka till en sjuda. Minska till 1/4 cup, sedan överföra till en burk för att svalna helt. Lägg 1/2 till 1 tesked lila färg till 1 kopp av royal icing.

Foto av Mark Weinberg

Vad är din favorit färg system? Låt oss veta i kommentarerna!

Den Food52 Bakning Kokbok är här! Fylld med ett 60-tal av våra
familjer och community-medlemmar går till, när som helst recept tillsammans med
fantastiska fotografi och tips från generationer av bagare, den här boken
kommer att visa att hemlagade godsaker är alltid inom räckhåll.
Beställ ditt signerade exemplar nu.

Taggar:
glasyr, bakning, mat färga, diy, kök hacks, naturliga, cookies