Som Alkoholer Bör Förvaras I Kylskåp (Och Varför)?

0
866

I den tid hedrad tradition av mammor överallt, när min mamma kommer på besök, hon börjar rengöring och omorganisera. Jag skulle bli förolämpad om det inte vore så fullständigt självklart att jag verkligen (verkligen) inte behöver hjälp.

Den andra dagen, i hennes ilska av att knyta, min mamma kikade in i våra kylskåp och utbrast, «Ditt kylskåp behöver rengöras! Det finns inte utrymme för något här eftersom det är fullt av flaskor! Göra dessa verkligen måste alla vara här?» Jag försäkrade henne om att de gjorde det. «Då måste du få en annan kylskåp för vermouth,» hon svarade.

Annons

+

Varför Vermouth Förtjänar Bättre

av Erik Lombardo

Detta är förmodligen sant. Jag har en hel del vermouth i mitt kylskåp (vad kan jag säga, jag gillar att prova på alla olika märken). Men, det är inte bara vermouth—det finns en mängd olika alkoholer som gör bäst i kylskåp. Den regel som jag brukar använda är: Om det är under 15% alkohol eller om grunden är vin, det går i kylen när den är öppen.

Sprit som whisky, rom, gin, vodka, etc. behöver inte förvaras i kylskåp eftersom den höga alkoholhalten bevarar sin integritet. Och de flesta likör också har en tillfredsställande hög alkoholhalt, liksom socker som också hjälper till att hålla smakerna bevaras.

Så vad behöver förvaras i kylskåp?

  • Vermouth, dvs den dominerande innehållet i mitt kylskåp! Om söta, torra eller blanc, vermouth är gjort av en bas av vin, som är berikat med malört samt andra örter, och berikade med en liten träff med högt bevis alkohol. Eftersom vermouth är högre alkohol än vin, det kommer inte att oxidera så snabbt som vin, men det kommer fortfarande att oxidera med tiden, vilket resulterar i mindre smaker. Så om du har täta gruppen martini timmar och kan gå igenom en flaska vermouth i ett par dagar, sätta dina öppna flaskan i kylen för att bromsa oxidationen. Och även förvaras i kylskåp, vermouth bör inte förvaras alltför mycket längre tid än en månad på grund av smaker kommer att förändras.

+

Red Hook

av Erik Lombardo

  • Andra Aromatiserade Viner: En hel värld av kryddat vin som tillsatts alkohol som är mindre kända än vermouth finns. De inte kallas «vermouth» eftersom deras bitterhet inte kommer från malört (i stället förlitar de sig på andra rötter som gentiana, eller skäller som cinchona), men de är lika. Och på grund av det vin som bas, samma regler gäller. I denna kategori ingår: Punt E Mes, Lillet, Quinquinas, Gentianor, och Americanos (som Cocchi Americano).

    Annons

  • Starkvin: Detta inkluderar sherry och portvin, Madeira, och Marsala. Återigen, den högre bevis håller dessa viner bra längre, men inte i all oändlighet. Förvara dem i kylen kommer att hålla smak bättre för längre—upp till ca ett par månader, med sötare sorter som varar längre än torra sorter.

+

5 Saker Du inte Visste Om Sherry + Ett Recept för Hålslag

av Marian Bull

  • Låg-Bevis Likör och Aperitivi: de Flesta likör och aperitivi (en sub-kategori av röd-färgade, bittersweet italienska likörer) är tillräckligt hög för bevis på att mellan alkohol och socker, de kommer att pågå en lång tid i rumstemperatur om de är ordentligt förslutna. Men vissa fruktlikörer och ett par aperitivi—bland annat den populära Aperol—är lägre än 15 volymprocent alkohol, vilket betyder att de har potential att förstöra lättare i rumstemperatur (även om de är fortfarande sannolikt kommer att pågå ett bra tag).

  • Vin: Om du har en av dessa air remover thingies, tester har visat att ett av de bästa sätten att hålla ditt öppna en flaska vin från att vrida sura är att hålla den i kylskåp, oavsett om det är rött, vitt eller rosa (bara låta rött vin återvända till något under rumstemperatur innan servering). Naturligtvis, det kommer fortfarande bara varar några dagar, men om du inte färdig med det då, det kan inte ha varit så bra ett vin till att börja med!

5 Vin Myter Som Bör läggas till Vila
av Tamara Älskare, D. W. S.

+

8 Campari Drinkar Att Göra Bittra Bättre
genom att Riddley Gemperlein-Schirm

+

  • Öl: Okej, det här går nog inte att säga, men öl går i kylen. Vad jag inte visste innan jag talar till flera av mina vänner som äger en stor bryggeri är att, enligt öl-proffs, öl bör hållas kyld alltid. Det vill säga, det lämnar bryggeriet i en kall bil, hållas i ett kylt utrymme på en spritbutik, och gå rakt in i ditt kylskåp hemma. Annars kan förlora sin integritet och utveckla mindre smaker. Min brewer vänner är intensiv om detta, men det är deras jobb att vara intensiv, och de flesta av den tid jag har aldrig orolig för att lämna en oöppnad öl ur kylen för ett par dagar—det är naturligtvis inte utrymme för öl i mitt kylskåp ändå på grund av den vermouth, Byrrh, och sherry…

Vad är det som tar upp mest utrymme i ditt kylskåp? Berätta i kommentarerna nedan!