Människor rida hagelgevär i världens första autonoma bil spår dag

0
245

Det är Vilda Västern för självstyrande bilar och det har aldrig varit tydligare än på världens första autonoma bil spår dag.

De två dagar som evenemanget ägde rum på Thunderhill Raceway Park i Willows, Kalifornien, tre timmar utanför San Francisco. Det är en vacker travet som vilar mellan böljande kullar som ser ut som Windows XP tapeter. Företag som arbetar på autonoma bil tech ned på tävlingsbanan med en mängd olika bilar och tech.

Den man som sätter ihop den händelsen är Joshua Schachter, skaparen av Läckra och Memepool. Schachter också arbetat en kort stund för Google, ett av de stora namnen som saknas från spår dag roster.

Men varför har ett gäng av autonoma bilar som är bättre lämpade att pendla på 405 visa upp till en hög hastighet spår dag? «Jag ville ha en plats där företag kan testa sin teknik i en kontrollerad miljö. Det är mycket mer förlåtande för att gå ut ett spår än det är att testa i en stad,» sade Schachter.

Det var inte din typiska spår dag, med mindre betoning på racing och satte varvrekord än det var om att få utvecklare och journalister glada om framtiden för självstyrande bilar. Det var en påtaglig känsla av spänning och nyfikenhet i de gropar som olika grupper kollade in varandras bilar och diskuterade sina strategier.

Det var en Tesla Model S utrustat med ett stort utbud av olika typer av Light Detection and Ranging (LIDAR) sensorer, ställ in några heta varv efter lärande kurs från en mänsklig förare.

Tesla, tillsammans med en Lincoln MKZ och Kia Soul, kör Harbrick är PolySync själv kör bil plattform.

«Fördelen med att använda en plattform som PolySync är att det är hårdvara agnostiker. Om du vill LIDAR-data kan du få det utan att behöva oroa samverkan med specifika sensorer,» sade Lyle Johnson, Leda Field Application Engineer för Harbrick.

En av de grupper som dök upp var scrappy autonoma bil start, komma.ai, som grundades av produktiv iPhone och PlayStation hackaren George Hotz. Hans mål är att få autonom körning teknik byggs in i befintliga bilar till en rimlig kostnad.

Kommatecken.ai fastspänd med sin egen kör bil tech till en Acura ILX och en Wheego Liv, en all-electric city bil som ser ut som en Smart fourtwo knockoff. Kikade in stammen av Liv och du kan se en gaming PC är hjärnan i drift. Det gungar ett Nvidia GeForce GTX 970 grafikkort, så det är åtminstone VR-redo.

Nvidia GeForce GTX 970-hjärnor drivs av Livet Smart fourtwo

AutonomouStuff/PolySync Lincoln MKZ var en av de få bilar som faktiskt kunde köra varv på Thunderhill West i helt autonomt läge. Dess ingångar var lite ryckigt, som en nybörjare mänskliga förare, men det var ändå ganska imponerande att titta på det bilresa sig snabbt. Den enda andra bil att köra självständigt på spåret var kommatecken.ai: s vita Acura ILX, som var super imponerande som det används off-the-shelf hårdvara.

Men den bil som drog mest uppmärksamhet var den fantastiska Renovo Motors och Volkswagen. Coupe är baserad på Shelby Daytona Coupe, en bil som syftar till att ta på Ferrari 250 GTO på 1964 Le Mans.

Den Renovo Coupe är en helt eldriven superbil som blandar 1960-talet styline med 2016 teknik. Dess elektriska motorer sätta ut en imponerande 500 hästkrafter men en mind-blowing 1,000 nm i vridmoment. Renovo höll Coupe vikt ner genom att utnyttja patent-pending litium-jon-tekniken som kan ladda snabbt.

Väger in på 3,250 pounds, Renovo Coupe är ganska ljus för en helt eldriven superbil, men dess batteri är ganska liten för att hålla vikten nere. Bilen blir bara ca 100 km räckvidd, och tillbringade större delen av dagen laddning i depån. Området är en liten besvikelse för en bil som kostar $530,000, men dess build kvalitet är felfri.

Velodyne var också på banan, testa och visa upp företagets brett utbud av LIDAR-sensorer. Du kanske vet Velodyne mer för sina subwoofers och hörlurar, men bolagets LIDAR sensorer som faktiskt används av de flesta som själv kör bil lag. Även Google använder Velodyne är LIDAR-sensor på sina egna självstyrande bilar.

Intressant, Velodyne inte ta med egen bil för att testa. Istället, de hyrde en race-förberedd Spec-Miata att använda för testning. Med en mänsklig förare bakom ratten, Velodyne tillbringade dagen med att kartlägga Thunderhill West för att se hur exakt dess sensorer är.

Världens första autonoma bil spåret dagen var till skillnad från alla spår event jag har varit på. Bara om varje typ av bil var tillåtna på banan, från Renovo $535,000 superbil till en elektrisk go kart som såg ut som det var satt ihop i någons bakgård skjul. Go kart även bröt ned i mitten av banan och fick bogseras tillbaka till depån.

Den är autonom körning lag skulle ha skitkul med sina leksaker, på och utanför banan. Det fanns flera radiostyrda bilar och en innehöll även sin egen autonom körning sensorer.

Som den dagen avvecklas, ingenjörer och tryck långsamt vandrat till andra sidan av Thunderhill där en superbike tävlingen ägde rum. Alla stod där i förundran, att titta på ryttare dra sitt knä på trottoaren på över 90 km per timme genom att vrida på en. De stod tysta som trotsade tjöt mot redline ner fronten rakt, titta på ryttare få inom inches av varandra.

Efter ett tag, lagen körde tillbaka över berget till västra sidan av banan för att fortsätta arbeta på att få sina självstyrande bilar. Kanske en dag, självstyrande bilar kommer att vara så snabb som mänskliga förare, men inte idag. I dag, människor är utbildning robotar som kommer en dag att deras rivaler på banan.

Det är fortfarande Vilda Västern för autonoma bilar men det kommer inte alltid att vara. Jag är glad för framtiden, där vi kommer att se människor och artificiellt intelligenta bilar racing platt ut, eggade varandra att gå snabbare, snabbare, snabbare.