De 10 bästa funktionerna på dagens smartphones

0
108

10 bitar av mobil teknik värt att få glada om

När du shoppa för en telefon, det är lätt att bli bländad av böjt glas eller styras av de stora logotyper varumärke som kommer att göra vänner avundsjuka. Men det kanske är bättre att titta lite djupare och butik baserat på tech, snarare än den yta glans.

Det finns massor av telefonens funktioner ut det som skiljer de viktigaste telefoner från de som säljer helt enkelt eftersom det är en gigantisk skylt av dem putsade på varje ledig vägg i varje större stad.

Vi kommer att köra ner 10 av dessa stor-hitter funktioner, inklusive läsaren favoriter som iPhone 7 Plus är smart «zoom» — kamera och högvärdigt vatten motstånd som inte kräver att du sätter en gummi lock på plats när du kopplar ur hörlurarna.

iPhone 7 Plus förlustfri kameran zoomar

Digitalt fotografi (förbättrad snaps genom smart robot smarts) är den stora ljusa hopp för framtiden av mobil bilder, och det är redan i dag ett ansvar för mycket av bildkvaliteten för förbättring vi ser i årets telefoner.

Du kan dock inte bortse från de principer för fotografi, något Apple visade i sin iPhone 7 Plus. Den här telefonen var den första telefonen att använda en 2x ‘zoom’ sekundära prime-objektiv för att ge «lossless» zoom utan att lägga till bulk till telefonen.

Vi har sett experiment med zoomobjektiv i telefoner sedan mitten av 2000-talet, men Apple visade vägen framåt är att slå samman klassiska kamerans hårdvara med smart programvara för att få bra resultat utan kompromisser i design. Eftersom ingen vill ha en fet telefonen, verkar det som.

Under de närmaste åren kommer vi att se en utveckling som kommer att göra iPhone 7 Plus andra kameran ser förhistorisk, men slutligen att kunna använda kamerans zoom skuld-free var en stor förändring. Eftersom varje kamera snobb vet: digital zoom är dåligt.

OnePlus 5 Streck laddning: 30-min top-ups

Om en high-end-telefon inte har snabb laddning av dessa dagar, har tillverkaren gjort ett stort misstag. Men OnePlus 5 Dash laddare förtjänar ett särskilt omnämnande, eftersom det tar en något annorlunda strategi.

För att öka mängden juice om telefonen blir det antingen måste matas med högre spänning eller ström än vanliga 5V och 1/2 ampere. Där de flesta lösningar väljer att ramp upp spänningen och lämna nuvarande relativt låga, Dash laddare håller spänning på 5V men dubblar nuvarande fyra ampere.

Detta tenderar att hålla temperaturen lite lägre, även om den inte förlitar sig på att du med hjälp av den medföljande kabeln. Som konkurrenter som Galaxy S8 Qualcomm QuickCharge 3-plug, kommer du att få över 50 procent kostnadsfritt i en halvtimme. Vi kanske inte har veckan lång batteritid ännu, men minst batterier inte ta en vecka att ladda någon.

Samsung Galaxy S8 Gigabit LTE: Nästan 5G, typ av

En av 2017 är lugnt innovationer var frisläppandet av telefoner som kan Gigabit mobilt internet hastigheter. Det är hårdvara med en teoretisk maximal nedladdningshastighet av 1000Mbps, eller 125MB/s.

Detta är tack vare Qualcomm och dess X16-modem, som du hittar i telefoner som HTC U11, Samsung Galaxy S8 och Sony Xperia XZ Premium.

Dessa telefoner kan ladda ner i hastigheter som är att växa snabbare än skriva takten i vissa mobiler’ internt lagringsutrymme, vilket är ganska fantastiskt.

Detta är en viktig milstolpe på vägen till 5G, som vi har pratat om i flera år, men är fortfarande en bit bort.

Det är nu upp till mobilnät börja erbjuda 4G-tjänster för att få distans nära för att utnyttja denna hårdvara.

I USA, AT&T, T-Mobile och Sprint har alla pratat stora om att få Gigabit-hastigheter till vissa kunder i 2017, medan den i STORBRITANNIEN EE uppnås verkliga mobilt internet med hastigheter som 429Mbps i Cardiff tack vare nyligen uppgraderad infrastruktur.

iPhone 7: Laptop-klass lagring

Telefoner är snabbt ikapp med tunna och lätta bärbara datorer i form av den makt de utöva, och de har tyst fångas upp på förvaring också. IPhone 7 och 7 Plus finns med upp till 256 GB lagring, motsvarande de belopp som du får med en £1000/$1000-plus bärbar dator.

När så många av oss använder Spotify för vår musik och Netflix och YouTube för en rörlig video fixa, det kanske är overkill, men det är en innovation som innebär en verklig nytta om du vill ha fred i åtanke när du laddar ner appar, spara bilder eller bara spara Spotify för offline-lyssning.

Om en bärbar dator kommer att använda en SSD för denna typ av lagring, telefoner använder små NAND marker som är mindre än ett minneskort. De marker som krävs för att passa detta mycket lagring i en telefon var bara släppt i och med 2016, som görs av företag, inklusive SanDisk och Samsung.

Hastigheten av top-end marker som detta också matchar en (lägre) mid-range SSD, med läshastigheter 850MB/s, visar bara hur långt miniatyrisering har kommit.

Huawei P10: Falska bokeh som (mestadels) faktiskt fungerar

När dual kamera telefoner återkom under 2013, de var snabbt avfärdas som lite av en gimmick. Skulle du använda dem för att falska bokeh suddig effekt du kan normalt bara få med en stor bländare kameralinsen.

Medan bra telefoner har extremt låga f-stop (även känd som bländare) kreditbetyg, som vanligtvis skulle tyda på en mycket stor bländare i en traditionell kamera, telefoner har också mycket små linser och små sensorer.

Under de första åren, den effekt du skulle få var så bristfällig att det verkar, ganska ofta, komiskt dåligt.

Nu, med högre kvalitet med dubbla objektiv kameror och mycket bättre behandling, de bästa artisterna som Huawei P10 och iPhone 7 Plus kan skapa en algoritm baserad grunt djup-of-field bilder som kan (för det mesta) att blåsas upp som annonser i tunnelbanan. Apple gjorde detta i och med 2017 och 2016.

Detta val kan vara lite kontroversiellt som att ett tränat öga, effekten är fortfarande inte ens i närheten lika naturligt som en bra SYSTEMKAMERA eller kompakt system kamera med en lins som ger ett likvärdigt bländare.

Men flera gånger har vi haft att göra en dubbel-tar efter att ha sett en bokeh-effekt telefonen foto postat av en vän eller kollega på Facebook, förutsatt att de skulle tagit med en dedikerad kamera, tack vare förbättring i effekt.

Samsung Galaxy S8: En visa är tillräckligt bra för VR

Om du vill ha det bästa hem i en virtuell verklighet erfarenhet som finns, du vill ha en HTC Vive. Men bättre att vara beredd att spendera en hel del på de headset och sedan två gånger på en PC med kotletterna för att göra det bästa av det.

Bank-konto inte är redo för att slå? De bästa telefonerna nu har skärmar som står sig väl i jämförelse med de främsta VR headset.

Samsung Galaxy S8 s 2960 x 1440 pixlar skärmen är faktiskt betydligt högre upplösning än HTC Vive s 2160 x 1200 panel, och Samsungs senaste Redskap VR headsetet ökar synfält 101 grader för att få en mer verklighetstrogen upplevelse.

Ja, de spel som finns på Vive är mycket bättre, som är den 110-graders synfält.

Men, du kan spela många spel (och appar) med Växel VR headset och både Samsung och Google gör en ordentlig VR controller som gör det värt VR upplevelser mycket mer lönsamt. Åh, och du kan spela Minecraft redan. Fallet avslutat.

LG G6 är en Osynlig vatten motstånd

För några år sedan ‘full’ vatten motstånd började dyka upp i high-end-telefoner, så att du kan doppa dem i vatten utan motstånd följt av tårar och ett dyrt inköp av en ny telefon.

Men de telefoner som behövs gummi bungs över varje port. Nyare vattenresistent-telefoner ser ut och känns precis som vanliga modeller, eftersom deras hörlursuttag och hamnar hålla vätskan ut genom design.

Men de telefoner som behövs gummi bungs över varje port, vilket gör dem irriterande till oss och fråga Sony ofta brottats med. vattenresistent-telefoner ser ut och känns precis som vanliga modeller, eftersom deras hörlursuttag och hamnar hålla vätskan ut genom design. t by design.

LG G6 är, som Samsung Galaxy S8 familj, certifierad enligt IP68 standard. Detta innebär att det kan vara nedsänkt i vatten på ett djup av upp till 1,5 m under 30 minuter utan att låta något vatten i.

Fram till detta år, de flesta vattenresistent telefoner hade IP67 kotletter, max, vilket innebär att de kan ta ett djup på upp till 1m.

Vi är fortfarande en bit bort telefoner som kan på ett tillförlitligt sätt hantera det ökade trycket och vatten tillsatser av simning och dykning. Men även att kunna använda telefonen för att lyssna på en podcast eller vissa låtar medan du i duschen är en seger i vår bok.

Zenfone AR s room-kartläggning kamera

Nästa revolution i mobiltelefoner är något som du kanske inte har tänkt mycket om ännu i telefonen villkor: augmented reality (AR). Asus Zenfone AR är en av de första mobilerna till har den maskinvara som krävs för nästa nivå, AR det gör Pokemon Gå och se ut som en svag tech demo.

Den har tre sensorer på baksidan: en standard som finns på de flesta enheter, en IR-djup-sensor och en tredje kamera som används för att spåra rörliga föremål.

Med ett Google-Projekt Tango-kompatibel app, denna inställning låter dig helt och fullt 3D-karta rum i ditt hus så att du kan gå runt dem fritt, app veta var du är. Effekten är liknande till HTC Vive rum spårning, som har behov av ett par kameror på stativ för samma effekt och är verkligen inte lounge-vänliga.

Det kan användas för att hjälpa dig att omforma ditt hus, se komplexa uppgifter som anges i 3D och det bästa på mycket, stäng av din lägenhet eller hus i ett spel världen. Gör dig redo, för vi är på väg att översvämmas AR telefoner… speciellt som iPhone 8 är satt till härold, en riktig flytta in i AR för Apple.

Moto Mods för Moto Z2 Kraft

Modulär telefoner har dykt upp och försvunnit som bilden på en analog TV. Projektet Ara (kom ihåg att «bygga din egen smartphone» löfte?)? Skrotas i och med 2016. Fonkraft dök upp på crowdfunding-sajten Indiegogo innan de drog för, förmodligen, titta för mycket som vapourware. LG: s modulära insatser tycks börja och avsluta med LG G5.

Motorola ‘ s, och nu Lenovo, Moto Mods projektet är den enda som har envist plöjt igenom den höjda ögonbryn och låg försäljning för att fortsätta till idag. Lenovo har meddelat Moto Z2 Kraft och bekräftade sin tro på telefonen moduler — och det verkar som om andra kommer att följa efter, med den nyligen lanserade Viktigt Telefon packning pogo-pins för att fästa tillbehör.

För Moto, det är en högtalare, en handkontroll, ett batteri fallet, en Hasselblad kamera mod och mest intressant av många, en 360-graders kamera. Även om du inte kan bryta en telefon ner till sina beståndsdelar, som i Projektet Ara dröm, det går att slå Moto Z2 Kraft i telefonen motsvarande Batman ‘ s utility belt.

Sony Xperia XZ Premium är super slo-mo video

Någonsin sett Slo Mo Killar YouTube-kanal? Om du inte har, du borde kolla upp det. Deras slo-mo videor sin tur exploderande vatten ballonger i en balett av rörlighet, vilket ger dig en ovanlig inblick i fysik som du bara inte kan uppskatta med blotta ögat.

De använder kameror att kosta uppåt på $150,000, men nu kan du få din egen ficka ta på idén med Sony Xperia XZ Premium. Telefonen kan spela in video på 960FPS, som fångar 40 gånger fler bildrutor per sekund än vanlig bio 24fps.

Resultatet är kusligt saktade ner bilder. Du kommer inte vill skjuta dina vänner att gå ner på gatan med detta läge, men fånga vattnet som rinner ner i en fontän och det kommer att se bra ut som du avslöja hemligheterna i till synes vardagliga saker med saktade ner bilder.

Att vi kan få den här typen av teknik i en vanlig telefon är helt fantastiska, även om vi är munkavle för ut bilder som är högre upplösning än de nuvarande uppskalad 720p.

Vi är i starten med den här, men med Samsung har utvecklat en sensor som kan göra samma sak, det är ett trick som kommer att upprepas regelbundet i framtiden.

Denna artikel presenteras i samarbete med Vodafone