In-depth look: de ‘ s werelds eerste smartphone met een scherm vingerafdruk scanner

0
25

We hebben geprobeerd Vivo ‘ s in het scherm technologie

Het is een van de meest fel geruchten over een nieuwe smartphone van de afgelopen paar maanden, en nu hebben we eindelijk eens in actie te zien, op een juiste handset die is te wijten aan start in de komende maanden.

We praten over het in-display-vingerafdruk-scanner, een functie die werd gekletst voor zowel de Samsung Galaxy Note 8 en iPhone X in 2017, maar die niet van de grond op de handset.

In plaats daarvan is het Chinese bedrijf Vivo die geslagen heeft het graag van Apple en Samsung om de punch, en kregen we hands-on met de nog-niet-genoemd-smartphone op de CES in 2018 in Las Vegas.

Wat is het?

Dit is de eerste smartphone ter wereld met een in-display-vingerafdruk scanner. Vivo is wel gebleken uit de technologie in 2017, waar het werd gebouwd in een prototype van een apparaat, maar deze keer is het in een telefoon die daadwerkelijk zal worden gelanceerd.

Als de vingerafdruk scanner is ingebouwd in het beeldscherm er is geen noodzaak voor een fysieke home-toets op de voorzijde van de telefoon, wat betekent dit Vivo handset heeft een slanke randen boven en onder het grote scherm.

Het betekent ook dat er geen noodzaak is voor een scanner op de achterkant van de telefoon. Dit geeft de fabrikant een grotere flexibiliteit in termen van ontwerp, als het cijfer lezer niet hoeft te worden gehouden bij de planning van de esthetiek van het apparaat.

Vivo is nog niet gebroken nieuw design grond met dit toestel, dat waarschijnlijk wil om ervoor te zorgen dat de techniek goed werkt voor het verkennen van een mogelijke nieuwe vorm factoren.

Vivo telefoon met display vingerafdruk scanner hands-on gallery

Afbeelding 1 van 4

Afbeelding 2 van 4

Afbeelding 3 van 4

Afbeelding 4 van 4

De nieuwe technologie is het ook mogelijk telefoons te worden dunner, en de Vivo telefoon is zeker slim – dat is goed, omdat het grote display maakt het zowel hoog en breed.

De plaatsing in het display betekent ook dat de vingerafdruk scanner is ideaal gelegen voor uw duim, waardoor het gemakkelijk is om te raken.

Er is geen gevaar voor vlekken van de camera op de achterkant van de lens, of het gedoe om de scanner te wijten aan de slechte plaatsing (we kijken naar u, Samsung), en het betekent ook dat je niet hoeft te kiezen de handset van een oppervlak om de scanner te gebruiken.

Hoe werkt het?

Dit is de optische vingerafdruk sensor in de telefoon

De Vivo smartphone maakt gebruik van een optische vingerafdruk sensor, die is bevestigd aan de achterzijde van het OLED-scherm van de telefoon.

De sensor zelf is gebouwd door Synaptics, en het maakt gebruik van het licht dat wordt uitgestraald door de OLED-paneel om te lezen met je vinger en het scannen van uw afdrukken.

De meeste telefoons maken gebruik van capacitieve sensoren voor hun vingerafdruk lezers, waarvoor uw vinger om een impuls te lezen. De optische sensor kunt niet lichamelijk gevoel, een impuls, maar Synaptics vertelde ons dat het is gebouwd in een robuuste anti-spoofing om ervoor te zorgen dat de lezer kan niet misleiden door anderen proberen te imiteren in uw vingerafdruk te herkennen.

Je weet alleen de sensor is er omdat de telefoon geeft een vingerafdruk pictogram op het scherm, waarin u wordt gevraagd om uw cijfers. Zodra de telefoon is ontgrendeld, je weet niet wat de sensor is er.

Hoe is het te gebruiken?

Het is gemakkelijk te gebruiken, maar het is niet zo snel als de huidige capacitieve lezers

Er is iets magisch over het gebruik van de in-display-vingerafdruk scanner. Het bracht ons terug naar de eerste keer dat we gebruik gemaakt van een traditionele vingerafdruk scanner op een smartphone, en we zijn net zo onder de indruk zijn rond deze tijd.

Het werkt echt goed, en het is onwerkelijk om te zien de telefoon lees je vingerafdruk, maar eigenlijk niet zie geen tekenen van de scanner – moet je gewoon een heleboel van het scherm.

Terwijl de technologie werkt, het is niet zo snel te scannen en te ontgrendelen als de huidige smartphone vingerafdruk scanners. Houd je je vinger op het scherm voor een kort moment, waardoor het OLED-paneel te verlichten uw vinger en verifiëren van uw cijfers.

We praten minder dan een seconde, dus je bent niet links om te wachten, maar voor diegene die gebruikt worden voor snelle vingerafdruk ontgrendelt u bent waarschijnlijk aan de mededeling van de kleine vertraging hier.

Is het gemakkelijk in te stellen?

Er zijn drie stadia van de fingerprint setup

In het kort, ja. Het is een zeer vergelijkbaar proces om een andere fingerprint setup op een smartphone, alleen deze keer je bent tikken met je vinger op een pictogram op het scherm, in plaats van een fysieke sensor.

Het is een van de langere setup-processen wel, als het nodig drie rondes van het scannen van uw vingerafdruk te bouwen tot een nauwkeurig beeld.

We waren in staat om te registreren onze vingerafdruk in ongeveer 30 seconden, en je kunt je inschrijven met meerdere vingers.

Wij adviseren beide duimen, dus het maakt niet uit als je de telefoon vast te houden met uw rechter-of linkerhand is, en zowel forefingers, zodat u gemakkelijk de telefoon te ontgrendelen als het liggen op een oppervlak.

Kan ik in actie te zien?

Je kan zeker! Bekijk de korte video clip hieronder van ons met behulp van de vingerafdruk scanner om te ontgrendelen van de telefoon.

Wanneer gaat de telefoon start, en kan ik het krijgen?

De Vivo smartphone met in-display-vingerafdruk scanner te koop zal ergens in de eerste helft van 2018, maar exacte markten zijn nog niet bevestigd.

Het is vermeldenswaard, dat in Vivo niet hebben van een aanwezigheid in een aantal belangrijke markten zoals de VS en de UK, dus als je woont in een van deze plaatsen, het is zeer onwaarschijnlijk dat u in staat zult zijn om je handen te krijgen op de telefoon.

De prijsstelling is ook nog onbekend, maar de kans is dat dit een dure telefoon.

Wat is de volgende stap voor de technologie?

Rivaal telefoon fabrikanten zijn getipt te volgen in Vivo in de voetsporen treden, en starten hun eigen apparaten met in-display-vingerafdruk-scanners in 2018.

Door het einde van het jaar kunnen we een keuze van toestellen voor het verpakken van de technologie, en de hoop is dat er ten minste één handset met het beschikbaar wordt in alle belangrijke markten.

Op zoek naar een beetje verder in de toekomst, kunnen we zien meerdere optische image sensoren ingebouwd in displays – of zelfs hele toont met de technologie, wat zou betekenen dat je kon plaats uw vinger ergens op het scherm en uw vingerafdruk te lezen.

Hoewel het technisch mogelijk is om een volledig scherm vingerafdruk scanner nu, zou het te duur zijn om te zetten naar een smartphone in 2018.

Synaptics ons verteld dat het een paar jaar van ontwikkeling om de kosten te verlagen en de grootte voor een dergelijke technologie om een haalbare optie is voor onze smartphones en andere mobiele apparaten.

  • Nieuw jaar, nieuwe tech – bekijk al onze dekking van de CES 2018 rechtstreeks uit Las Vegas, de grootste gadget-show op Aarde