Apple gjorde en hemlig resa till CES för att prata AR-glasögon, säger rapporten

0
39

Alla vill göra ett par

Apple normalt inte bry sig om att delta CES – istället föredrar att vara värd för sin egen produktlanseringar under året, men enligt en rapport, Apple representanter var med på showen i Las Vegas denna vecka, och de talade till delar leverantörer för AR-glasögon.

I en lång rapport om AR och VR på Consumer Electronics Show, Bloomberg säger att Apple var i förhandlingar med andra företag om att bygga några augmented reality specifikationer. Samma leverantörer tydligen talade också för att de gillar på Facebook, Google, Snap och Xiaomi, så räkna med en flod av enheter för att visa upp i den nära framtiden.

Källor talar för att Direkt säga att nästan alla i tech-företag är att man undersöker möjligheten att bygga vissa AR-glasögon, och några uppsättningar har redan presenterats – vi fick prova Alexa-drivna Vuzix Bladet på CES i år, till exempel (se bild ovan).

Blickar in i framtiden

Bloomberg rapporterar gör bara en enda hänvisning till Apple, och inte ge oss några mer detaljer om vad det kan vara prepping, men vi kan fylla i många av luckorna. Apple har ryktats jobba med något sånt här för en lång tid, och nyligen infört några extra AR smarts till iOS.

Vissa källor säger att dessa iGlasses kunde vara med oss så tidigt som i år, men Apple-chefen Tim Cook har gått på spela in för att säga att tekniken är inte klar än: «Idag kan jag säga dig, att tekniken i sig inte existerar för att göra detta i en kvalitet… synfältet, kvaliteten på själva skärmen, det är inte där ännu.»

Koka inte bekräfta eller förneka att vissa Apple-AR-glasögon var på gång, men vi har hört rykten från leverantörer, såväl som media rapporterar att de är på väg. Och om du såg någon på CES med en Apple-märke på, nu vet du varför.

  • Augmented reality är redo för den stora tid – men det krävs en sak till