Det bästa cryptocurrency mining programvara 2018

0
74

Upptäck de bästa program för att starta gruvdrift Bitcoin idag

Om du har bestämt dig för att ta steget och har köpt en egen Bitcoins (BTC) gruv-hårdvara eller gruvdrift rig, ditt nästa steg är att ansluta till en brytning ‘pool’. Detta gör du för att dela datorns resurser över internet och få en del av den brytning vinster i gengäld.

Det finns ett antal program som finns tillgängliga för att hjälpa dig att hantera din crypto-mining. I den här guiden, vi har utforskat fem av de mest populära. Om du är en erfaren datoranvändare, kanske du föredrar att installera det fria operativsystemet Linux och använda sig av en av texten-endast program som CGminer.

Om du föredrar att hålla saker och ting enkla och sticker med Windows 10, gruv-kunder med ett GUI som MultiMiner kan passa dig bättre.

Innan du börjar, om du vill vara säker på en gruv-programmet kommer att arbeta med just din enhet eller operativsystem, Bitcoin Wiki har en mycket bra lista.

  • Vi visar dig också hur mina Bitcoins

1. CGMiner

En flexibel gruv-program som har stöd för nästan alla plattformar

Mycket customizableCross-platformWindows version är svårt att installera

CGMiner har funnits i över sex år och är kodad i C, vilket innebär att det är kompatibelt med nästan alla operativsystem. Det fungerar via en enkel kommandorad gränssnitt och stöd för flera gruvdrift pooler och enheter. Det är i första hand avsedda att användas med hårdvara gruv-enheter, men kan använda sig av alla Klienter som är anslutna till din dator.

Vid första körningen, CGMiner kommer att be dig att ange URL-adress, användarnamn och lösenord (om det behövs) för din gruvdrift poolen, och det kommer automatiskt att känna av vilken hårdvara du har anslutit till exempel en ASIC-enhet.

Även om du har att arbeta med CGMiner via kommandoraden, layouten är mycket lätt på ögat: gruv-enheter som finns listade på toppen och du kan använda enkla kommandon för att ändra dina inställningar (exempelvis för att aktivera verbose eller upptäcka ny maskinvara).

Under våra tester med CGMiner 4.9.2 på Windows 10, fann vi att Windows Defender och våra antivirusprogram försökte blockera nedladdning. Detta kan bero på att hackers med hjälp av sina egna versioner av detta program kan i hemlighet installera CGMiner på någon annans maskin till gruvan för sin egen fördel. Du kan konfigurera ditt system till att göra ett undantag för CGMiner om du vill, eller använda Linux-version.

  • Ladda ner CGMiner här

2. Bitminter

En annan plattformsoberoende program med ett enkelt-att-använda UI

Förinstallerade pool settingsCross-plattformen (Java)fungerar Bara med pool Bitminter

Den Bitminter Mining Pool har funnits sedan 2011, och som en av de längsta och mest pålitliga tjänster ute, det är kanske inte förvånande att dess skapare Geir Hansen har också producerat ett utmärkt gruv-klienten.

Den Bitminter kunden har ett mycket tydligt grafiskt gränssnitt och kan arbeta med Klienter och externa ASIC enheter lika bra. En enkel ring på vänster visar din hashrate i MH/s. Klicka bara på «Start av Motorn» för att starta gruvdrift.

Du kan kontrollera framsteg när som helst genom att granska den «Statistik» — avsnitt som innehåller viktig information såsom antal bevis för att arbeta godtagen/har avvisats av server, samt den tid som arbetar. Du kan nollställa dessa värden som helst.

Den Bitminter klient har också en text konsolen längst ner på fönstret som ger dig uppdateringar, till exempel när en enhet är ansluten, eller när den har anslutits till en brytning pool.

Programmet har utformats för att användas endast med Bitminter gruv pool. Detta innebär att du kommer att behöva skapa ett konto via webbplatsen. Du måste också vara nöjd med placeringen av Bitminter servrar (USA och Europa), samt det sätt på vilket företaget mining belöningar.

  • Ladda ner Bitminter här

3. BFGMiner

Ett fokuserat gruv-klient som är en tinkerer paradis

Tillgänglig för Windows och LinuxCompatible med FPGA devicesDoesn inte fungerar bra med Grafikprocessorer

BFGMiner är baserat på de nämnda CGMiner, men är speciellt utformad för ASIC mining hårdvara. Kunden är även kompatibel med FPGA (Field-Programmable Gate Array) — enheter och kan konfigureras för att fungera med vissa grafikkort – men det är osannolikt att du kommer att göra en vinst från dessa.

Som BFGMiner har ett smalt fokus, har det flera funktioner för att tillåta dig att mixtra med gruv-enheter, till exempel överklockning och med hjälp av ett remote-gränssnitt. Det är också övervakar temperaturen på de flesta enheter och du kan ansluta till flera gruv-pooler. Dessutom, BFGMiner kommer att sluta att ansluta till onåbar pooler, du sparar värdefulla systemresurser.

Gränssnittet är textbaserade, men som med CGminer, alternativen är mycket tydligt anges. Du kan använda snabbtangenter för att utföra rutinmässiga uppgifter som övervakning av pooler, identifiera enheter och möjliggör extra funktioner.

Förutom att erbjuda en enkel text-gränssnitt och en arsenal av funktioner, BFGMiner är tillgänglig för Windows och alla större varianter av Linux. BFGminer kan installeras på en Raspberry Pi, för, som en del av den fria Minera operativsystem.

  • Ladda ner BFGMiner här

4. MultiMiner

BFGMiner gjort det enklare för de mindre tekniskt kunniga

Intuitivt grafiskt interfaceEmploys mining strategiesEasily hantera flera enheter

MultiMiner är ett grafiskt skal för BFGMiner. Som sådan har många kraftfulla funktioner, men är också mycket snällare mot nykomlingar.

När du först installera och starta Multiminer, programmet kommer att vägleda dig genom processen att skriva in din pool information, med hjälp verktygstips för att förklara potentiellt obekanta termer.

När installationen är klar, MultiMiner kommer automatiskt att söka efter gruv-enheter och lista sina uppgifter på ett bra bord, såsom pool som används och genomsnittlig hash makt. Viktigast av allt, kunden kommer också att visa din dagliga förväntade vinst med din nuvarande gruv-hårdvara.

Du kan använda «Pooler» flikar för att ansluta till flera pooler om du vill. «Strategier», avsnitt ger ett enkelt sätt för dig att välja hur du vill till mig: till exempel kan du välja att bryta automatiskt baserat på vilka mynt som är mest lönsamt, eller väljer att mina mynt med låg svårighetsgrad.

Under installationen av programvaran utvecklare begär att du skickar 1% av dina vinster för att hans plånbok som ett sätt att säga tack för att skapa detta awesome mining programvara. Detta är helt frivilligt och du kan aktivera/inaktivera det från app i de «Förmåner».

Multiminer är plattformsoberoende, men du behöver inte installera ytterligare programvara för att få det att fungera på macOS och Linux.

  • Ladda ner MultiMiner här

5. EasyMiner

Användarvänligt GRAFISKT gränssnitt för ett par gruv-program

Lätt att använda grafiska interfaceMines använda CPU och ASIC/GPU simultaneouslyCan orsaka problem med antivirus program

EasyMiner fungerar som ett grafiskt gränssnitt för gruv-program CGminer och CPUMiner. Vid första körningen, EasyMiner skriver «MoneyMaker» — läge vilket gör att du automatiskt skapa ett papper Litecoin plånbok och starta gruvdrift genast med en privat pool. Så bekvämt som det är, är det osannolikt att generera så mycket vinst på det i dagsläget är svårt priser.

Instrumentpanelen har ett prydligt utlagda gränssnitt för att låta dig konfigurera gruvdrift pooler, ändra inställningar för nätverk och visa din plånbok. Du kan också använda inställningar funktion för att aktivera ASIC-maskinvara, till exempel en Antminer. Detta är gjort, klicka bara på «Start Mining» för att börja.

EasyMiner innehåller en konsol som informerar dig om utvecklingen av CGminer (cgminer.exe) och CPUMiner (minerd.exe), som normalt används för att mina Bitcoin och Litecoin respektive. Det verkar inte vara ett enkelt sätt att stänga av CPUMiner om du bara är intresserad av Bitcoin.

Under våra tester på Windows 10, Avast Antivirus har också automatiskt bort både huvud EasyMiner program och CPUMiner, som illvilliga hackare har tidigare installerade sina egna versioner av dessa program på andra människors maskiner till mina mynt för sig själva som en del av ett botnät.

Om du är intresserad av EasyMiner men inte vill ta itu med antivirus varningar, kommer programmet att fungera på Ubuntu Linux med Wine (se här för mer info).

  • Ladda ner EasyMiner här

Övre bild kredit: «dany» targaryen (Wikimedia Commons)

  • Vi har också plockat ut de bästa grafik kort för Bitcoin mining, Ethereum och mer