Restless legs forværret af jernmangel og manglende søvn

0
26

Kære Læge: jeg er 56, og i overgangsalderen. For et par måneder siden, jeg begyndte at få alvorlige restless ben syndrom, som selv indgår i mine arme. Jeg er nu ved at tage ropinirol inden de går i seng hver nat — jeg tager også Pristiq for depression. Selv om medicinen har fjernet mine rastløse ben syndrom, jeg bekymre sig om potentielle bivirkninger på lang sigt. Nogen ide om hvad der kan forårsage rastløse ben syndrom?Kære Læser: Restless ben syndrom (RLS) er korrekt navngivet. Den syndrom er defineret af en ubehagelig trang til at flytte det ene ben eller arme i løbet af perioder uden aktivitet. Fordi de fleste mennesker er mindre aktive i aften, vil disse symptomer ofte er første gang bemærket på denne tid. Mennesker beskriver en følelse, som et træk, krybende, kramper, kravle eller prikkende fornemmelse, der gør dem til at føle en trang til at bevæge sig i for at lindre det. Den periodiske benbevægelser også kan vække folk med den betingelse — eller dem, der sover med dem.

Restless ben syndrom forekommer oftere i mennesker af nordeuropæisk afstamning; det er sjældent i disse fra Øst-Asien og fra Afrika. Alt i alt, det påvirker for 2 til 3 procent af befolkningen.

Der er ingen specifik årsag til RLS, selv om genetiske faktorer kan spille en rolle. Fyrre til 60 procent af personer med RLS rapport en familie historie af den tilstand. Lav jern storage kan også være en faktor, som kan ændringer i hjernens funktion af signalstoffet dopamin.

Visse former for medicin kan forværre RLS-symptomer, såsom antihistamin diphenhydramin og antidepressiva. Således antidepressiv Pristiq (desvenlafaxine) kan gøre dine symptomer værre, men der er ingen specifikke undersøgelser af dens forbindelse med RLS.

På grund af dårlig søvn kan forværre RLS, skal du sørge for er at få en god hvile. Øvelse ser også ud til at mindske symptomer, som kan reduktion i koffein. Laver mentale aktiviteter i løbet af en persons aften «ned tid», som crossword puzzles, kan reducere den fokuserer på symptomer.

Medicin, der binder dopamin-receptorer, såsom ropinirol, du tager, kan mindske symptomerne på uro i benene. Sådanne lægemidler er i gang i nat, og selv om de kan i første omgang medføre sløvhed, dette forsvinder efter 10 til 14 dage. Et problem med disse stoffer er, at de kan føre til rebound symptomer — det er, den rastløse ben fornemmelser — i morgen. Et endnu større problem er, at langvarig brug kan føre til nedsat effektivitet, kortere varighed af indsats, symptomer, der er nævnt tidligere i dag, og en spredning af symptomer i armene; disse problemer forværres med stigende doser. For at reducere sandsynligheden for dette, vil jeg anbefale opholder sig på lave doser af stoffet, og ikke tage det på en natlig basis, hvis det er muligt.

Du kan også ønsker at overveje, anti-beslaglæggelse medicin gabapentin eller pregabalin. De kan ikke være så effektive som ropinirol, men der er mindre sandsynlighed for rebound eller forværring af symptomer. Benzodiazepiner, som clonazepam, kan bruges til RLS, men kan føre til tolerance eller endda afhængighed.

I resumé, har din læge kontrollere dit blod-ferritin-niveau en markør for jerndepoter. Hvis det er lavt, kan du overveje jerntilskud. Også, være sikker på at øge dit niveau af motion, reducere dit koffein-indtag og prøv mentale aktiviteter på natten.

Hvis du føler, at dine symptomer forværres på ropinirol, så tal med din læge yderligere. Har du andre muligheder.

Send spørgsmål askthedoctors@mednet.ucla.edu skriv eller Spørg Læger, c/o Media Relations, UCLA Sundhed, 924 Westwood Blvd., Suite 350, Los Angeles, CA, 90095.

Kærlighed

0

Sjovt

0

Wow

0

Trist

0

Vred

0