Sakernas internet rollout i händerna på 10 operatörer

0
28

Kinesiska företag dominerar tekniska genomförandet

Det kan vara högkonjunktur för sakernas internet, men det är en boom som delas av mycket aktörer. Enligt en ny rapport från analysföretaget Berg Insight, bara 10 företag gynnas av den här enheten för att anta den nya tekniken.

Företaget ansåg att dessa 10 företag har en jättestor 76% andel av den cellulära IoT-marknad – för närvarande mer än 400 anslutningar.

Med tanke på nivån av investeringar från Kina, det är ingen överraskning att företaget med lejonparten av marknaden är China Mobile med 150 miljoner sakernas internet-anslutningar, Vodafone tar andra plats med 50 miljoner anslutningar, samtidigt som AT&T och China Telecom är rankad som fjärde och femte. Deutsche Telekom, Softbank/Sprint, Verizon, Telefonica och Telenor komplett set.

«De Kinesiska mobiloperatörerna uppnått stora volymtillväxten i 2017, som drivs av accelererande användning av cellulära IoT på den inhemska marknaden», säger Tobias Ryberg, senior analytiker på Berg Insight och författare av rapporten. «China Mobile tros ha nått 200 miljoner cellulära sakernas internet-anslutningar i slutet av 2017».

Mer intäkter

Västra mobiloperatörerna faktiskt tjäna mer pengar än sina Kinesiska motsvarigheter. Berg Insight räknar med att minst tre operatörer grupper – AT&T, Verizon och Vodafone – kommer att generera mer än$ 1 miljard i intäkter från IoT 2018. «Den huvudsakliga strategin för växande IoT intäkter är vertikal spelar i stora användningsområden», säger Ryberg.

  • Bästa telefonen erbjudanden i januari