SteamOS

0
42

Våra Tidiga Dom

Beta eller inte, SteamOS behöver en hel del arbete, nämligen installationen. Men det är klart att Valve är på något.

För

  • Det fungerar bara om
  • Enkelt gränssnitt
  • Öppen källkod och fri
  • Massor av potential

Mot

  • Installationen är en mardröm
  • Inte nog spel
  • Streaming kräver Windows

Uppdatering: Det senaste numret att slå SteamOS reolves runt vakna OS upp från viloläge, vilket enligt en Ventil anställd är mer besvär än det är värt det på grund av bristen av grafik stöd på Linux. Kolla in Sidan 3 för mer.

Tillbaka i början av 2000-talet, Valve var mest känd för att skapa den älskade första-person shooter-spel, Half-Life, och vi var alla väntar tålmodigt på nästa avbetalning av Gordon Freeman futuristiskt äventyr i Half-Life 2.

Spola fram 15 år, och valves sedan-sida-projekt, Steam-spel plattform för distribution, är nu i centrum för sin verksamhet, som snabbare internet-anslutningar och mer rymliga hårddiskar har i huvudsak blivit av fysiska media så långt som PC-spel är berörda.

Idag är vi i samma båt. Alla som någonsin har så mycket som hanterat en controller väntar på Half-Life 3 tillkännagivande. Steam har gått från att vara ett kontroversiellt och något irriterande sätt att få spel till PC gamer: s avdelning för hub val. Bubblande bort i bakgrunden den här gången är SteamOS, Linux-baserat operativsystem som utgör en stor del av företagets plan att infiltrera vardagsrummet gaming utrymme.

Nu ångmaskiner är ute i naturen, SteamOS är nu tillgänglig för alla att ladda ner, så om du är sugen på att bygga ditt egna Steam Machine – kan du ge det en chans.

Lyckligtvis de dagar där Ventilen råd «Om du är en intrepid Linux hackare redan, vi kommer att rekommendera att du väntar» är över, och SteamOS är enklare att installera än någonsin tidigare.

SteamOS kunde ha förändrat allt. Inte nog med att det hotar Microsofts nära monopol över PC-gaming, som halkade lite med Windows 8, men det är också att dra folks uppmärksamhet från Xbox och PS4 som sitter i den lilla springan under din TV. Det har varit liten medier Datorer som kan spännas fast på baksidan av din TV i flera år, men de har alltid saknat en sammanhållen operativsystem.

SteamOS, sedan, lovade att sitta någonstans mellan Windows-spel och konsol användbarhet. Det är byggt runt Steams Big Picture mode, som är utformad för stora skärmar och controller-baserade interaktion. En egen Linux-distributionen Debian ligger bakom det hela, vilket betyder att den klarar av webbsidor och program som körs liksom dess gaming raison d ‘ etre. Som du skulle förvänta dig från ett Linux-baserat operativsystem, det är helt gratis och helt på öppen källkod.

Det verkade vara en win-win-situation för Ventilen. Även om SteamOS fullständigt misslyckats, sina kassakistor kommer att vara klädda för evigheten med det uppskattade miljarder Ventil gör det från Steam-plattformen ensam.

Men nyfikenheten fick det bättre för oss, och vi hade bara att prova SteamOS för oss att se hur Ventilen är att forma framtiden för spel.

Aktuell sida:

Introduktion

Nästa Sida Montering och maskinvara

Vad är en händerna på granskning?

«Händerna på recensioner» är en journalist första intryck av en bit av kit som bygger på att spendera lite tid med det. Det kan vara bara en liten stund, eller några timmar. Det viktiga är att vi har kunnat spela med det själva och kan ge dig en känsla av hur det är att använda, även om det är bara ett embryo och läser. För mer information, se TechRadar: s Recensioner Garanti.