General Motors har en bil utan ratt på väg

0
34

Farthållare

Det Nya Året har bara börjat, men General Motors ser redan mot 2019, då det kommer att ta nästa steg för självstyrande bilar. Det planer på att släppa Kryssning AV, en som själv kör bil utan ratt, pedaler eller någon av de vanliga föraren styr.

Nyheten kommer från en GM tillkännagivande om dess säkerhet framställning till US Department of Transportation för att få tillstånd att sätta Kryssning AV på vägar redan nästa år.

GM förvärvade Kryssning Automation i 2016, och sedan Kryssning har arbetat på sin teknik. Förarlösa fordon som drivs med Kryssning är redan på vägarna i Kalifornien, Arizona och Michigan för att testa, och dessa bilar kan snart vara i New York.

  • Hur röst assistenter kommer till din bil

Den stora skillnaden mellan den befintliga Kryssning fordon och den kommande Kryssning AV är att denna nya version, den fjärde generationen, kommer att vara den första produktionsklar modell specialbyggda för att köra själv.

GM ser Kryssningen AV att minska trafikolyckor, ge tillbaka den tid som ryttare spendera fast i trafiken, med större rörlighet för äldre eller rörelsehindrade passagerare och att göra jakten för parkering en sak av det förflutna.

Förutsatt DOT godkänner GM: s säkerhet framställning, skulle vi alla att köra vid sidan av robotar nästa år.

  • Våra bilar blir smartare, säkrare och mer underhållande