Här är varför du kan få Google Duo samtal på din Android-telefon utan app

0
44

Är det någon där?

Google Duo är androids officiella svaret på FaceTime så att du kan göra enkla och stabila videosamtal till vänner och familj. Tack vare en ny uppdatering bara sköt upp av Google, kommer du att kunna ta emot samtal med Duon app på vissa Android-telefoner, även om man faktiskt inte har appen själv.

Android Polisen upptäckte uppdatering, vilket innebär att ljud och video-samtal kommer att dyka upp på vissa Android-telefoner även utan appen – det är inte klart exakt vad kriterierna för detta är, men med ditt telefonnummer som är registrerade med Google verkar vara en del av det.

Det händer alla, genom något som kallas App Förhandsgranska Meddelanden, som fungerar genom en bakgrund Android-app som heter Google Play-Tjänster. Tech gör att vissa grundläggande bitar av en app för att i huvudsak fungera som en del av Android, så att du kan komma i kontakt med människor oavsett vad messaging program som de har installerat.

Knack, knack, vem där?

Några av de bästa delarna av Google Duo, inklusive «knock knock» — funktionen som låter dig se vem som ringer på skärmen innan du svarar, ingår i denna nya funktionalitet. I slutet av en Duo som kallar, användare tillfrågas om de vill installera appen, om de inte redan har det installerat.

Uppenbarligen är detta kommer inte att fungera när de ringer till iphone, men det gör livet lite lättare för Google Duo-användare, du behöver nödvändigtvis inte oroa dig om huruvida dina kontakter har Duo installerat innan du ringer ett samtal.

Google har inte sagt något officiellt om uppdateringen, men det fortsätter att driva Duo och text-baserade Google Allo som sina meddelanden apps val, även med artister av Google Hangouts fortfarande sölig runt i bakgrunden.

  • Dessa är de bästa secure messaging program som finns nu