Iowa State basketbal: Zwaarste vijanden brengen Wigginton de beste

0
17

AMES — Iowa State eerstejaars guard Lindell Wigginton stappen zijn spel wanneer hij speelt de zware concurrentie.

De Cyclonen en coach Steve Prohm moet hem wel weer op Nummer 13 Kansas (16-6, 8-4 Big 12) bezoeken Hilton Coliseum te spelen Iowa State (13-11, 4-8 Big 12) vandaag om 6 uur

Laatste keer uit tegen Kansas, Wigginton leek de beste speler op het hof, het scoren van een game-high 27 punten. Tegen dan-Nr 15, West Virginia, Wigginton had 22 punten en 5 assists. In zijn meest recente wedstrijd tegen de toenmalige Nummer 18 Oklahoma en Trae Jonge, Wigginton had 26 punten, 5 assists en 5 rebounds.

Alle van de spellen die resulteerde in winst voor de Cyclonen. Wat doet Wigginton doen dat hem in staat stelt om de stap te zetten van zijn spel tegen de beste wedstrijd?

«Hij is een goede speler. Laten we niet overthink dit ding, hij is een goede speler,» Prohm zei. «Hij heeft een mogelijkheid om de bal in het gat, groot atleet en hij heeft een grote omvang.»

In het grote spel, Wigginton speelt zoals hij heeft iets te bewijzen.

«Ik ga graag tegen de beste,» Wigginton zei. «Ik heb altijd een chip op mijn schouder, maar toen ik optrekken tegen de beste wil ik laten zien dat ik de beste.»

Wigginton is de Iowa State primaire point guard sinds de West Virginia spel. Nick Weiler-Babb is buitenspel gezet met een peesontsteking in zijn knie, maar Prohm zei Weiler-Babb is twijfelachtig voor de West Virginia spel.

Prohm zou niet zeggen wat de dynamische eruit zou zien op de tennisbaan met Wigginton en Weiler-Babb nu Wigginton is gaan omarmen de point guard rol.

«Ik ben het denken over het,» Prohm zei. «Ik probeer uit te werken door middel van het nu in mijn hoofd van hoe ik het zou willen ontwikkelen. Ik wil nog steeds Lindell in de aanval modus, zal hij nog de bal in zijn handen te veel. Hij heeft alleen maar om verder te groeien in die positie. Als er geen Nick is in staat om te spelen, is hij in staat om een stap in en help ons. Het is gewoon om te winnen, wat we denken geeft ons de beste kans om te winnen.»

Prohm is drie belangrijkste gebieden die hij wil Wigginton groeien.

No. 1 is een verandering van tempo. Nu, Wigginton heeft één versnelling, en dat is snel. Wanneer hij drijft de bal, zet hij zijn hoofd naar beneden en hij stopt voor niemand.

No. 2 is de besluitvorming. Hij is een eerstejaarsstudent die eerstejaars fouten. Wigginton gemiddelden 2.8 helpt en 2,5 omzet per spel.

De laatste is het plukken zijn plekken van toen aan te vallen en wanneer anderen die betrokken zijn. Prohm weet dat Wigginton is op zijn best als hij in de aanval modus, maar als een primaire point guard, hij heeft voor het uitvoeren van de overtreding en krijgt van zijn teamgenoten bezig.

«Ik heb met hem [zondag] nadat we hadden onze film sessie sprak met hem over proberen om echt te kijken naar enkele band met hem [maandag] op een bepaald punt over wat hij nodig heeft om te zoeken in verschillende acties, zodat hij het begrijpt, want hij is het leren van deze positie op de vlieg,» Prohm zei. «Ik denk dat hij heel goed in. Ik denk dat hij het heeft een grote mate van vertrouwen in zichzelf.

«Hij is een geweldige atleet en defensief is hij zoveel beter geworden op de bal. Hij kan echt guard de bal nu en er zijn een heleboel goede bewakers in deze competitie waar hij wordt steeds uitgedaagd elke nacht. Thuis, in het bijzonder, hij is echt gereageerd. Dit is nu de volgende test.»

Liefde

0

Grappig

0

Wow

0

Verdrietig

0

Boos

0