Iowa State basketball: Tøffeste fiendene bringe ut Wigginton er best

0
23

AMES — Iowa State freshman vakt Lindell Wigginton trinn spillet sitt opp når han spiller tøff konkurranse.

Den Sykloner og trener Steve Prohm trenger ham til å gjøre igjen som Nr 13 Kansas (16-6, 8-4 Big 12) besøk Hilton Coliseum å spille Iowa State (13-11, 4-8 Big 12) i dag på 6 pm.

Siste gang ut mot Kansas, Wigginton så ut som den beste spilleren på banen, og scoret en spill-høy 27 poeng. Inntil da-Nr 15 West Virginia, Wigginton hadde 22 poeng og 5 assists. I hans siste kamp mot da-Nr 18 Oklahoma og Trae Unge, Wigginton hadde 26 poeng, 5 bistår og 5 returer.

Alle disse spill resulterte i vinner for Sykloner. Hva gjør Wigginton som gjør at han kan ta steget opp spillet sitt mot de beste konkurranse?

«Han er en god spiller. La oss ikke overthink disse ting, han er en god spiller,» Prohm sa. «Han har en evne til å sette ballen i hullet, stor utøver, og han har store størrelse.»

I store spill, Wigginton spiller som han har noe å bevise.

«Jeg liker å gå mot den beste» Wigginton sa. «Jeg har alltid hatt en chip på skulderen min, men når jeg går opp mot det beste jeg ønsker å vise at jeg er den beste også.»

Wigginton har vært Iowa State ‘ s primære point guard siden av West Virginia spillet. Nick Weiler-Babb har blitt satt på sidelinjen med senebetennelse i kneet, men Prohm sa Weiler-Babb er tvilsom for West Virginia spillet.

Prohm ville ikke si hva det dynamiske vil se ut på banen med Wigginton og Weiler-Babb nå som Wigginton har begynt å omfavne point guard rolle.

«Jeg tenker på det,» Prohm sa. «Jeg prøver å arbeide gjennom det akkurat nå i mitt sinn om hvordan jeg vil at den skal utvikle seg. Jeg vil fortsatt Lindell i angrep modus, vil han fortsatt har ballen i hendene mye. Han har bare å fortsette å vokse i den posisjonen. Hvis Nick er i stand til å spille, han vil være i stand til å trå til og hjelpe oss. Det er bare om å vinne, uansett hva vi mener gir oss den beste muligheten til å vinne.»

Prohm har tre hovedområder han ønsker Wigginton å vokse i.

Nr 1 er taktskifte. Akkurat nå, Wigginton har ett gir, og det er rask. Når han kjører ballen, han legger hodet hans ned og han stopper ikke for noe.

Nr 2 er beslutninger. Han er en førsteårsstudent som gjør freshman feil. Wigginton gjennomsnitt 2.8 bistår og 2,5 turnover per spill.

Den siste er å plukke sine flekker av når du skal angripe og når for å få andre som er involvert. Prohm vet at Wigginton er på sitt beste når han er i angrepsposisjon, men som en primær point guard, han har til å kjøre krenkelser og få hans lagkamerater engasjert.

«Jeg møtte ham [søndag] etter at vi hadde vår film session og bare snakket til ham mer om prøver virkelig å se noen tape med ham [mandag] på enkelte punkt om hva han trenger å se på ulike tiltak, slik at han forstår fordi han lærer denne posisjonen på fly,» Prohm sa. «Jeg tror han kan bli veldig god på det. Jeg tror han har mye tillit i seg selv.

«Han er en stor idrettsutøver, og defensivt er han blitt så mye bedre på ballen. Han kan virkelig vakt ballen nå, og det er mange gode vakter i denne ligaen der han blir utfordret hver kveld. Hjemme, spesielt, han er egentlig svart på det. Nå er dette i neste test.»

Kjærlighet

0

Morsomt

0

Wow

0

Trist

0

Sint

0