Laat Reinbeck bankier maakte de winnaar van de cirkel

0
24

REINBECK — De kinderen meestal opgesteld buiten de Tscherter huis op Halloween nacht. De man die daar woonde was het uitdelen van coole Hot Wheels in miniatuur race auto ‘ s behandelt.

Dat was Steve Tscherter. Hij had een grote Hot Wheels collectie. Ook hij sprong begon de lokale bank en veel boeren tijdens de agrarische crisis van de jaren 1980.

Hij over de finish van het leven en met zondag. Hij overleed op 71-jarige leeftijd van een plotselinge ziekte. Vrienden en collega ‘ s zeggen als een bankier en een leider van de gemeenschap, Tscherter nam de geblokte vlag.

Hij begon zijn carrière in 1968 als een federale bank examinator en was met Lincoln spaarbank in Reinbeck van 1979 tot aan zijn pensionering in 2015 het grootste deel van die tijd als president. Hij bleef aan als voorzitter tot januari van dit jaar.

Tijdens zijn eerste jaar bij de LSB -, «de bank had zijn uitdagingen», aldus Erik Skovgard, die erin slaagde Tscherter als president. «Hij had een paar moeilijke gesprekken met de boeren om hun activiteiten draaide zich om, om ze naar een plaats waar ze konden succesvol te zijn en terug te betalen hun leningen. Niet het eerste wat je wilt doen wanneer u te komen tot een gemeenschap. Maar dat is precies wat hij moest doen toen hij Reinbeck.»

Later, na omstandigheden verbeterd in de jaren ’90, Lincoln werd op een positie waar het kon en het verwerven van andere banken en uit te breiden of worden opgekocht zelf.

«We verkregen een paar banken in Aplington en Allison en daarna de rest is geschiedenis», Skovgard zei. «We waarschijnlijk had $40 miljoen naar 50 miljoen dollar in activa op dat punt.» Lincoln uitgebreid in de Waterloo-Cedar Falls gebied, en ongeveer 5 1/2 jaar geleden, in de Des Moines-Ankeny-Adel gebied. Vandaag heeft de bank $1,1 miljard in activa met 19 locaties en 285 werknemers, vergeleken met ongeveer 20 wanneer Tscherter begonnen.

Ook in het begin van de jaren 1990, Tscherter stelde een employee stock ownership programma, of ESOP.

«Hij was een grote bankier,» Lincoln raad van bestuur voorzitter Milt Dakovich zei van Tscherter. «Hij was zeer geïnteresseerd in persoonlijke service, zeer geïnteresseerd in het geven terug aan de gemeenschap, zeer geïnteresseerd zijn in het hebben van zichzelf en van anderen in de bank die op maatschappelijke organisaties. Hij was heel betrokken bij de (Grotere Cedar Valley) Alliance en de Kamer. Hij was betrokken bij de Leider in Mij, Dollars voor Geleerden en heel veel aangemoedigd degenen die werkte bij de bank worden ook betrokken. We zullen hem missen op de bank en we zullen hem missen als een vriend.»

Kris Jones van Waterloo, Tscherter de zoon-in-wet, zei: «Hij was een goed mens. Hij hielp mij het bouwen van mijn huis. Hij was zeer detailgericht. Hij hield van zingen. Hij genoot van zijn kleinkinderen en hij genoot van de sport, zeker.

«Hij zou pick-up van mijn zonen en ze zou gaan kopen gevallen van Hot Wheels,» Jones zei. Tscherter gehouden van de collector ‘ s items voor zichzelf en laat de kleinkinderen spelen met de anderen.

«Hij is een echte professional, maar ik denk dat hij mij geholpen heeft ‘tot’ mijn spel in het leven,» Jones zei. Hij merkte ook op zijn vader-in-law zou bijwonen staat atletisch toernooien in Des Moines te vrolijken op zijn werknemers’ kinderen. «Hij was erg goed in het ondersteunen van zijn werknemers’ gezinnen.»

«Hij hielp me in mijn eerste huis,» Skovgard zei. «Ik was net verhuisd van een appartement, ik was net afgestudeerd van de (University of Northern Iowa). Hij hielp mij het verplaatsen van meubilair. Hij teleurgesteld was ik niet meer te bewegen.

«Hij was een goede leider,» Skovgard zei. «Hij daagde je uit … maar hij had een enorme hoeveelheid van genade» en zou verlenen «tweede, derde en vierde kansen» om mensen te helpen slagen.

Tscherter zou hebben gemarkeerd zijn 50ste verjaardag in het bankwezen in oktober. Wetende dat hij was ernstig ziek, de Iowa Bankers Association en zijn vrienden op Lincoln verplaatst op dat feest, presentatie van hem zijn 50-jaar-award Feb. 1.

«Dat was een zeer ontroerende ceremonie. Ik denk dat het veel betekent voor Steve,» Iowa Bankers Association president John Sorensen zei. «Steve was duidelijk de leider in onze industrie» en een mentor. «Hij was een geweldig persoon en zeer vriendelijk, zeer geïnteresseerd in andere levens in aanvulling op een goede, vaste bankier.»

Liefde

2

Grappig

0

Wow

0

Verdrietig

0

Boos

0