Sent Reinbeck banker laget vinnerens sirkelen

0
27

REINBECK — barna vanligvis stilt opp utenfor Tscherter hus på Halloween natt. Fyren som bodde der var å dele ut kule Hot Wheels miniatyr rase biler for behandler.

Det var Steve Tscherter. Han hadde en stor Hot Wheels-samling. Han har også hoppe i gang den lokale banken og mange bønder under landbruks-krisen på 1980-tallet.

Han krysset målstreken av livet søndag. Han døde i en alder av 71 av en plutselig sykdom. Venner og kolleger sier som en bankmann, og et fellesskap leder, Tscherter tok det rutete flagget.

Han begynte sin karriere i 1968 som en føderal bank sensor og var med Lincoln Savings Bank i Reinbeck fra 1979 frem til sin avgang i 2015, de fleste av den tid som president. Han fortsatte som styreleder frem til januar i år.

I løpet av sine første år på LSB, «banken hadde sine utfordringer,» sa Erik Skovgard, som etterfulgte Tscherter som president. «Han måtte ha noen tøffe samtaler med bønder til å få sin virksomhet snudde seg rundt, få dem til en posisjon hvor de kunne være vellykket, og betale tilbake sine lån. Ikke det første du vil gjøre når du kommer til et fellesskap. Men det er hva han hadde å gjøre da han kom til Reinbeck.»

Senere, etter forholdene bedret seg på ’90-tallet, Lincoln var i en posisjon hvor det kan enten kjøpe andre banker og utvide eller bli kjøpt ut av seg selv.

«Vi kjøpte et par banker i Aplington og Allison og etter at resten var historie,» Skovgard sa. «Vi hadde sannsynligvis $40 millioner til $50 millioner i eiendeler på dette punktet.» Lincoln utvidet i Waterloo-Cedar Falls-området, og ca 5 1/2 år siden, i den Des Moines-Ankeny-Adel-området. Banken har i dag $1,1 milliarder kroner i eiendeler med 19 steder og 285 ansatte, sammenlignet med ca 20 når Tscherter startet der.

Også i begynnelsen av 1990-tallet, Tscherter innstiftet en ansatt aksjer program, eller ESOP.

«Han var en stor banker,» Lincoln styreleder Milt Dakovich sa Tscherter. «Han var svært interessert i personlig service, veldig interessert i å gi noe tilbake til samfunnet, veldig interessert i å ha seg selv og andre i banken tjener på lokale organisasjoner. Han var ganske involvert med (Større Cedar Valley) Alliansen og Kammer. Han var involvert i en Leder i Meg, Dollar for Forskere og veldig mye oppmuntret de som jobbet i banken til å være like involvert. Vi vil savne ham i banken og vi vil savne ham som en venn.»

Kris Jones i Waterloo, Tscherter ‘ s sønn-i-lov, sa: «Han var en god person. Han hjalp meg å bygge huset mitt. Han var veldig detalj orientert. Han elsket å synge. Han likte hans barnebarn, og han har hatt sport, for sikkert.

«Han vil plukke opp mine sønner, og de ville gå å kjøpe tilfeller av Hot Wheels» Jones sa. Tscherter holdt collector ‘ s elementer for seg selv og la barnebarna spille med andre.

«Han var en ekte proff, men jeg antar at han hjalp meg ‘opp’ min kamp i livet,» Jones sa. Han bemerket også hans svigerfar ville delta state athletic turneringer i Des Moines til å heie på sine ansattes barn. «Han var veldig god på å støtte sine ansattes familier.»

«Han hjalp meg til å flytte inn i min første huset,» Skovgard sa. «Jeg hadde nettopp flyttet ut av en leilighet, jeg hadde nettopp uteksaminert fra Universitetet i Nord-Iowa). Han hjalp meg å flytte møbler. Han var skuffet over at jeg ikke hadde mer å flytte.

«Han var en god leder,» Skovgard sa. «Han utfordret deg … men han hadde en enorm mengde av nåde», og vil gi «andre, tredje og fjerde sjanser» for å hjelpe folk å lykkes.

Tscherter ville ha markerte sitt 50-årsjubileum i bank i oktober. Å vite at han var kritisk syk, Iowa Bankfolk Association og hans venner i Lincoln flyttet opp som feiring, presenterer han sin 50-year-prisen Feb. 1.

«Det var en veldig rørende seremoni. Jeg tror det betydde mye for Steve,» Iowa Bankfolk Association president John Sørensen sa. «Steve var helt klart en leder i vår bransje», og en mentor. «Han bare var en stor person og veldig snill, veldig interessert i andres liv i tillegg til å være en god, solid banken.»

Kjærlighet

1

Morsomt

0

Wow

0

Trist

0

Sint

0