Android-TV: Alla produkter som fungerar med Google TV-OS

0
28

Lär dig grunderna i Android TV

Uppdatering: Android TV är snabbt växande. Google sagt att man har 1 miljon nya enheten aktiveringar varje två månader och fördubblat antalet användare sedan förra året.

Android TV är namnet på den TV-operativsystem som utvecklats internt på Google. Det är annorlunda än Google TV (en nedlagd moniker för Googles spela i vardagsrum) och det är definitivt inte relaterad till Chrome på något sätt.

Den bästa beskrivningen för Android-TV är att det är en smart underhållning plattform. Det kommer byggas i ett antal Tv-apparater (främst från Sony, Sharp och LeEco), men också i ett antal streaming video spelare som Nvidia Shield.

Till slut, tänk på Android TV som iOS eller Android – det är ett operativsystem för alla dina favorit-apps, spel, filmer, musik och TV-program som du navigera med fjärrkontrollen istället för fingret … och vet du, på din TV.

Naturligtvis finns det ett halvt dussin andra smart TV-plattformar ute dessa dagar: LG har webOS 3.5, Samsung har Tizen och Roku har, tja, Roku. Alla dessa plattformar har något speciellt som gör dem unika och eventuellt en bättre passform för dig och dina behov underhållning.

Så vad som skiljer Android TV bortsett från konkurrensen? Varför vill du ha en TV med Android? Låt oss dyka in i Android-TV: s viktigaste funktioner.

Android-TV-viktiga funktioner

Se, det är inte svårt att hitta en spelare eller TV som strömmar Netflix. Det är det inte. Men Android TV inte bara fungera som en statisk homebase för appar. Det är ett dynamiskt sätt att hitta nytt innehåll och kan fungera som en Chromecast att strömma innehåll från din mobila enhet till den stora skärmen. Som sagt, här är Android-TV: s bästa, med beskrivningar som ligger längre ner nedan:

  • Curerad innehåll på den översta raden
  • Allmän sökning med hjälp av top apps
  • Skådespelare och skådespelerska bios
  • Voice search via fjärrkontroll
  • Native Google Kasta stöd
  • Massor av spel via Google Play Store
  • Google Assistant integration

Curerad innehåll: En Android-TV: s mest beundransvärda kunskaper är dess förmåga att analysera vilken typ av innehåll som du brukar titta på, spela och lyssna på, och rekommenderar liknande innehåll. Du kan hitta rekommendationer i den översta raden av Android-TV-gränssnitt, där du hittar oftast en blandning av innehåll från YouTube, Google Play Filmer och TV och Google Play Store.

Universal sök: naturligtvis, om du inte hittar vad du letar efter i curerad innehåll rad, kan du också söka efter innehåll, antingen med hjälp av sökfältet överst på Android-TV-gränssnitt eller voice search-knappen på din fjärrkontroll. Android TV kryper en rad tjänster, bland annat Netflix, Hulu, YouTube och Google Play Filmer och TV för att hitta vad du letar efter, och vanligtvis listar lägsta priset först.

Skådespelare/Skådespelerska bios och filmographies: Säg att du bara såg Guardians of the Galaxy 2 och du vill se vad andra filmer som Chris Pratt var i. Sök Chris Pratt på Android TV och du kommer att hitta varje avdelning skådespelaren någonsin har varit i. Klicka på en TV-show och du kommer att hitta en synopsis, där du kan titta på showen och resten av showen är kastad. Det är en ganska praktisk funktion.

Voice search via fjärrkontrollen: Istället för att rulla hela vägen upp till toppen av gränssnitt och smärtsamt att skriva ut namnet på den utställning, film eller skådespelare du letar efter, kan du helt enkelt tala namnet till Android TV: ns fjärrkontroll. Det är en enorm tidsbesparing.

Native Google Kasta support: Alla Android-TV-spelare och Tv-apparater har Google Kasta inbyggd. Det innebär att du kan strömma innehåll från din enhet till din TV när du ser Google Kasta ikonen. Detta är ibland kallas Chromecast inbyggd.

Spel via Google Play Butik: dig själv en spelet Pong mellan säsonger av Breaking Bad? Android TV har fler spel på sin butik än alla andra TV-operativsystem. Som Android-telefoner, vissa spel är gratis och andra kostar pengar.

Google Assistant integration: i slutet av 2017, Googles smarta assistenten gjort sin väg till Android TV. Google Assistent på Android-TV är det samma en som är byggd i Google-Hem och vissa mer avancerade Android-telefoner. För det mesta, det är en hel del som Siri eller Cortana – Google Assistant kan göra avtalade tider i kalendern, kontrollera din att-göra-lista och besvara frågor om populära ämnen, men vad som gör det unikt är att det även kan styra din smarta hem-produkter som termometrar, lampor och smarta lås.

Vilka produkter använder Android TV?

Android-TV finns på två typer av enheter: Tv och streaming av video lådor. Medan gränssnitt och funktionalitet är nästan identiska för alla enheter, det kan finnas små skillnader mellan dem.

Varför? Varje maskinvarutillverkaren har förmågan att ändra basen Android-TV-kod för att anpassa det för sina system. För en kort tid, Nvidia Shield var den enda enhet som hade tillgång till Amazonas, till exempel. En enhet kan ha PlayStation Nu, medan andra kan använda en plats på Android-TV-gränssnitt för ett första parts app. (LeEco, till exempel, har ett utrymme för sin LeTV på Android-TV hemsida, till exempel.)

Dessa är i allmänhet mindre skillnader och inte sådana att förlora sömn över.

Så vilka enheter som faktiskt använder Android TV? Låt oss undersöka.

Nvidia Shield (2017)

Vår favorit Android TV-streaming-box

4K HDR streamingGoogle Assistent/Home integrationAmazon Instant Video på AndroidA lite dyr för en 4K-streamer

Nvidia Shield är den bästa laptop för wannabe Android-TV-ägare. Inte bara det strömma innehåll i 4K HDR, men det spelar en hel del spel som du inte hittar på någon annan streaming-enhet tack vare Nvidias GeForce Nu streaming-tjänst. På toppen av det spel och 4K-material, du hittar Amazon Instant Video här (Skölden är den enda Android-TV-enhet med Amazon och Google Assistant integration. Det är lite dyr, men det är väl värt det.

Läs vår fullständiga recension: Nvidia Shield

Sony Bravia X900E Tv-Serien

Android TV HDR-flat-vi har alla väntat på

Angenäma men elegant designGreat för 4K HDR streamingOne av de bästa Tv-apparaterna i 2017It är ganska dyra

Om du funderar på att köpa en ny skärm med Android-TV inbyggd, det finns inget bättre än Sonys 2017 X900E Serien. Rubrik apps för detta utmärkta TV består av Amazon Video, Netflix och YouTube. Både Netflix och Amazon stöd för 4K och HDR-strömmar. Om du behöver mer är det Google Play, Wuaki, PlayStation, Spotify och andra saker som du aldrig kommer att utforska i en månad av söndagar. Naturligtvis hittar du även spel och musik blandat bland video-kanaler när du är klar med att binge-titta på senaste säsongen av ditt favoritprogram.

Läs vår fullständiga recension: Sony Bravia XBR-55X900E

Nexus-Spelare

En åldrande Android-TV-spelare som du kan fastna på de billiga

Anständigt Android TV playerController supportA lite äldre än ShieldTherefore, långsammare för

Vi ses Nexus-Spelare när den kom ut tillbaka 2014 och trodde att det var en hyfsad spelare. Det har inte många funktioner som Roku hade på den tiden, men tack vare några stellar förbättringar på Android-TV har vuxit till en konkurrenskraftig streaming video rutan. Vi skulle inte rekommendera det över Nvidia Shield men, som sagt, kan du hitta Nexus Spelare för mycket, mycket billigare.

Läs vår fullständiga recension: Nexus-Spelare

Sony Bravia A1E OLED-TV (XBR-55A1E)

Sony ‘ s premium OLED gör rättvisa till Android TV

Underbar bild qualityFast och lyhörd UIWide visa anglesIt är relativt dyrt

Om priset inte rädd du ut ännu, Sony A1E OLED är en helt fenomenal tv. Det har några av de bästa kontrast var som helst, och hanterar ljud på ett helt nytt sätt som omsluter dig i innehållet. Allt som allt den A1E är en av de bästa portaler till Android TV – trots att, det är nog en av de dyraste också. Fortfarande, om du letar efter 4K HDR streaming TV med den djupaste svärta och galen-hög kontrast, det är det.

Läs vår fullständiga recension: Sony Bravia A1E OLED-TV

Det var allt för nu. Vi kommer att fortsätta att uppdatera denna lista som fler Android-TV-enheter komma ut och systemet fortsätter att vinna nya funktioner.

  • Letar du efter ett billigare inträde till smart TV-funktionalitet? Kolla in Chromecast