Bästa OLED-Tv: Vårt val av de bästa OLED-tv-apparater man kan köpa i dag

0
30

Omfamna oändligt svarta

OLED kom verkligen av ålder under de senaste 12 månaderna.

Till att börja med, fler märken börjat sälja OLED-Tv. För det andra, genom att lägga till mer ljusstyrka till sina redan enastående kontrast egenskaper, OLED-Tv blev mycket bättre på att hantera den ultra-bright high dynamic range (HDR) bildformat som har blivit den senaste måste-ha-tv-teknik.

Ännu viktigare, OLED-Tv äntligen börjat att slå pris punkter som du behövde inte vara en olja tycoon att ha råd med.

Som sagt, är de fortfarande kostar betydligt mer än de flesta LCD-Tv. Och medan resterande peerless för kontrast/svärta prestanda, även den nya förbättrade Oled kan inte komma nära till HDR vänlig nivåer av ljusstyrka vissa LCD-Tv-apparater kan uppbåda.

Dessa viktiga skillnader mellan OLED och LCD-Tv har lett till en polarisering i TV-marknaden. Ett erkännande av detta, vi har delat in vår guide till de bästa Tv kan du nu köpa hela separat LCD-och OLED-avsnitt. OLED-sektionen nedan, LCD-man kan hittas på följande länk.

  • Bästa LED-Tv: Vårt val av de bästa LCD-LED-tv-apparater man kan köpa i dag

I varje avsnitt har vi försökt att välja ett utbud av Tv-apparater som täcker en rad olika prisklasser och funktioner. Och med varje vald modell vi har förklarat varför vi valde det — och det finns några brister det har.

Behöver du en tv med en outgrundlig kontrast? Här är vårt val av de bästa OLED-Tv du kan köpa just nu.

1. LG OLED-C7-serien

Den punchiest OLED-bilder ännu, i kombination med en briljant lätt att använda smart system

55-tums: LG OLED55C7 | 65 tum: LG OLED65C7

Bra HDR och SDR bild qualityIncredible, super-tunn designGood värde för OLEDNot lika ljus som vissa LCD-Tv

Den OLEDC7 series toppar denna lista för två viktiga skäl. För det första, det öppnade upp OLED-marknaden till en helt ny publik genom att bli tillsammans med sin liknande OLEDB7 syskon — de billigaste OLED-Tv hittills.

Andra, som med alla LG: s nuvarande OLED-Tv-apparater, det ger något punchier, ljusare bilder än andra OLED-märken. Detta innebär att den ‘säljer’ charm high dynamic range bilder (med sina enormt utökade ljusstyrka och, oftast, kompletterande bredare färg skalor) mer effektivt. Alla LG: s OLED-Tv-apparater stöd för premium Dolby Vision HDR-format.

Den verkliga behandla om OLEDC7s » bilder, om, är hur deras klassledande ljusstyrka kan dela utrymme på skärmen oklanderligt med den typ av inky svarta färger, OLED-tekniken är känd för.

Bilder kan uppvisa lite färg brus när du kör på det mest tillfredsställande nivåer ljusstyrka, och det verkar inte finnas några motsägelser mellan seten när det kommer till hur mycket de ibland avslöjar «band» av olika black nivå under mörka scener. För den stora majoriteten av tiden, dock, kommer du finna dig undrar hur de billigaste OLED-TV i staden skulle kunna se så bra.

Läs hela recensionen: LG OLED-C7

2. Sony A1E-serien

Vackert kontrolleras bilder i en banbrytande, minimalistisk design

55-tums: Sony KD-55A1 | 65 tum: Sony KD-65A1 | 77-tums: Sony KD-77A1

Vackert exakt picturesStunning «bild bara» designAndroid TV är buggyRelatively dyrt

Sony ‘ s debut stor-tv med OLED-Tv besvara böner för många AV fansen genom att alliera filmen-vänliga glädjen av OLED-tv-teknik med Sonys makalös video bearbetning know-how.

Sony X1 Extrema chipset levererar nivåer av buller-gratis renhet och färg förfining som inte finns någon annanstans i OLED-världen, samtidigt som extra kalibrering arbete på Sonys OLED-produktion linje innebär att de lider mindre än många konkurrenter med ljus nivå ränder i mörka scener.

Sony behandling framgångar också gör ett bättre jobb än något annat varumärke ‘uppkonvertering» standard dynamic range innehåll till HDR, vilket betyder att du får mer konsekvent användning av din TV ‘ s högsta kapacitet.

En firmware-uppdatering (redan i USA, kommer snart till Europa) gör det möjligt att A1s att spela Dolby Vision HDR också.

A1-serien dessutom står bortsett från sina kamrater med sin unika «bild bara» design, som har en nästan frame-fri skärmen vilar på en foto ram-stil vinklade stöd benet. Det finns inte ens några synliga högtalare, eftersom anmärkningsvärt A1 använder sin egen skärm att producera sin (mycket bra ljud!

All denna innovation gör A1-serien dyrare än LG: s OLED-rivaler. Också, det finns inte riktigt lika mycket råvaror punch till sina HDR-bilder som du får med LG: s apparater. För många entusiaster, men den fantastisk precision av sina bilder kommer att vara svårt att motstå.

Läs hela recensionen: Sony A1E OLED

3. LG OLEDE7 serien

LG: s sedvanliga OLED-bild förmåga bröllop till en fantastisk pixel-på-glas, design och kraftfull inbyggd soundbaren

55-tums: LG OLED55E7 | 65 tum: LG OLED65E7

Fantastisk designDynamic, levande picturesNot exakt sant Dolby AtmosLow-nivå ränder i mörka scener

Den första sak att säga om OLEDE7 serien är att det ger i huvudsak samma (enastående) bildkvalitet som LG: s OLEDC7s. Det är också fick samma utmärkta webOS smart TV gränssnitt.

Där OLEDE7s motiverar sin extra kostnad över OLEDC7s är med sina verkligt spektakulär design och förbättrad ljudkvalitet.

På design fronten, pixels OLED är monterad direkt på en glasskiva, vilket skapar en fantastisk, ultra-slimmad look.

Ljud, samtidigt hanteras av en integrerad soundbar som hänger utanför skärmens nedre kant. Denna har betydligt mer makt, bas och dynamik än OLEDC7s kan uppbåda. I själva verket är det en av de bästa klingande Tv-apparater runt just nu.

Trots detta E7s inte riktigt lever upp till sina påståenden om att leverera Dolby Atmos ljud (bortsett från att ge en ovanlig känsla av höjd till ljudbilden). Du måste också vara mycket noga med hur du ställer in sina bilder upp; färger kan ibland se lite bullriga, och mörka scener ibland uppvisar några svarta nivå ränder. Ingen som hindrar OLEDE7 serien från att vara en fantastisk tillägg till alla hem underhållning ställa upp.

Läs hela recensionen: LG OLED-E7

4. Bang & Olufsen-Eclipse

Sann lyx design och separerar-grade ljud kvalitet gör detta till en verkligt unik OLED-allround

55-tums: B&O Eclipse 55 | 65 tum: B&O Eclipse 65

Makalösa bygga och ljud qualityOutstanding OLED-bild qualityTakes över de levande roomSlightly förvirrande operativsystem

Som vanligt med Bang & Olufsen, Eclipse är inte exakt som din typiska OLED-skärm. I själva verket, dess skärm är egentligen bara en liten del av sin övergripande design snarare än att vara ganska mycket hela affären. Detta beror på att skärmen slots i toppen av en enorm inbyggd högtalare bar som sträcker sig ut över kanterna på skärmen ovan, medan att högtalar-bar i sin tur sitter på toppen av en vacker flisa av glas under den. Och alla som sitter på en rad olika stand alternativ, inklusive min personliga favorit, en motordriven roterande golv fäste som kan både flytta hela skärmen framåt och bakåt, eller vrid den åt vänster och höger. Hela den mäktiga konstruktion är vackert byggd, också.

TV: n är verkligen inte en fråga om stil och ingen substans, dock. Som LG-baserad skärm ger alla sina sedvanliga kontrast och färg spänning, samtidigt som stora soundbaren har så mycket rå styrka och en sådan enorm dynamik att det ödmjukar många externa high end-högtalare.

Med multi-room högtalare stöd och avkodning av surroundljud byggdes för, de enda problemen med Eclipse är att dess komplicerade att använda, och att du förmodligen inte kommer att ha råd med en…

5. Philips 55POS9002 (ej tillgängligt i USA)

Kraftfull behandling och Philips underbara Ambilight-teknik för att leverera en unik och överraskande prisvärd OLED-erfarenhet

55-tums: Philips 55POS9002

Utmärkt HDR och SDR performanceGood värde för vad det offersNot det enklaste TV till useSound är bara genomsnittligt

Philips 55POS9002 (skapad av Philips’ s verksamhet) visar på ett spektakulärt sätt att dess OLED-panel är verkligen bara början på en OLED-TV: s historia.

Till att börja med, 55POS9002 pryder sin OLED-panel i en Philips extra Ambilight-teknik, som i detta exempel använder Lysdioder för att kasta färgade ljus från tre av skärmens kanter. Detta ljus kan ställas in för att spåra (med häpnadsväckande precision) färgen innehållet i bilderna som tittade på, och verkligen gör upplevelsen mer verklighetstrogen. Liksom tittar drop dead gorgeous.

Den andra «killer app» för 55POS9002 är dess P5 bildbehandling motor. Detta är tillräckligt kraftfull för att distribuera dussintals stadier av bildbehandling i realtid, med fokus på att förbättra varje del av TV bildkvalitet.

Resultatet är en blisteringly skarpa, detaljerade, färg-rik bild med både inhemska 4K och HD-källor när du använder Philips standard bild inställningar. Det är ingen förlust av skärpa när det finns massor av motion om att brottas med, heller.

Den 55POS9002 bilder kan ibland se lite behandlas vid användning av Philips’ preferred förinställningar, samtidigt som de kan se en touch platt om du använder mer «riktig» Film preset. Det är också synd att de som är smarta funktioner levereras som besvärligt, uncustomisable Android-TV-plattform, och att den som är ljudkvaliteten är bara genomsnittet.

Generellt, dock 55POS9002 är fortfarande ett spännande och innovativt tillägg till OLED-TV världen som kan också, behändigt, vara din för mycket mindre pengar än du kan förvänta dig.

  • För en fullständig genomgång av den bästa Tv som finns, kolla in vår guide