Creative Sound BlasterX Kratos S5

0
34

Vår Dom

Dess kraftfulla sub, uppslukande ljud, flexibilitet och en del extra att göra Ljudet BlasterX Kratos S5 en bra dator gaming system för pris. Audiofiler kan inte bli imponerad, men spelare kommer att uppskatta det.

För

  • Gaming estetiska
  • Utmärkt subwoofer
  • Flexibel anslutning
  • Breda, anpassningsbara ljudbild

Mot

  • Alltför framträdande toppar
  • Tyst hög mids
  • Tinny via 3.5 mm-uttag

Många spelare är förespråkare för gaming headset och kommer inte ens bry sig om att sätta upp bra datorhögtalare. Och medan det är sant att headset erbjuder några bonusar, inklusive vakna inte upp dina grannar medan du slåss groteska monster från en annan planet och på 2 am – att investera i en fast speaker system har sina fördelar.

Ljudet BlasterX Kratos S5 2.1 gaming högtalare och subwoofern inställd packar inte bara på hårdvara utan också i extras. Dessutom, det lovar tydliga toppar, detaljerat mellanregister och djup bas för utmärkt ljud upplevelse.

Gör det hålla sitt eget mot toppen dator högtalare på marknaden? Med hårda tävlingar som Audioengine A2+ och JBL SoundSticks III, Kratos S5 är definitivt att få en körning för sina pengar. Men med alla dess nya funktioner, flexibilitet och en kraftfull subwoofer för att starta, det är utan tvekan en god investering på $129 (£129, AU$269).

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Design

Det är datorhögtalare och det finns dator gaming högtalare, och Kratos S5 definitivt, estetiskt sett, tillhör den senare kategorin. Det är inget smygande om sin kantighet, nästan 8 x 5-tums satelliter, som är både fransar på framsidan-botten med Creative ‘ s 16.8 miljoner färger Aurora Reaktiv belysning.

Denna belysning är faktiskt inte ett reaktivt till ett ljud och är rent dekorativt, men jag njöt av detta lilla tillägg ändå. När de används med andra Aurora Reactive lighting system-aktiverade enheter, omgivande belysning har förbättrat min spelupplevelse personligen.

Vid rodret är subwoofer, som lustigt nog ser helt intetsägande. Den är värd de olika kontroller och portar är lätt åtkomliga i ryggen. Dessa inkluderar den lilla LED-knapp som gör att du kan växla mellan fem olika Aurora Reaktiv belysning förinställningar, en subwoofer level-ratten, den hamnar för satelliter och tre olika alternativ ingång, som jag kommer att komma inom kort.

Både högtalarna och subwoofern är tänkt att innehålla alla trä skåp, vilket inte är självklara rätt utanför bat på grund av jet svart färg. I själva verket, vi trodde att de var gjorda av plast tills vi läsa specifikationer på nätet.

Funktioner

Krusiduller åt sidan, Kratos S5 ger dig fler uns för din studsa så långt som funktionalitet.

Detta 2.1 installation levereras med en ljud-kontroll pod ansluten till en sub via en 4,5 meter lång kabel. En avlägsen skulle ha varit bra att mime-en hemmabioanläggning, men denna pod är verkligen ett trevligt alternativ, vilket ger dig bekväm och snabb tillgång till ström-och volym-kontroll. Dess smidig-svarvning ratten kan du öka och minska volymen utan ansträngning. Och den har en 3,5 mm hörlursuttag och en mic-uttag så att du kan luta dig tillbaka i en bekväm stol medan du spelar Counter-Strike med ditt headset.

Subwoofern har en egen ratt för att styra bass-nivå samt en auto standby-knappen för att spara energi. Viktigast av allt, den har tre ingångar – en mikro-USB-port, en 3,5 mm audio jack och en RCA-ingång så att du kan hookup detta högtalarsystem till olika spel-enheter såväl som din Blu-ray-spelare. Dessa ger denna högtalare systemet mer flexibilitet än många av sina konkurrenter.

Den nedåtgående bränning sub har föraren sitter på undersidan av enheten. Sådana subwoofers kan inte vara så tajt klingande som är riktad framåt och kära, men de är tänkt att vara mer stabil och har en lite mer muller, som Kratos S5 har definitivt.

Och naturligtvis, systemet är anpassningsbart med Sound Blaster Connect-programvara (endast PC) som ger ännu mer ljus, ljud och röst flexibilitet. Det låter dig anpassa ljus, från färger till övergången hastighet.

Så långt som ljud, den låter dig göra en uppsjö av ljud tweaks—boost bas, justera EQ, ökning/minskning hög slutet, minimera plötsliga förändringen, och även bredda ljudbilden. För snabba justeringar, förinställningar finns på Instrumentpanelen.

Set-up

Att sätta upp Kratos S5 högtalare system är en kick. Du behöver bara ansluta den satelliter till subwoofern och sedan till datorn via 3.5 mm ljud-eller USB, plug systemet, och du är igång.

Tänk på att för ljud med högre kvalitet, bör du använda USB-anslutningen för 24-bitars/96kHz digital ljuduppspelning. Du kommer att se en STOR skillnad, kan ljudet fortfarande lite urholkad, men inte till samma grad, och det är bara tydligare och mer detaljerade.

Gör dig själv en tjänst: ladda ner Sound Blaster Connect programvara och tar tid att göra ett par tweaks för punchier resultat.

Prestanda

Ljudet BlasterX Kratos S5 högtalare system har massor av volym för PC gaming och liten hemmabio installationer. Subwoofern packar en punch. Det ska inte bara låta bra, det är också mycket lyhörda, särskilt när det slås upp till 70%, och har en hel del rumble på grund av sin nedåtriktade föraren.

Den har ett brett stereo ljudbild. När du sitter front och center, spel och filmer som definitivt känns engagerande. Det bör noteras att medan Creative lovar en virtuell 7.1 surround sound-funktionen, som du kan justera med hjälp av Sound Blaster Connect software, den faller platt på att härma denna effekt. Men för att vara rättvis, det gör bredda ljudbilden lite mer och känner en smula mer verklighetstrogen.

På standardenhet för ljud inställningar, toppar är hypade och ännu mer så med högtalare inkopplad via 3,5 mm ljudutgång. Den höga mids är förhållandevis låg, vilket leder till en urholkad ljud, och låg i slutet är också lite tyst. Också, i vissa filmer, röster är lite dämpat. Men alla dessa kan justeras med programvaran. Dessutom, ljudet är tinny via audio jack. Men återigen, växla till USB och det kommer att göra en värld av skillnad.

Det enda att klaga på riktigt är det lätta suset och digital distorsion som är märkbar när högtalarna är påslagna nästan hela vägen upp.

Slutomdöme

Medan audiofiler kan inte ge Ljud BlasterX Kratos S5 en andra titt, dess ljud kvalité och erfarenhet är utmärkt för spel och titta på film på din DATOR. Så långt som dator högtalare gå, vi skulle rangordna detta 4 av 5 och fäst det med våra rekommenderade pris för sin gaming-ljudkvalitet och dess nya funktioner.

Det är bättre PC-speaker-system, men du kommer förmodligen inte att få en sub, eller som många har, eller måste du betala $50 till $100 mer. Med Kratos S5, du är definitivt att få mer än dina pengar är värt.