Crosley C10 skivspelare

0
37

Vår Dom

Den Crosley C10 är i grunden en omgjord Projektet Debut III, men det är en bra sak eftersom det ger lyssnarna en solid grund för hi-fi-ljud. C10 har utmärkta vibration control, balanserad ljudkvalitet och är byggd för att hålla. På sin MSRP, det är för dyrt, men, tack och lov, det finns för mycket billigare runt på nätet.

För

  • Balanserad, audiophile-ljud
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Enkel installation

Mot

  • Saknar detaljer och upplösning
  • Inga ingår phono-förförstärkare
  • Kräver tallrik borttagning för att ändra hastighet

Du har förmodligen sett den Crosley namn på ditt lokala tusenåriga fokuserad kläder butik (hosta, Urban Outfitters), som bär företagets nybörjar skivspelare. Medan dessa resväska-formade skivspelare ser funky och kostar inte mycket, de lämnar en hel del övrigt att önska när det kom till ljud kvalitet.

Men Crosley verkar bunden och fast besluten att ändra utseende: Med $400 (£350, om AU$449) Crosley C10, företaget visar att det är allvarligt om att tilltalande för dem av oss med hi-fi ambitioner.

Som sagt, från de specifikationer, Crosley C10 är en riktig utmanare i nybörjar audiofil-skivspelare kategori: C10 är remdriven för minskad vibration, har en hård aluminium tonearm att kämpa resonans och har en aluminium skiva för att ytterligare bekämpa oönskade vibrationer.

Efter att ha tillbringat över en vecka med skivspelare, vi kom iväg mycket imponerad Crosley har att erbjuda. Vår take away? Medan Crosley C10 är inte sista ordet i upplösning och detaljer, eller bildbehandling, det finns en jävla massa ljud för pengarna och är en av de bästa nybörjar hi-fi skivspelare du kan köpa idag.

Design

Om Crosley C10 ser bekant till dig, eftersom det är i princip en omgjord Projektet Debut III skivspelare. Faktum är att Projektet bygger skivspelare och har sitt namn på framträdande plats på tonearm. Men resten av skivan är Crosley märkesvaror, inklusive bälte, som du måste ta bort fatet för att få till snabba förändringar.

Vår granskning enhet kom i en fin «naturliga» trä färg som ser ut som björk. Sockel i sig inte är gjord av björk men, men MDF med en trä-liknande utseende på utsidan. Som nämnts tidigare, Crosley C10 är remdriven, som hjälper till att separera skivspelare motor vibrationer från att höras genom tallrik och plockade upp genom nålen.

Den tonearm är tillverkad av aluminium och har en vikt för anti-skate, som är den kraft som krävs för att bekämpa den nål som är naturlig benägenhet att flytta sig mot mitten av skivan. Det finns 3 inställningar för anti-skull och det är död-enkelt att justera. Motvikten är lika lätt att justera genom att utjämna tonearm, ställa in mätklockan till noll och vrida till önskad vikt spårning kraft, som är 1,75 g ingår Ortofon OM-5E-kassett.

Runt tillbaka av den skivspelare du hittar ett eluttag för den som ingår wall-wart strömförsörjning och din RCA-och jordledningar. Du kommer inte att hitta en som ingår phono-förförstärkare här, dock, så du måste ge din egen. Detta är lite irriterande om du väntade en i lådan, men en billig phono-förförstärkare kan läggas till för relativt lite pengar.

Prestanda

Den Crosley C10 låter riktigt bra ut i rutan, tack vare den utmärkta Projekt tonearm, vibration control och Ortofon OM-5E-kassett. Ljudet är fullständig, balanserad och avslappnad. OM 5E är inte sista ordet i upplösning, men det är en bra introduktion av hur bra ljudet ska låta.

Likaså, bilder är bra, men en hel del av ljudet kommer också att bero på phono-förförstärkare du par med Crosley C10. Våra Vincent Ljud PHO-8 gjorde ett bra jobb med att lugna spela in ljud och ger ett rymligt ljud.

Även om den totala ljudkvaliteten kan vara beroende på din phono-förförstärkare, stiftelsen här är mycket bra. Dämpning är ganska fast, men vi hittade Fluance RT81 bättre på att radera ut fotsteg. Men Projektet är utmärkt motor isoleringen innebär att du inte kommer att höra något hum från genom tallrik.

Den tonearm och Ortofon patron är mycket bra på att spåra poster om det kommer att ha problem med att spåra mindre än perfekt pressade skivor ibland.

Dom

Den Crosley C10 skivspelare är ett utmärkt nybörjare skivspelare för dem som är seriösa om ljud. Även om det är en omgjord Projektet Debut III, Crosley C10 är fortfarande en utmärkt värde för de som vill komma in i hi-fi-ljud för minsta mängd pengar som möjligt. Medan Fluance RT81 och har en inbyggd förförstärkare för ungefär samma pris, Crosley C10 låter bättre på grund av den medföljande Ortofon OM-5E-kassett. Dessutom Crosley C10 kommer att skala bättre med ändringar ner linjen jämfört med den Fluance.

För pengarna får du en solid grund för en skivspelare och kan enkelt skala upp sin verksamhet med ändringar, som en tyngre akryl tallrik (vilket Projekt säljer), bättre phono-patron och en phono-förförstärkare. Det är lätt att ställa upp och det är byggkvalitet kommer att pågå i flera år.

Generellt, vi känner Fluance RT81 är en mer komplett paket ur lådan tack vare dess ingår phono-förförstärkare. Eller, om du bara kan hitta den Crosley C10 på $400 (£360, runt AU$500) pris, Projekt Debut Carbon är ett bättre köp tack vare kolfiber tonearm och Ortofon 2M Red kassett.

  • Dra upp en stol, detta är den bästa skivspelare kan du köpa 2018