Dette er den gyldne alder for den, der er uegnede

0
34

For nogle år, er det vigtigste politiske projekt for det lige har været til at tage kontrol over regeringen, mens nedgøre regeringen. Donald Trump trak denne strategi til dens logiske konklusion i løbet af sin valgkamp, og det hævdes, som en slags omkvæd: «Vores politikere er dumme.»

Der kom til at tænke på følgende åbenbaring stabschef John Kelly havde holdt Rob Porter i en følsom position (White House personale sekretær) efter at være blevet underrettet af FBI, der var et fogedforbud mod ham. Som det kom til at tænke på, når Michael Flynn blev ophøjet til national sikkerhedsrådgiver efter gentagne advarsler fra FBI, at han kan blive kompromitteret af Russerne. Som det kom til at tænke på, efter den udvidelse af Anthony Scaramucci, ja, en position af tillid i offentligheden.

Jeg er nødt til at indrømme, at Trump administration har handlet med en vis konsistens i disse sager. Trump og hans team, der anklagede regeringen for at være korrupt — og har bevist, at det uden rimelig tvivl. De hævdede, at regeringen var fyldt med dumhed — og tog det som en form for rekruttering udfordring. På tværs af den udøvende magt, det er en guldalder for den ukvalificerede og uegnede. Dette er det naturlige resultat af foragt for erhvervserfaring, foragt for dygtighed, foragt for regeringen selv.

Demokrater forsøger at tage kontrol over Huset og nægte genvalg til præsident — sammen med de konservative modstand Trumf — vil blive stærkt fristet til at køre med temaet: Trump og hans politiske allierede, er dumme. Dette ville være en variant af Trump ‘ s strategi for at vinde magt ved at fremme foragt for dem, der har magten. Det kan føre til et skift i partisan kontrol. Det ville gøre lidt for at genvinde vores nationale ånd. Nogen — fra venstre eller højre — skal genskabe respekten for virksomheden, for som en kilde til national enhed og moralsk stræben.

Er dette bare tilnærmelsesvis muligt i vores splittede republik? Som en hjemmeopgave, potentielle ledere kan læse indlæg fra Robert F. Kennedy. Slutningen af 1960’erne var en tid, ikke kun af spaltningen, men af politisk vold. Kennedy præcist beskrevet Amerikanere, som lever i forskellige, selvstændige øer.

Hans reaktion? I løbet af sin (tragisk vis kort) præsidentvalgkampen, Kennedy opfordrede Amerikanerne til at se ud over rent økonomiske foranstaltninger af den nationale succes og til at fokusere på kulturelle og åndelige excellence — om «den intelligens af vores offentlige debat,» på «integriteten af vores embedsmænd,» på vores «modet,» «medfølelse» og «hengivenhed til vores land.» Han udfordrede traditionel ideologisk splittelse, der opfordrer til en «bedre liberalisme», der «kender svaret til alle problemer er ikke at bruge penge» og en «bedre konservatisme», der «anerkender det presserende behov for at bringe muligheden for at alle borgere.» Og han konfronterede en politik bygger på konflikter. «Nogle ser for syndebukke,» Kennedy sagde. «Andre ser ud til konspirationer, men så meget er klart: Vold avler vold, undertrykkelse bringer gengældelse, og kun en rengøring af hele vores samfund kan fjerne denne sygdom fra vores sjæl.»

Kennedy talte om politik som den rige haster og nødvendighed. På ethvert givet tidspunkt i et demokrati, store spørgsmål om retfærdighed og moral er på spil. Påstanden om, at politik er beskidt og irrelevant er et argument, der kun behageligt, mennesker kan gøre. Hvis du skulle bo i et nabolag plaget af fattigdom, domineret af bander, og der er ikke skoler, effektiviteten af regeringen ville noget, i høj grad til dig. Tilbagetog fra årsag til retfærdighed er kun muligt for dem, der har få behov for retfærdighed selv.

Kennedy talte også om politik som den rige adel. På sit bedste, regeringen er om den rigtige bestilling af vores liv sammen. Det kan ikke være ligegyldige, fordi retfærdighed er aldrig ligegyldige. Politisk retorik og idealer, der kan hæve den moralske seværdigheder af en nation og det punkt, mænd og kvinder til ansvar ud over det snævre grænser for sig selv og familien.

Og Kennedy forstod, at kritisere korruption og dumhed af dem, som har magten, er ikke en politik tilstrækkelige til, at et stort land. «Vi kan måske huske,» sagde han, «hvis kun for en tid, at dem, der lever med os, er vore brødre, som de deler med os de samme kort øjeblik af livet. … Helt sikkert denne obligation af fælles skæbne, som helt sikkert er denne obligation af fælles mål, og kan begynde at lære os noget. Vi kan helt sikkert lære, i det mindste, at kigge rundt på dem, af os, af vores medmennesker, og vi kan helt sikkert begynde at arbejde lidt hårdere for at binde op sår blandt os, og for at blive i vores hjerter brødre og landsmænd igen.»

Michael Gerson e-mail-adresse er michaelgerson@washpost.com.

Kærlighed

0

Sjovt

0

Wow

0

Trist

0

Vred

0