Een klein wit huis in de buurt van Minsk (26 foto ‘ s)

0
36

Momenteel te zien in: NL

Over het project
Plaats: holiday village in de buurt van Minsk
Jaar: tweeduizend zeventien
Grootte: het huis is 34 vierkante meter, een gebouwtje met wc en bad — 15 sq m
Die woont hier: Anton en Tatjana Zolotar-Makarenko kinderen van David en Eva
Budget 14 duizend dollar.
Project auteur: gastvrouw
Foto: Christine tand, uit het persoonlijk archief van de gastheren

Deze miniatuur huis verscheen toen de familie was in verwachting van een tweede kind. Meesteres heeft besloten dat het beter is voor kinderen om te groeien buiten, niet in een Grootstedelijke appartement. «Mijn man en ik hadden een discussie over het huis, en heb ik besloten om zelf bouwen, al zwanger — zegt Tatjana. — Ze deed het zelf, trok verdiende geld en beginnen met de bouw. Mijn man onthulde het geheim alleen wanneer hij gaf de Storting van de materialen». Huis grootte 34 sq. m. gebouwd tijdens de lente en de zomer van 2017. De bouwmeester wist net op tijd voor de geboorte van de jongste dochter.

De meesteres van het huis Tatjana Zolotar-Makarenko — Illustrator. Ze is actief in de computer graphics — trekt computer games. Huis-project Tatiana kwam met op zijn eigen: «ik heb tekeningen en liet ze naar de Bouwer. Als ik iets had om te veranderen voor een grotere structurele sterkte, hij maakte aanpassingen».

Yana Ivanchenko

Huis-plan met terras en een mezzanine verdieping

Op de eerste verdieping slechts één gemeenschappelijke kamer van 24 vierkante meter open ruimte met drie zones. De ingang tot het huis is rechts van de rand. Aan de linkerkant van de deur is de eethoek. Tegenover is een grote bank, die slapen hosts. Op de muur rechts van de ingang ligt de keuken. Boven de keuken is een mezzanine verdieping, steile trap. Er is het idee van de gastvrouw gepland kamer vier jaar oude zoon. Maar in het proces van de ontwikkeling van het huis iets veranderd.

ZIE OOK…
Jumbo frames uhdat huis

Een blik op de eerste verdieping een mezzanine-niveau

Tijdens de ontwikkeling van het project, Tatiana vertrouwd op indrukken van een reis naar Europa: «We liepen door Duitsland en Nederland, bleef in particuliere woningen, kijken naar live-er». En ik besloten dat het belangrijkste bij het bouwen van een huis — de begroting en de snelheid. Om deze reden, de eigenaar wilde niet mee naar huis het water en riolering: alle faciliteiten uitgegeven in een apart bijgebouw met compostering toilet en bad. «We hadden nooit gedacht dat we zo houden van het leven hier. Nu zou ik meteen de badkamer in het huis. Bad is goed, maar vervelend te spoelen meerdere keren per week.»

Het huis is gebouwd op een frame technologie, buiten, pine in de boom. Isolatie — minerale wol vervaardigd in wit-rusland 20 cm dik Op het advies van de Bouwer van het dak tot het verminderen van de kosten van het project worden gemaakt van leisteen, geschilderd met een speciale verf. Tijdens de bouw van de gastvrouw heeft er niet voor gekozen om gebruik OSB-panelen — om redenen van ecologie en om te voorkomen dat vochtigheid. Voor het waterdicht maken van beide zijden van de isolatie gevoerde waterdichte film.

«Het water is nog steeds gevormd, tijdens het koken, maar het huis is geventileerde snel als je het raam open, zegt Tatjana. Nu zou ik het doen van de geforceerde ventilatie, zonne-energie, maar dan jagen snelheid». Voor natuurlijke ventilatie van het huis van Windows er zijn twee Ramen tegenover elkaar, zodat de lucht sneller doorgegeven door de kamer.

Aan de linkerkant op de hoek van het huis, Tatiana besloten tot het installeren van twee grote Ramen, van elk ongeveer 2×2 m, te genieten van het bos. Om het raam volledig aan de grond afgeraden Builder: voor grotere stijfheid van de hoek die hij stelde voor om hen op te voeden tot 50 cm boven de vloer. Het was de juiste beslissing, niet alleen voor de constructieve, maar ook voor de verwarming.

Voor het begin van het koude weer in het huis geïnstalleerd, zijn drie van de convector. Maar in de winter -14°C de eigenaren hadden slechts twee van hen. In de koude, maar Zonnige dagen, de elektrische stroom te besparen.

«Wanneer daar ligt de witte sneeuw en de zon schijnt, we het volledig uitschakelen van de verwarmingen. We kozen voor energie-efficiënte Ramen, ze reflecteren het licht maar geen warmte produceren. Het huis is warm van de zon, en in de avond wanneer de zon daalt en de temperaturen dalen, we zetten de verwarming. Sinds de val van het huis verbruikt ongeveer 1000 kwh per maand. We zijn allemaal volledig op elektriciteit, verwarming en koken. Per maand kost ongeveer $70 — elektriciteit is goedkoper dan in de stad.»

Aansluitingen voor elektriciteit, de installatie en registratie teller op kosten van de eigenaars duizenden dollars. De bedrading in de woning heeft gedaan in retro-stijl — haar gevonden in Sint-Petersburg tijdens de reis, die gepland was van wit-rusland naar het IKEA woonwarenhuis.

De buitenkant van het huis geschilderd in een lichte kleur grijs. De binnenkant van de wanden en het plafond bedekt met witte semi-glans verf, de vloer is wit en de vlek op de top van de lak.

Yana Ivanchenko

Verf voor de muren en het plafond Belinka; Tikkurila vloer schilderen; het openlucht schilderen Alpina

In de hal op de eerste plaats de open vloer hanger (zie vorige foto). Maar al snel hebben de eigenaren besloten om de hele winter en verhuisde van de stad van warme kleding. Grote kledingkast met spiegeldeuren op bestelling gemaakt is hun vriend. In de kast is een plaats en de apparatuur voor het schoonmaken van het huis, die waren opgeslagen in hozbloke.

De hoogte van het plafond boven de keuken — 3,05 m Dit was een afzonderlijke bepaling in de berekening van de afmetingen van het huis: de keuken plafond was hoger dan in een standaard appartement.

Werken oppervlak van de keuken geregeld onder het raam. Hier Tatiana heeft de barkrukken. Onder de wastafel is er een wasmachine, een vriezer en een kleine koelkast, evenals niche ongeveer een meter breed te zetten in barkrukken.

«Van ons naar de dichtstbijzijnde stad op 10 kilometer, de auto vlakbij, maar om te lopen. In eerste instantie hadden we angsten en zorgen wat er zou gebeuren als de winter ging de weg. Daarom, de keuken is voorzien van voedsel is gebaseerd op een week en een half. Maar zelfs in de winter zijn er de verzending van producten buiten de stad, bezoek je buren en een taxi.»

Kookplaat in de keuken — tafel-inductie. Het is als een slowcooker, de gastvrouw houdt in de kast, dus op het werkvlak van de keuken veel ruimte. Links in de kast-de kolom is voorzien van een magnetron.

Yana Ivanchenko

Keuken en gootsteen IKEA; retro-posting «Oude lichte»

In oktober had het huis stromend water en Riolering, en aan de rand van het aanrecht sloeg een zwarte wastafel. Nu de keuken is voorzien van warm water. Om naar huis te brengen het water dat nodig is om te boren op een perceel gat. Watervoorziening met de Riolering en droeg kost ongeveer 2800$.

In de toekomst zullen de eigenaren zijn van plan om een toevoeging aan het huis voor de sanitaire ruimte met een nieuwbouw project heeft besloten op te schorten om redenen van veiligheid van jonge kinderen.

Tegenover de keuken een eettafel en een bank. De witte tabel wordt geproduceerd in Gomel. Twee witte stoelen uit de reeks — ook in wit-rusland. En de derde stoel met uitgesneden rug — een inwoner van Polen, hij was al honderd jaar oud.

Bank «Pinskdrev»

Grote bank gehouden in de middag in opgeklapte toestand. Binnenin zijn opgeslagen, al het beddengoed. De breedte van de bank is 2,5 m. geen TELEVISIE in het huis. In plaats daarvan wordt een groot raam waar ik van hou om te kijken naar de eigenaren.

Tatiana — supporter gezoneerd verlichting. Ze weigerde een gemeenschappelijk plafond licht in het voordeel van een lamp en de lamp van de tafel naar beneden. «Once upon a time ik lees een boek over etiquette uitgever Debrett’ s: Gids voor de Moderne Gentleman. Het zei en hoe de verlichting moet worden in het huis van een man: staande lampen, lokale licht.» In plaats van kroonluchters op de balken onder het dak van het huis, de eigenaars hing een bakermat van de kleine Eva of swing voor David.

Mezzanine Tatiana nam een slaapkamer vier jaar oude zoon. Er is een steile trap. Precies hetzelfde was in een vakantiehuis in de kid’, de huisvrouw, daarom, het ontbreken van leuningen zijn niet bang van haar: «Niemand van ons in de kindertijd, nooit niet af te vallen,» verzekert ze. Om het nieuwe huis Tatiana gestikt een slinger van vlaggetjes en ga de slaapkamer van David balken en de buitenkant van het huis.

Maar terwijl David slaapt vaak beneden met mijn ouders. Daarom, op de mezzanine verdieping van Tatiana de organisator van een Kast.

Yana Ivanchenko

Tafel van IKEA

De meesteres werkt vanuit huis op afstand, maar op schema. Dus met office het is geen modeverschijnsel. Voor de nieuwe functie van de kamer Tatiana kocht het Bureau.

Yana Ivanchenko

«We hadden op het Internet, de plaat krijgen van cellulaire communicatie en verbinding onbeperkt pakket — alles in de stad. Installatie kosten op$ 300, de maandelijkse betaling ongeveer 20$. En werk in de bossen.»

Tatiana ‘ s man is muzikant, speelt de elektrische gitaar. Om te kunnen repeteren buiten de stad gebracht en geïnstalleerd in het huis van combo ‘ s. Tatiana echtgenoot vergezelt op klokkenspel.

Het gezin besteedt veel tijd aan de lucht — met de gevel van het huis heeft een terras van grootte 6,5×2,2 m. Op de hoek van het terras in plaats van de reling — tafelbladen. Soms Tatiana hier maakt de slowcooker, zodat de stoom is niet van plan in het huis. In de zomer kunt u koken, thee drinken en een praatje maken met de gasten.

Volgend jaar de gastheren de geplande groenvoorziening rondom het gebouw: de bouw van het hek, het apparaat sporen, de afstemming van het gazon en de planten.

WE BEZOEKEN GRAAG…
Wil je een held volgende artikel? Schrijf op RuEditors@houzz.com en bevestig een aantal foto ‘ s van mijn interieur (genoeg schieten op de smartphone). We zullen met u contact opnemen als ik besluit om te publiceren!