Kan Xiaomi Mi TV 4 skaka TV-utrymme i Indien?

0
37

En 4K-HDR-tv till detta pris är sinne blåser

Xiaomi Mi TV 4 lanserades bara i Indien och det är gjort med otrolig elegans.

Xiaomi: s tv-apparater har varit i ropet i Kina för ganska länge nu och ända sedan Xiaomi förde sina telefoner till Indien, allmänheten har uppmanat till dem för att lansera sin TV. Verkar som Xiaomi var att lyssna.

Mi TV 4 lanserades i Kina i början av 2017 utjämnad riktigt bra på marknaden. Det, det kom ut i 4 varianter, men i Indien har de bara startat den 55-tums-version.

Unique selling point (USP) för just denna TV är pappers-tunn profil som gör iPhone-X på skam. Det är även vann Red Dot Award för denna funktion. På 4.99 mm, det lyckas ändå ge en bra bild kvalitet, men inte den bästa. Även till priset av Rs.39,999 för en 55-tums skärm, det är knappast en punkt av påstående. Gränsen mindre ram och alla glas skärm, låter tv få ett genomslag som du inte kommer snart glömma.

  • Letar du efter en 4K-tv? Kolla in vår lista över de bästa 4K-tv finns i Indien just nu.

Vem som ska vara orolig?

LG, Sony och Panasonic är den premie som säljare av smarta tv-apparater. Panasonic ‘ s 55-tums erbjuder är prissatta på runt Rs.75,000, där som Sony och LG har 4K-TV ‘ s go för över en lakh rupier. Även Samsungs 4K Smart TV MU6470 kostar runt Rs.1.5 lakh.

Varumärken som redan fanns på marknaden för den budget som konsument. såsom TCL, Micromax och Kodak bör också vara orolig för hur Xiaomi pris förankringar deras erbjudanden i denna storlek som är närvarande på marknaden.

Innehållet som finns på Xiaomi är anpassade Android Marshmallow gränssnitt som kallas ‘PatchWall’ är begränsade, men det är inte som andra märken har mycket att gå på heller. Visst, alla Tv-apparater har YouTube men bortsett från att de alternativ som är smala. Till exempel, TCL bara har MEMC, GoLive och Smart TV. Minst Xiaomi har 12 partner innehåll.

Premien erbjudanden från Panasonic och Sony har Android-TV som låter dig komma åt den uppsjö av applikationer som finns tillgängliga på Google Play Butik men sedan igen, är det värt att betala dubbla priset?

Den mest uppenbara är frånvarande Netflix, Prime Video och Hotstar medan Hungama, Voot, Viu och Sony Liv är som redan finns. Detta gör att innehållet kvalitet sub-prime. Men, Xiaomi har redan planer på att samarbeta med Hotstar och Prime Video för att se till att s inte längre fallet.

Trots detta kvarstår frågan att innehållet i sig är inte 4K som innebär att din upplevelse är delvis saboterade. Även när anspråk på att haev över 500 000 timmar innehåll ihop med Dolby Atmos surroundljud, utan YouTube, Prime eller Netflix som alternativ, tv-apparater med 4K kapacitet fortfarande underutnyttjade.

Kör tv-apparater i en ny tidsålder

Mi TV 4 stöder varje framträdande set-top box i Indien såsom Tata Sky och Dish TV och även lokala aktörer som Hathway och Siti-Kabel. Mer än anslutning, vad som är unikt är hur Xiaomi lyckas göra detta. Kanalen blir integrerade i användargränssnitt baserat på din visning mönster såväl som trender mönster, så att de är en del av din live stream när du är ansluten till internet.

4K, även HDR, har inte varit helt omringad av allmänheten. Bristen på innehåll har varit anses farthinder för att övervinna. Men, med en prisskillnaden så stor trots att det saknar i perfektion, Xiaomi är i huvudsak föra ut den till massorna.

Kommer detta att vara tillräckligt för att skaka upp budgeten tv-tävlingen? Vi kommer att se 4K konsumenterna att förvandlas från en nisch till mainstream? Tiden får utvisa.

  • Ta en titt på vad som finns på marknaden, här är en lista över de bästa HDR-Tv i Indien just nu.
  • På en budget? Kolla in listan över de mest prisvärda Tv-apparater på marknaden.