Raad met de vijand

0
32

Bij het Witte Huis-medewerkers secretaris Rob Porter ontslag woensdag te midden van beschuldigingen dat hij misbruikt zijn twee ex-vrouwen en een ex-vriendin, scheidde hij de gordijnen op een Trumpian-schaal personeel en veiligheid ramp.

Bottom line: Je niet houden van mensen in het Witte Huis die al op een geloofwaardige beschuldigd van huiselijk geweld. Zou ik de eerste om te betogen dat een bewering niet altijd tot schuldgevoel, en er is geen beoordeling van deze kosten. Maar er zijn gegronde redenen voor veiligheid controles en op basis van wat de FBI ontdekt, Portier niet in aanmerking komen.

Inderdaad, hij nooit heeft ontvangen, volledige ontruiming en bleef in het Witte Huis als president van de rechterhand op een tijdelijke vergunning dateert zijn eerste dag op de baan. Dat bleef hij aan boord van meer dan een jaar is verrassend, maar dat het Witte Huis-medewerkers, die, gezien hun cumulatieve onervarenheid, kan niet gerealiseerd hebben mensen meestal worden geweigerd werkgelegenheid in ver-minder belangrijke taken als ze niet kunnen passeren security checks.

Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden, natuurlijk. En de president heeft de bevoegdheid ontheffing te verlenen van een veiligheidsmachtiging. Maar wat de reden zou er zijn om iemand binnen de geclassificeerd wereld van het Witte Huis onder dergelijke omstandigheden? Niet alleen is er reden om de vraag van zijn karakter, maar de overkoepelende boodschap hier is deze Witte Huis niet veel zorgen over huiselijk geweld.

Het antwoord is simpel kan het zijn dat Porter is een van slechts een paar mensen over aan de Pennsylvania Avenue, die wist hoe om iets te doen. Voor de één, hij is goed aangesloten in Republikeinse kringen. Zijn vader, Roger Porter, werkte in drie administraties en was, heb ik me laten vertellen, top-lade. De jongere Porter, nu 40, is een Rhodes scholar die werkte voor de Republikeinse Sens. Mike Lee, Rob Portman en Orrin Hatch, voor wie hij werd chef van het personeel.

Bovendien, in Harvard, hij was een klasgenoot van Jared Kushner, die nam een klasse van de senior Porter, die een klas op het Amerikaanse presidentschap.

Washington, als u nog niet gehoord, is een kleine stad.

Het meest waarschijnlijk, Portier werd geacht te kostbaar om het Witte Huis gegeven dat hij, en vrijwel niemand anders, met inbegrip van de president en de stafchef van John Kelly, begreep hoe de wetgevende tak van de overheid werkt. Wat zijn militaire prestaties, Kelly de minst gekwalificeerde chef-staf in de recente geschiedenis, met inbegrip van zijn glansloos voorganger, Reince Priebus, wie is Jim Baker door vergelijking.

Het is onduidelijk hoe de gebeurtenissen in verband met Porter ontvouwd of niet ontvouwen — of wie wist wat en wanneer. Als deze vragen je bekend voor, ze mogen niet worden afgedaan als onbelangrijk. De republikeinen, die waren beledigd door het ontbreken van bestuurlijke ervaring van Barack Obama moet even verontwaardigd door deze regering.

Kelly heeft gepleit onwetendheid over Porter ‘ s vermeende gewelddadige achtergrond, zeggen dat hij pas onlangs ontdekt. Maar het lijkt Kelly was geïnformeerd vorige herfst en White House Counsel Don McGahn wist een jaar geleden. De Washington Post meldde donderdag: «Als McGahn op de hoogte Kelly deze vallen over de reden voor de verklaring van oponthoud, hij stemde ermee in dat Portier moet blijven.»

Ondertussen, de opmerkingen van het Witte Huis, waar Porter ‘ s 29-jarige vriendin, Hoop Hicks, is directeur van communicatie, in de hoop. Eerste, Portier werd ontslagen, dan was hij niet, vervolgens heeft hij ontslag genomen, schoongemaakt zijn bureau en was verlaten, maar nu nog niet. Porter ontkende alle aantijgingen en beweerde dat hij het doelwit was van een lastercampagne. Maar door wie?

Niet door zijn twee ex-vrouwen, van wie één had gezocht, een straatverbod tegen Porter tijdens hun huwelijk. Geen van hen zocht de Daily Mail, die brak het verhaal. Integendeel, verslaggevers achtervolgde hen, volgens de vrouwen. Maar wie getipt journalisten en waarom praten ze zo niet voor wraak? Of iets. De plot niet zo veel dikker als rochelen en modder de weg van de moerassen soms doen.

Geruchten in overvloed, het is onnodig om te zeggen. De ene gaat dat de voormalige Trump campagne manager Corey Lewandowski, die auteur Michael Wolff beweerde ooit gedateerd Hicks, is achter de sluiers. Een ander verhaal in de Daily Mail gaat om een voormalige vriendin waarschuwing het Witte Huis van de beschuldigingen tegen de Portier. In afwachting van verdere openbaringen, ik laat je met een citaat uit de late, grote Kate O’Beirne, expert emeritus, die placht te zeggen, «Nooit bedriegen op uw meesteres.»

Uiteindelijk, in de veronderstelling dat je het gevoel walgt van nu, dit verhaal gaat niet over slechte huwelijken, flirtende of romantiek. De shock and awe afkomstig van het Witte Huis over Porter zijn niet zozeer een commentaar op de man, maar zijn testament aan de surrealistische en potentieel gevaarlijke incompetentie rondom de president. Bijna elke dag herbevestigt de realiteit dat die ooit een chief executive (of een reality TV-ster) is geen aanbeveling voor governance.

P. S. Kushner niet gewist veiligheid nog, een van beide.

Kathleen Parker ‘ s e-mail adres is kathleenparker@washpost.com.

Liefde

0

Grappig

0

Wow

0

Verdrietig

0

Boos

0

ПОДЕЛИТЬСЯ
Предыдущая статьяDe Wartburg is de lente teams op de stijging
Следующая статьяMetro slips