Robot skiløpere holde sitt eget Vinter-Ol, for det meste krasj

0
42

Roboter og slalåm ikke bland

For alle som er bekymret nå som roboter har lært seg å åpne dører og utføre salto, ta hjertet: hvis du er god på ski, vil de sannsynligvis ikke fange deg på fjellsidene.

Bare en kort kjøretur fra PyeongChang, i stedet for Vinter-Ol 2018, Welling Hilli ski resort holdt Kanten av Robot: Ski-Robot Utfordring, hvor koreanske studenter og tech organisasjoner deltok for en $10 000 i premie for å se hvem som roboten kunne navigere på en enkel alpint utfordre den raskeste.

Men når den humanoide-formet roboter begynte å rulle ned bakker, de fleste av dem krasjet inn flagg eller skled rett av kurset.

Turneringen kreves at robotene har to ben og stå over 50 cm høy, med ledd på albuer og knær og en uavhengig strømkilde, ifølge Reuters.

Det viser seg at ski er ganske vanskelig for roboter formet som oss. Den vinnende robot, Taekwon-V, satt den korteste av gjengen på bare 75 cm (2’6″), og dyktig zoomet nedover den slake skråningen i en søt blå jakke med matchende skøyter.

Å etterligne menneskelig bevegelse og syn

Sam Lee, leder av Mini Robot Corp., teamet som har utviklet Taekwon-V, sa at deres barn-size-robot har 21 individualisert motorer som hjelper den å holde sin balanse og navigere rundt hindringer.

I denne videoen av Taekwon-V ‘ s trening går før main event, kan du se det krasjet flere ganger i flagg, før du lære å smette unna dem. Hopp til 0:55 merk for å se hva roboten ser: sin visjon er designet for å oppdage og følge røde — og blå-farget hindringer mens du er i bevegelse.

Denne hendelsen var ikke et offisielt Ol-arrangement, men det passer tech tema som Sør-Korea har vist frem under årets spill. Under åpningen seremonier, Intel demonstrerte en record-breaking drone formasjon med Shooting Star droner. Og Smithsonian rapporter om at Sør-Korea har ansatt 85 roboter til å påvirke og hjelpe besøkende i løpet av spill, inkludert roboten fakkelen bærere, oversettere, kunstnere, vaktmestere og selv robofish.

For lesere i håp om å fange noen menneskelige ski handling, sjekk ut hvordan våre for å se Vinter-Ol 2018 streaming guide for mer info.

  • Den beste roboter vi så på årets CES