Samsung Galaxy S9 kan vara oerhört fort – men inte iPhone X snabb

0
33

Qualcomms nya chip förväntas vara hjärtat av S9 i vissa länder

Samsung Galaxy S9 25 februari lanseringsdatum är mindre än två veckor bort, och vi får redan en uppfattning om dess prestanda framgångar.

Det kommer att vara upp till 30% snabbare än Samsung Galaxy S8, dagens bästa telefonen, om det innehåller Qualcomms Snapdragon 845 chipset – vilket det nästan säkert kommer att i USA. Det är den naturliga uppföljaren till Snapdragon 835 chip som används i förra årets telefonen och vi räknar med att Samsung vill få ett försprång i konkurrensen.

Vi fick möjlighet att jämföra den nya Snapdragon 845 i en Qualcomm referens enhet inför Galaxy S9 lanseringen, och vi såg en tydlig förbättring i sin Geekbench och Antutu poäng, tester att driva chip kärnor sin gräns.

Vad betyder det för Samsung och dess förestående Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus-telefoner?

Här är sex hämtmat från vår erfarenhet med Snapdragon 845 chipset.

1. 30% snabbare än S8: den snabbaste Android-chip så långt

Snapdragon 845 är den snabbaste chip vi någonsin testat i en Android-telefon, och det bådar gott för Samsung Galaxy S9 prestanda och eventuella 845-försöker pracka på telefonen därefter.

En snabbare chipset öppnar upp möjligheter för mer hårdvara-intensiva 3D, VR och AR-applikationer. Det ger också Android-användare en chans när det kommer till riktig multitasking från en telefon och med hjälp av Samsung Dex arbetsstation. Förvandla din smartphone till en stationär dator kräver en hel del processorkraft, trots allt.

Naturligtvis inte alla resultat av kapital är märkbar med blotta ögat. Ständigt uppladdning och nedladdning från molnet på Samsung Galaxy S9 kommer att vara en av dem. Det kommer att vara mindre av ett problem med Snapdragon 845 inbäddade X20 cellulärt modem som 1,2 Gbps topp nedladdningshastigheter (och 150Mbps topp uppladdningshastighet).

Laddar foton och videor mellan din telefon och moln ska bli smidig i en inte så avlägsen framtid, som om allt vore i din interna lagring. Vi är inte där ännu i dag, men detta chip ska sätta oss ett steg närmare en telefon med obegränsat lagringsutrymme.

2. Bättre långsiktiga resultat

Våra bästa telefonen du köper råd är att inte köpa den telefon som du vill just nu, men att köpa den telefon som du ska ändå vara nöjda med två eller tre år från och med nu. Under de senaste sex månaderna innan du uppgraderar, du ska aldrig behöva säga orden: «jag kan inte vänta med att bli av med denna smartphone.» Det är tortyr.

En telefon med snabbare chipset, som vi förväntar oss från Galaxy S9, förlänger livslängden på din smartphone. Som nya, mer avancerade appar kommer att ta tag i den kommande månader och år, är det troligt att du inte känner för det har åldrats så mycket.

Du hittar frestande Galaxy S7 S8 och rabatter så snart som S9 lanseringar, men Snapdragon 835 och 820 marker kommer att känna sig speciellt långsam två år från och med nu (de ska vara baserad på tre — eller fyra-år-gammal teknik då).

3. Förbättrad batteritid vid en avgörande tidpunkt

I en tid när de en gång-knasig-klingande iPhone avmattning teorier har visat sig vara sant, är det viktigare än någonsin att ha en effektiv batteritid.

Vi såg en sida-vid-sida jämförelse av energiförbrukningen för ett 845 chip och 835 chippet är Qualcomms labs, och det visade om en 30% besparing i batteriets prestanda. Vi är angelägna om att göra våra egna batteri tester i 845-utrustade telefoner.

Detta är extra viktigt för Galaxy S9. Det kommer att ha samma batteri kapacitet som förra året telefoner, enligt läckor, med ett 3000 mAh-batteri. S9 Plus är i samma båt med en läcka på 3 500 mAh batteri. Alla som läser Samsungs officiella specifikationer balansräkning under sina 25 februari evenemanget kommer inte att se en uppenbar batteri förbättring, men det kommer att bli mer effektivitet bakom gardinerna, som vi kan se i final recensioner.

4. Två versioner av Galaxy chip S9

Snapdragon 845 är den mest kraftfulla Android-chip har vi testat ännu, men dess resultat kan vara förbunden med den kommande Exynos 9-Serien 9810. Detta är Samsungs chip som kommer in i Galaxen och S9 S9 Plus överallt men USA och Kina.

Varför två versioner? Samtidigt som de har och har (för det mesta) prestanda paritet, Qualcomm-chip kan ansluta till både GSM-och CDMA-nätverk. I USA, transportörer som Verizon och Sprint fortfarande kräver telefoner med CDMA-antenner, och Qualcomm är den enda större chip tekokare med CDMA-radioapparater i sina marker.

Till det bättre eller sämre, du kommer inte att kunna välja mellan Snapdragon 845 och Exynos 9810 chip. Det kommer att bestämmas av regionen igen.

5. Apple ‘ s iPhone-X är fortfarande snabbare på viktiga tester

Ta del av det kval: Snapdragon 845 är den snabbaste Android-chip har vi testat hittills. Apple ‘ s iPhone-X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus innehåller Apples A11 Bionic chip som är beprövade snabbare i de mest pålitliga benchmarking-test.

Geekbench 4.0 (multi-core betyg – hög är bättre)
Apple A11 Bionic (iPhone X): 10,249 (bästa)
Snapdragon 845 (Galaxy S9): 8,427

IPhone-X (och 8-serien hem utrustade knappen bröder) därför är det 21% snabbare när det gäller processorkraft. Och detta kommer att bli fem månader gammal teknik genom att tiden för Galaxy S9 release datum i mitten av Mars. Det är också viktigt att hålla i minnet att en snabbare iPhone X2 kommer troligen att komma ut innan den sista Snapdragon 845 telefonen startar, Google Pixel 3.

Men Geekbench är bara ett benchmark-test. Vi fann att Snapdragon 845 till bästa alla telefoner, inklusive iPhone X, i Antutu benchmarking app.

Antutu betyg (högre är bättre)
Apple A11 Bionic (iPhone X):
228,360
Snapdragon 845 (Galaxy S9): 256,206 (bästa)

Samsung Galaxy S9 (och alla Snapdragon 845 telefon) skulle vara 12% snabbare än iPhone X, enligt den aktuella provningen. Vi har dock funnit att Antutu mindre tillförlitlig än tidigare, så ta dessa siffror med en nypa salt.

Verkliga prestanda kommer att vara där Galaxy S9 visar huruvida eller inte det är snabbare än en ny iPhone. Vi ska ta reda på var det står i slutet av denna månad, men siffrorna så långt låter lovande.

6. HDR-video kommer att fånga ditt öga

Samsung är redan hyping Galaxy S9 kamera, med en 12MP bak sensor som har en variabel bländare på f/1,5 (bra för svagt ljus) till f/2.4 (idealisk för bättre skärpedjup). S9 Plus kan ha en dual-lens kamera också.

Snapdragon 845 förmåga att fånga HDR-videoinspelning kommer att bli en enastående funktion för vem som helst som fångar bilder på sin smartphone. Det kommer att kunna njuta av 64 gånger färg data jämfört med vanliga sensorer.

Samsung har alltid haft bra smartphone-kameror (andra för att endast Google Pixel 2 och Pixel 2 XL på våra bästa kamera telefon lista). Men nästa stora framsteg utöver 4K-video kommer att vara levande färger och ökad kontrast hand om HDR-videoinspelning.

Mer Galaxy S9 tips för att komma

Snapdragon 845 chip ger oss en liten 10mn stora fönster i den kommande Samsung Galaxy S9 nyheter inför MWC 2018. Dess prestanda, så långt, rekord varje Android-telefon som vi testat hittills.

S9 ligger upp till 30% snabbare än förra årets telefoner baserade på våra tester av Qualcomms hänvisning telefon, och dess specifikationer berätta för oss vad benchmarking-program kan inte: det kommer sannolikt att ge bättre batteritid och kunna fånga in HDR-video, om Samsung gör fullt utnyttjande av markens resurser.

Vi vet om det som händer på februari 25, när den första telefonen förväntas få Qualcomms Snapdragon 845 chip blir avslöjade för världen.

  • Fler telefoner: Samsung Galaxy Note 9 release datum