Sent Reinbeck banker foretaget af winner ‘ s circle

0
34

REINBECK — børnene typisk linet op uden for Tscherter hus på Halloween aften. Den fyr, der boede der, var at uddele cool Hot Wheels miniature race biler for godbidder.

Det var Steve Tscherter. Han havde en stor Hot Wheels samling. Han har også hoppe startede den lokale bank, og mange landmænd under landbrugskrisen i 1980’erne.

Han krydsede målstregen af livet søndag. Han døde i en alder af 71 af en pludselig sygdom. Venner og kolleger, sige som en bankmand og en lokal leder, Tscherter tog det ternede flag.

Han begyndte sin karriere i 1968 som en føderal bank eksaminator og var med Lincoln Savings Bank i Reinbeck fra 1979 og frem til sin pensionering i 2015, det meste af tiden som formand. Han fortsatte som bestyrelsesformand frem til januar i år.

I sine tidlige år på LSB, «banken havde sine udfordringer,» sagde Erik Skovgard, der lykkedes Tscherter som formand. «Han var nødt til at have nogle svære samtaler med landmænd at få deres operationer vendt rundt, at få dem til en position, hvor de kunne blive en succes og betale tilbage på deres lån. Ikke den første ting, du ønsker at gøre, når du kommer til et fællesskab. Men det er hvad han havde at gøre, når han kom til Reinbeck.»

Senere, efter forholdene forbedret i 90’erne, Lincoln var i en position, hvor det enten kunne erhverve andre banker og udvide eller købes ud af sig selv.

«Vi har fået et par banker i Aplington og Allison, og efter at resten var historie,» Skovgard sagde. «Vi havde nok $40 millioner til $50 millioner i aktiver på dette punkt.» Lincoln udvidet til Waterloo-Cedar Falls område, og omkring 5 1/2 år siden, i Des Moines-Ankeny-Adel område. I dag har banken $1,1 milliarder i aktiver med 19 steder og 285 medarbejdere, sammenlignet med omkring 20 når Tscherter i gang der.

Også i begyndelsen af 1990’erne, Tscherter anlagt en medarbejder lager ejerskab program, eller ESOP.

«Han var en stor bankmand,» Lincoln bestyrelsesformand Milt Dakovich sagde Tscherter. «Han var meget interesseret i personlig service, meget interesseret i at give tilbage til fællesskabet, meget interesseret i at få sig selv og andre i banken tjener på organisationer i lokalsamfundet. Han var meget involveret med (Større Cedar Valley) Forbund og Afdeling. Han var involveret i en Leder i Mig, Dollars for Lærde og meget meget opmuntret dem, der arbejdede i banken for at være tilsvarende måde inddrages. Vi vil savne ham i banken, og vi vil savne ham som en ven.»

Kris Jones Waterloo, Tscherter er søn-in-law, sagde: «Han var en god person. Han hjalp mig med at bygge mit hus. Han var meget detalje orienteret. Han elskede at synge. Han nød hans børnebørn og han nød sport, for sikker.

«Han ville afhente mine sønner, og de ville gå købe tilfælde af Hot Wheels,» fortæller Jones. Tscherter holdt samlerobjekter for sig selv, og lad børnebørnene lege med de andre.

«Han var en sand professionel, men jeg tror, at han hjalp mig ‘op’ mit spil i livet,» fortæller Jones. Han bemærkede også, at hans far-in-law ville deltage state athletic turneringer i Des Moines for at heppe på sin arbejdstageres børn. «Han var god til at støtte hans medarbejdere’ familier.»

«Han hjalp mig med at flytte ind i mit første hus,» Skovgard sagde. «Jeg var lige flyttet ud af en lejlighed, jeg havde netop uddannet fra Universitetet i det Nordlige Iowa). Han hjalp mig med at flytte møbler. Han var skuffet over, jeg ikke har mere at flytte.

«Han var en god leder,» Skovgard sagde. «Han udfordret dig … men han havde en enorm mængde af nåde» og ville give «, andet, tredje og fjerde chancer» for at hjælpe folk med at lykkes.

Tscherter ville have markeret sit 50-års jubilæum i banksektoren i oktober. Velvidende, at han var alvorligt syg, Iowa Bankers Association og hans venner på Lincoln rykket op for at fejre, at præsentere ham sin 50-års award Feb. 1.

«Det var en meget rørende ceremoni. Jeg tror, at det betød en masse for Steve,» Iowa Bankers Association formand John Sørensen sagde. «Steve var klart førende inden for vores branche», og en mentor. «Han var bare en fantastisk person, og en meget venlig, meget interesseret i andres liv ud over at være en god, solid banker.»

Kærlighed

11

Sjovt

0

Wow

0

Trist

1

Vred

0