Sony Bravia XF80 4K HDR-TV (KD-55XF8096)

0
34

TODO alt text

Onze Vroege Uitspraak

De stijlvolle, 55-inch Sony XF80 zou kunnen blijken een koopje voor UHD film fans, maar, als je in de sport, wilt u misschien twee keer na te denken.

Voor

  • Smart, smalle frame ontwerp
  • Triluminos de levendigheid van de kleur
  • Amazon Alexa en Google-Assistent

Tegen

  • 50Hz limieten configuratiescherm motion handling
  • Beter contrast gevonden tot het Sony assortiment

De inkomende XF80 Serie (naar verwachting worden de X800F in de VS) biedt een nieuwe ingang voor 4K HDR van Sony.

Verkrijgbaar in 55-inch (KD-55XF8096), 49-inch (KD-49XF8096) en de 43-inch (KD-43XF8096) schermgrootte, deze platte schermen dekken de meeste van de sweet spots gezocht door de nieuwe 4K-kopers.

We hadden een vroege preview van Sony UK jaarlijkse product showcase en kan bevestigen dat er veel van de belangrijkste vakken lijken te worden aangekruist.

Sony Bravia XF80

Design en prestaties

De 55-inch Sony Bravia XF80 in het bijzonder zouden kunnen bewijzen dat een ernstige verleiding voor 4K-kopers op zoek voor een waarde met de deal. De specificatie is verleidelijk en het is een goede blikvanger dankzij een smalle aluminium frame en het centrum van het skelet sokkel.

Connectiviteit is standaard. Alle vier HDMIs zijn HDCP 2.2 compliant, voor gebruik met 4K bronnen, en er is een trio van USB-poorten, waarvan één is een snelle, 3.0 model voor het opnemen op een externe USB harde schijf.

Sony Bravia XF80

Zoals verwacht, slimme connectiviteit wordt geleverd via de Android TV OS, en er is een YouView overlay voor VERZENDING catch-up TV-diensten aan via een roll-back elektronische programma gids (EPG).

Android TV blijft een gemengde zak van een besturingssysteem, maar er is op zijn minst de kans om te integreren met smart luidsprekers. Google Chromecast is ook ingebouwd, dat vergemakkelijkt het streamen vanaf een mobiel apparaat.

De XF80 kan worden gebruikt met Amazon Alexa (in de UK) en Google Startpagina (verenigd koninkrijk, Frankrijk en Duitsland). Het is ook compatibel met de Sony LF-S50G smart speaker. Met Amazon Echo, kunnen gebruikers de macht van de controle, selecteer kanalen en volume. Google Assistent voegt voice search.

Geïntegreerde Bluetooth betekent ook dat je kunt koppelen Bluetooth-koptelefoon met de set voor persoonlijke luisteren.

De XF80 is gebaseerd op Sony ‘ s 4K X-Reality PRO image-enhancement te stimuleren detail. We zijn consequent onder de indruk van deze. Een wide color Triluminos display belooft een hoge mate van levendigheid.

Sony Bravia XF80

De belangrijkste verschillen tussen de XF80 en de step-up broer, de Sony XF85, betrekking hebben op het scherm zelf. Dit is een 50Hz paneel, met een beperkte beweging handling –
Motionflow XR bij 400Hz in Sony spec spreken.

Dit zal niet een probleem voor film-en TV-fans, maar als je van snel bewegende sport, een 100Hz paneel zou de voorkeur optie. Dit is waarschijnlijk niet het model te gaan want als je aankopen in afwachting van de FIFA World Cup deze zomer.

Zeker in termen van helderheid en kleur, de TV moeten leveren, maar dit is grotendeels veronderstelling, zoals we hadden geen gelegenheid om te evalueren in de echte wereld-opnames bij Sony ‘ s preview-evenement. De Sony XF80 maakt gebruik van edge LED-verlichting gekoppeld aan een Dynamisch Contrast Enhancer, een goedkoper alternatief voor het lokaal dimmen.

Het ondersteunt HDR10 standaard, samen met de HLG (Hybride Log-Gamma). We zullen moeten wachten totdat we een scherm op onze testbank om uit te vinden hoe goed het eigenlijk omgaat HDR.

Sony Bravia XF80

Begin uitspraak

Met een strakke, moderne ontwerp en de Sony ‘ s veelgeprezen 4K X-Reality PRO image enhancement technology, de XF80 is zeker gemakkelijk op het oog.

Vooralsnog is er geen indicatie van de prijs, maar we hopen dit model zal zeer concurrerend. Schermen worden verwacht dat debuut het vroege voorjaar, dus er is niet lang te wachten voordat we weten of dit is de 4K-deal van het jaar.

  • Bekijk onze handen op de Sony Bravia X900F Serie review

Wat is een hands-on review?

‘Handen op reviews’ een journalist van de eerste indrukken van een stuk van de kit op basis van het doorbrengen van wat tijd met hem. Het kan slechts een paar seconden of een paar uur. Het belangrijkste is dat we in staat zijn geweest om te spelen met onszelf en geven u een gevoel van hoe het is om te gebruiken, zelfs als het slechts een embryonale bekijken. Voor meer informatie, zie TechRadar Beoordelingen Garantie.