Sony Bravia XF80 4K HDR-TV (KD-55XF8096)

0
36

Våra Tidiga Dom

De eleganta, 55-tums Sony XF80 kan visa sig vara en steal för UHD-film fans, men om du är i sport, kanske du vill tänka två gånger.

För

  • Smart, smal ram design
  • Triluminos färg livfullhet
  • Amazon Alexa och Google Assistant

Mot

  • 50Hz panelen begränsar rörelse hantering
  • Bättre kontrast hittat upp Sony sortiment

Inkommande XF80 Serien (som förväntas vara X800F i USA) ger en ny ingång för 4K från Sony HDR.

Finns i 55-tums (KD-55XF8096), 49-tums (KD-49XF8096) och 43-tums (KD-43XF8096) skärmstorlekar, dessa platta skärmar täcka de flesta av de sweet spots sökt genom de nya 4K-köpare.

Vi hade en tidig förhandsvisning på Sony UK: s årliga produkt att visa upp och kan bekräfta att massor av viktiga rutor visas att kryssas för.

Design och prestanda

Den 55-tums Sony Bravia XF80 i synnerhet skulle kunna bli ett allvarligt frestelsen för 4K köpare som letar efter ett värde affären. Specifikationen är frestande och det är en bra snygging också, tack vare en smal aluminium ram och centrala skelett piedestal.

Anslutning är standard. Alla fyra HDMIs är HDCP-2.2-kompatibel, för användning med 4K-källor, och det är en trio av USB-portar, varav en är en snabb, 3.0 modell för att spela in på en extern USB-hårddisk.

Som väntat, smart anslutning kommer via Android-TV-OS, och det är en YouView överlägg för STORBRITANNIEN catch-up-TV-tjänster via en roll-back elektronisk program guide (EPG).

Android TV är fortfarande en blandad kompott av ett operativsystem, men det finns åtminstone möjlighet att integrera med smart högtalare. Google Chromecast finns även en inbyggd, vilket förenklar streaming från en mobil enhet.

Den XF80 kan användas med Amazon Alexa (i STORBRITANNIEN) och Google Hem (STORBRITANNIEN, Frankrike och Tyskland). Det är också kompatibla med Sony LF-S50G smart högtalare. Med Amazon Echo, användare kan styra effekt, välj kanaler och kontrollera volymen. Google Assistant lägger voice search.

Integrerad Bluetooth innebär också att du kan koppla ihop Bluetooth-hörlurar med in för personliga lyssna.

Den XF80 bygger på Sonys 4K X-Reality PRO image enhancement för att öka detalj. Vi har genomgående varit imponerad av detta. Ett brett färg Triluminos visa lovar en hög grad av vitalitet.

De viktigaste skillnaderna mellan de XF80 och dess step-up bror, Sony XF85, avser själva skärmen. Detta är en 50Hz panel, med begränsad rörelse hantering –
Motionflow XR vid 400Hz i Sony spec tala.

Detta kommer inte att vara ett problem för film-och TV-fansen, även om du är i snabba sport, 100Hz panel skulle vara att föredra framför alternativet. Detta är förmodligen inte den modell att gå efter om du ska köpa i väntan på FOTBOLLS-Vm i sommar.

Absolut i fråga om klarhet och färg, TV ska leverera, men detta är till stor del antaganden som vi hade ingen möjlighet att bedöma den verkliga bilder på Sony: s förhandsvisning händelse. Sony XF80 använder edge LED-belysning i kombination med en Dynamisk Kontrast Förstärkare, ett billigare alternativ till lokal nedtoning kontroll.

Det stöder HDR10 som standard, tillsammans med HLG (Hybrid Log-Gamma). Vi får vänta tills vi får en skärm på vår testbänk för att ta reda på bara hur bra det faktiskt hanterar HDR.

Tidigt dom

Med en ren, modern design och Sony är mycket prisade 4K X-Reality PRO image enhancement-teknik, XF80 är verkligen en fröjd för ögat.

Ännu finns ingen uppgift om pris, men vi hoppas på att denna modell kommer att vara mycket konkurrenskraftig. Skärmar förväntas debutera tidigt på våren, så det är inte lång tid att vänta innan vi upptäcker om det är 4K del av året.

  • Kolla in våra händer på Sony Bravia X900F Serien översyn

Vad är en händerna på granskning?

«Händerna på recensioner» är en journalist första intryck av en bit av kit som bygger på att spendera lite tid med det. Det kan vara bara en liten stund, eller några timmar. Det viktiga är att vi har kunnat spela med det själva och kan ge dig en känsla av hur det är att använda, även om det är bara ett embryo och läser. För mer information, se TechRadar: s Recensioner Garanti.