Sony Bravia XF85 4K HDR-TV (KD-55XF8505)

0
39

TODO alt text

Onze Vroege Uitspraak

Eerste indrukken suggereren deze inheemse 100Hz 4K flatscreen moeten scoren met sport fans wat hun voorkeur voor de grootte van het scherm, als het ontwerp en de specificatie zijn uitstekend.

Voor

  • Snel 100Hz native-paneel
  • Wide color en HDR-remastering
  • Amazon Alexa en Google Assistent ondersteuning

Tegen

  • Kan geen upgrade worden uitgevoerd voor Dolby Visie

Sony duidelijk verwacht dat de XF85 UHD-TV-serie is een bestseller, en varieert dienovereenkomstig. Het model zal beschikbaar zijn in de 43-inch (KD-43XF8505), 49-inch (KD-49XF8505), 55 inch (KD-55XF8505), de 65-inch (KD-65XF8505), 75-inch (KD-75XF8505) en zelfs 85-inch (KD-85XF8505) schermformaten.

Momenteel is er alleen om de 65-inch en 75-inch iteraties, waar het zal bekend worden als de X850F.

In tegenstelling tot de goedkopere stablemate, de Sony Bravia XF80, er is geen voor de hand liggende compromis op specificatie.

Design en prestaties

Voor starters, is dit een 100Hz paneel, dat heeft gunstige gevolgen voor de motion handling, en het vooruitzicht van een 43-inch 100Hz 4K-paneel moet een verrukkelijke één voor sportfans.

De Bravia XF85 is ook voorzien van Sony ‘ s X1 image processor met een object op basis van HDR remastering. We hebben in het verleden gezien dat Sony heeft een echt talent voor up-piek SDR inhoud te geven faux HDR look, dus de opneming hier is een goed voorteken voor alle content bronnen.

Natuurlijk, we weten niet hoe goed de Sony Bravia XF85 omgaat met de piek luminantie van native HDR inhoud totdat we een sample in voor het testen, maar onze verwachting is voor een verbetering ten opzichte van vorig jaar is de mid-range 4K-modellen.

Verder afbeelding verfijning is afkomstig van 4K X-Reality Pro, Sony ‘ s beeldverbetering algoritme, en Super Bit Mapping 4K HDR-verwerking.

Het ontwerp zelf is voldoende swish. De set is voorzien van een smalle aluminium frame en een nieuwe anti-wiebelen staan.

Wat we hebben zijn twee ver uit elkaar geplaatste (enigszins oversized) benen, die beloven een betere stabiliteit — handig als je weinig ‘uns dwalen van het huis; het is meer een geplant kijken. Deze verbeterde stabiliteit wordt steeds belangrijker op grotere sets.

De Sony Bravia XF85 is beschikbaar in zowel zwart en zilver afwerking, althans voor de vier kleinere schermformaten, maar de twee grootste schermen zijn alleen in de kleur zwart.

Verbindingen zijn vier HDMI-ingangen, die allemaal zijn HDCP 2.2 compliant, en een trio van Usb-sticks (waaronder één USB 3.0 voor het opnemen van inhoud van een externe harde schijf). De set ondersteunt ook Bluetooth hoofdtelefoon koppelen.

Zoals alle Sony ‘ s 4K-UHD-aanbod, de TV is gebouwd op de Android TV OS. Dit heeft Chromecast built-in, waarmee een groeiend aantal apps te werpen direct op het scherm. Het is een handige manier van het delen van afbeeldingen of video ‘ s.

Sony belooft ook hands-free besturing via de smart speaker platforms, zoals Amazon Echo (alleen verenigd koninkrijk) en Google Startpagina (verenigd koninkrijk, Frankrijk en Duitsland).

De 2160p TV is compatibel met HDR10 en HLG (Hybride Log-Gamma) broadcast HDR. Maar als het ontbreekt aan de Extreme iteratie van de X1 imaging chip, er is geen vooruitzicht op een Dolby Visie upgrade.

Nog steeds, de native 100Hz paneel garandeert een MotionFlow XR 800Hz-rating, wat betekent dat het biedt een superieure motion interpolation, handig voor als u wilt maximaliseren details bij snel bewegende sport. Dit zou wel de televisie aan shortlist als je het kopen in afwachting van de komende FIFA World Cup.

Begin uitspraak

Met de voordelen van een snelle 100Hz paneel en een flinke hoeveelheid afbeelding hocus-pocus (object op basis van HDR remastering, de X1-processor en 4K super bit mapping), de XF85 potentieel biedt veel visuele bang voor je buck.

De concurrentie zal worden stijf, met name van Philips en LG, maar dit zou het 4K-middenvelder om naar te kijken. De prijsstelling is nog niet bekend. Het zal hit hoog straten van dit voorjaar.

  • Dit zijn de beste Tv ‘ s die je kunt kopen

Wat is een hands-on review?

‘Handen op reviews’ een journalist van de eerste indrukken van een stuk van de kit op basis van het doorbrengen van wat tijd met hem. Het kan slechts een paar seconden of een paar uur. Het belangrijkste is dat we in staat zijn geweest om te spelen met onszelf en geven u een gevoel van hoe het is om te gebruiken, zelfs als het slechts een embryonale bekijken. Voor meer informatie, zie TechRadar Beoordelingen Garantie.