Sony Bravia XF85 4K HDR-TV (KD-55XF8505)

0
44

Våra Tidiga Dom

Tidiga intryck tyder detta infödda 100Hz 4K flat bör poäng med sportfantaster oavsett deras rekommenderad skärmstorlek, som design och specifikationer som är enastående.

För

  • Snabb 100Hz native panel
  • Brett färg och HDR remastering
  • Amazon Alexa och Google Assistant stöd

Mot

  • Kan inte uppgraderas för Dolby Vision

Sony klart räknar med att dess XF85 UHD TV-serien kommer att bli en bestseller, och är allt detta. Modellen kommer att finnas tillgängliga i 43-tums (KD-43XF8505), 49-tums (KD-49XF8505), 55-tums (KD-55XF8505), 65-tums (KD-65XF8505), 75-tums (KD-75XF8505) och även 85-tums (KD-85XF8505) skärmstorlekar.

För närvarande, USA är bara att få den 65-tums och 75-tums iterationer, där det kommer att vara känd som den X850F.

Till skillnad från sina billigare stallkamrat, Sony Bravia XF80, det finns ingen uppenbar kompromiss om specifikation.

Design och prestanda

Till att börja med, detta är en panel med 100Hz, vilket har positiva konsekvenser för motion hantering, och utsikterna för en 43-tums 100Hz 4K panel bör vara en aptitretande en för sport-fans.

Bravia XF85 innehåller också en Sony X1 image processor med objekt-baserad HDR remastering. Vi har sett tidigare att Sony har en verklig talang för att upp-topp SDR innehåll för att ge en faux HDR titta, så att dess införande här bådar gott för allt innehåll källor.

Uppenbarligen vet vi inte bara hur väl Sony Bravia XF85 hanterar peak luminans av infödda HDR innehåll tills vi får ett prov för att testa, men vår förhoppning är för en förbättring jämfört med förra årets mid-range 4K-modeller.

Ytterligare bild förfining kommer artighet av 4K X-Reality Pro, Sony image enhancement-algoritmen, och Super Bit Mapping 4K HDR behandling.

Själva designen är lämpligt swish. Den som har en smal aluminium ram, och en ny anti-wobble stå.

Vad vi har är två vitt åtskilda (ganska stora) ben, som lovar bättre stabilitet — bra om du har lite ‘uns vandrande hus, det är mer av en planterad utseende. Denna ökad stabilitet blir allt viktigare på större mängder.

Sony Bravia XF85 finns i både svart och silver, åtminstone för de fyra mindre skärmstorlek, men de två största skärmar finns i endast i svart.

Anslutningar omfattar fyra HDMI-ingångar, alla som är HDCP-2.2-kompatibel, och en trio av USBs (inklusive en USB 3.0 för inspelning innehåll till en extern hårddisk). Det som också stöder Bluetooth-hörlurar för parning.

Som alla Sonys 4K UHD erbjudanden, TV är byggd på Android-TV-OS. Detta har Chromecast inbyggd, vilket gör att ett växande antal appar för att kasta direkt till skärmen. Det är ett praktiskt sätt att dela bilder eller videor.

Sony lovar också handsfree-styrning via smart högtalare plattformar, såsom Amazon Echo (endast STORBRITANNIEN) och Google Hem (STORBRITANNIEN, Frankrike och Tyskland).

Den 2160p TV är kompatibel med HDR10 och HLG (Hybrid Log-Gamma) sändning HDR. Men eftersom det saknar den Extrema iteration av X1 avbildning chip, det finns inga utsikter till en Dolby uppgradering av Vision.

Fortfarande, de infödda 100Hz panel motiverar en MotionFlow XR 800Hz-rating, vilket innebär att den erbjuder överlägsen rörelse interpolation, användbart om du vill maximera detalj vid snabba sport. Detta kan mycket väl vara det teve för att lista om du köper i väntan på den kommande FOTBOLLS-Vm.

Tidigt dom

Med fördelarna av en snabb 100Hz panel och en generös hjälp av bilden trolldom (objekt-baserad HDR remastering, X1-processor och 4K super bit mapping), XF85 potentiellt erbjuder massor av visuell bang för din buck.

Konkurrensen kommer att vara hård, särskilt från Philips och LG, men det kan vara 4K mittfältare att titta på. Prissättningen har ännu inte tillkännagivits. Det kommer slå högt gatorna här våren.

  • Detta är den bästa Tv kan du köpa

Vad är en händerna på granskning?

«Händerna på recensioner» är en journalist första intryck av en bit av kit som bygger på att spendera lite tid med det. Det kan vara bara en liten stund, eller några timmar. Det viktiga är att vi har kunnat spela med det själva och kan ge dig en känsla av hur det är att använda, även om det är bara ett embryo och läser. För mer information, se TechRadar: s Recensioner Garanti.