Sunshine alltid rätt

0
27

Regeringen är inte en politisk plattform.Det är en grundläggande Svensk rätt.

Det politiska landskapet är mer polariserad än någonsin och det verkar vara lite gemensam grund för de konservativa och progressiva.

Öppenhet — att hålla ljuset på människors verksamhet — borde vara något som alla kan enas om.

Istället konservativa vill avslöja hemligheter av liberaler och liberaler vill utsätta åtgärder för konservativa.

Öppenhet i regeringen är inte en liberal, konservativ Republikan, Demokrat, oberoende, Frihetlig eller frihet caucus fråga.

Det verkar ofta vad parti är i minoritet blir mästare av öppenhet och ända fram till den tid det är i majoritet.

Politiker stubben på öppenhet och handlar om open access, tills de har något som de vill hålla hemligt.

Behovet av öppenhet i lokala, statliga och federala regeringen överskrider partier och politiska ideologier.

Kontroller och avvägningar för att ge några kontroller och lite balans när tjänstemän mäklare erbjudanden bakom stängda dörrar och dölja dokument som innehåller viktig information som allmänheten har rätt, och att det ofta är nödvändigt att veta.

Kommunerna har störst inverkan på livet för människor på en dag-till-dag-basis.

Oavsett om det är i form av fastighetsskatt, moms, skatter och avgifter för företag, stat-delat dollar eller federala bidrag, lån och finansiering, lokala regeringen är 100 procent skattefinansierade.

Allmänheten har rätt att veta hur deras pengar används.

De beslut som fattas, de dollar som kunde dela ut och de register som förs av city hall, county kommissionen, styrelsen för utbildning eller utility district tillhör alla liberaler, konservativa Republikaner, Demokrater, oberoende, Libertarianer och även politiskt ointresserade personer.

Alla berörda aktörer har en insats i öppna möten och offentliga register och bör bry sig om frågor som rör öppenhet.

Bristen på och behovet av sanna regeringens insyn bör vara om de mest bipartisan orsak som finns.

Någon förtroendevald som verkligen bryr sig om public service på ett äkta och meningsfullt sätt och fullt ut förstår vad en representativ form av regeringen handlar om, bör inte bara mästare öppenhet i regeringen, men bör vara det mest effektiva vakthundar, tittar ut för allmänhetens förtroende.

Tyvärr, dessa typer av förtroendevalda är svårt att hitta.

Pressen försöker att hålla ett öga på staten och avslöja hemliga handlingar och svar journalister är ofta förlöjligad, förringat och hotade även för att bara göra sitt jobb, som de arbetar för att hålla regeringen ärlig genom att använda sig av tillgång lagar.

Men allmänheten måste förstå att tillgång till statliga dokument och handlingar är inte bara media rätt.

Det är din rätt.

Jim Zachary är biträdande nationell redaktör för CNHI, redaktör för Valdosta (Georgien) Daily Times, vd och ordförande i Rött & Svart Publishing Co. serverar University of Georgia, vice president i Georgien Första tillägget Foundation, chef för Öppenhet Projekt i Georgien och en medlem av Grady Högskola Journalistik och masskommunikation Styrelsens Förtroende.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

0

Sorgligt

0

Arg

0