Cedar Valley bedrijven schrap voor de tarifaire impact

0
32

CEDAR FALLS — Kevin Harberts was op zoek naar een betere 2018. Nu hij wacht op de andere schoen te laten vallen — een staal.

Harberts loopt Kryton Ontworpen Metalen, voorheen Iowa Metalen Spinners, een 80-medewerker bediening in de Cedar Falls Industrial Park dat doet metaalconstructie werk voor een aantal functies, waaronder het gebouw, verwarming, ventilatie en airconditioning systemen.

Hij zei dat de federale regering voorgenomen heffing van invoerrechten op staal en aluminium invoer zal rijden tot de binnenlandse prijzen en mogelijk van invloed zijn op zijn bedrijf. Hij had al overweegt een uitbreiding dit jaar, maar dat is nu on hold.

«Het is (prijzen) gaat behoorlijk snel. Het is nog niet van, maar het is op de weg,» Harberts zei. «Het is een beetje frustrerend. Hebben We eindelijk verhuizen. Het gaat om het veroorzaken van maag voor de klant.»

President Donald Trump besteld steile nieuwe tarieven op staal en aluminium van de invoer in de VS van vorige week, zweren om terug te vechten tegen een «aanval op ons land door buitenlandse concurrenten. De president zei dat hij zou vrijstellen Canada en Mexico als «een speciaal geval» terwijl de onderhandelingen over wijzigingen van de North American Free Trade Agreement.

De nieuwe tarieven zijn van kracht in 15 dagen, met Amerika ‘ s buren voor onbepaalde tijd blijven «om te zien of we maken de deal,» Trump zei.

Aspecten van de voorzitter van de executive order «waren zo vaag» ze veroorzaakt «een soort van oproer,» maar niemand weet echt hun volledige impact, Harberts zei. «De Amerikaanse staal industrie hun prijzen verhoogd. En ze maken er goed geld. De prijzen gingen omhoog, omdat de vraag (voor binnenlandse staal en aluminium), maar het aanbod is. Ze profiteren van ons.»

Kryton, opgericht in 1980 in Waterloo, is «een job shop,» Harberts zei, het werken met commerciële en agrarische-georiënteerde klanten. «En ik ben onder contract bij sommige van mijn grotere klanten», wat betekent dat zijn bedrijf zal moeten absorberen of «eten» sommige van de prijsstijgingen.

«Het gaat om de invloed op onze bottom line», zei hij, maar hoe die impact zullen hebben op het werk van kracht is nog niet bekend.

«We hebben aangenomen,» Harberts zei. «Ik heb vier openingen op te vullen als ik kan vinden van de mensen.

«We waren op zoek te voegen aan op ons gebouw,» Harberts zei-dat ongeveer 70.000 tot 80.000 vierkante meter op de bestaande van 110.000 vierkante voet gebouw.

Het zou de eerste toevoeging is sinds 2000, toen het bedrijf verhuisde naar het Industriële Park van een site op Lincoln Street in de buurt van de oude Black Hawk Rollerdrome. Maar hij neemt een afwachtende benadering.

«Ik was optimistisch aan het begin van dit jaar. Nu ben ik alleen maar nerveus. … Er zijn 150.000 staal werknemers en 6,5 miljoen mensen die het gebruiken en verbruiken staal,» zei hij.

Ondertussen ambtenaren in Moline, Ill.-gebaseerd Deere & Co., met zijn enorme Waterloo de productie van complexe, hopen ze er al doorstaan wat storm is op komst op de staalprijzen.

«De kosten van materialen algemene maakt ongeveer 50 procent van de netto-omzet van Deere apparatuur en van die 50 procent, van staal is ongeveer 10 tot 15 procent,» woordvoerder van het bedrijf Ken Golden zei. «Wij geloven dat het mogelijk is dat de AMERIKAANSE markt heeft al gezien dat de grootste impact van de tarieven in de bestaande prijs.

«Veel van onze stalen contracten zijn geïndexeerd op een drie — tot zes-maand lag staal «spot» — prijzen,» Golden zei. «Op een wereldwijde basis, Deere koopt de meerderheid van staal nodig voor fabrieken van de lokale molens. Dit omvat de VS, waar kopen we de meerderheid van onze stalen van binnenlandse staalfabrieken.

«Stijgingen in de kosten van bindmateriaal en wordt geacht in de toekomst beslissingen met betrekking tot prijzen of structurele kostenverlagingen,» Golden zei.

Liefde

0

Grappig

0

Wow

1

Verdrietig

2

Boos

0