Cedar Valley företag stärkande för påverkan taxa

0
30

CEDAR FALLS — Kevin Harberts ser fram emot en förbättrad 2018. Nu är han väntar på att den andra skon för att släppa — stål.

Harberts går Kryton Konstruerad Metaller, tidigare Iowa Metall Spinnare, en 80-anställd drift i Cedar Falls Industrial Park som gör metalltillverkning arbeta för en rad funktioner, bland annat att bygga värme, ventilations-och luftkonditioneringssystem.

Han sa att det federala regeringens förslag att införa tullar på stål och aluminium import kommer att driva upp den inhemska priser och kunna påverka sin verksamhet. Han hade övervägt en utvidgning detta år, men är nu på is.

«Det är (priser) kommer att gå upp ganska fort. Det har inte ännu, men det är på väg», Harberts sagt. «Det är lite frustrerande. Vi fick till slut flytta. Det kommer att orsaka halsbränna för kunden.»

President Donald Trump beställt brant nya taxor på stål och aluminium import till USA förra veckan, och svor att slå tillbaka mot ett «angrepp på vårt land» av utländska konkurrenter. Presidenten sade att han skulle undanta Kanada och Mexiko som «särskilda fall», medan de förhandlar om ändringar i North American Free Trade Agreement.

De nya taxorna kommer att träda i kraft i 15 dagar, med Usa: s grannar på obestämd tid sparat «för att se om vi kan göra mycket,» sa Trump.

Aspekter av presidentens executive order «var så vaga» de orsakat «typ av tumult,» men ingen vet riktigt sin fulla effekt, Harberts sagt. «Den Amerikanska stålindustrin höjt sina priser. Och de är att tjäna bra med pengar just nu. Priserna gick upp, eftersom efterfrågan (för inhemsk stål och aluminium) upp, men utbudet är nere. De tar fördel av oss.»

Kryton, som grundades 1980 i Waterloo, är «ett jobb butik,» Harberts sade, att arbeta med kommersiella och jordbruks-orienterade kunder. «Och jag är under kontrakt med några av mina större kunder, vilket innebär att hans företag kommer att absorbera eller «äta» en del av prishöjningar.

«Det kommer att påverka vårt resultat», sade han, men hur det kommer att påverka arbetskraften är inte känt ännu.

«Vi har varit att anställa,» Harberts sagt. «Jag har fyra öppningar för att fylla om jag kan hitta människor.

«Vi tittar på att lägga till på vår byggnad,» Harberts sade: — 70 000 till 80 000 kvadratmeter på den befintliga 110 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Det skulle vara det första tillskottet sedan år 2000, då företaget flyttade till industriområdet från en webbplats på Lincoln Street, nära den gamla Black Hawk Rollerdrome. Men han tar ett vänta-och-se-strategi för detta.

«Jag var optimistisk i början av detta år. Nu är jag bara nervös. … Det finns över 150 000 stål arbetstagare och 6,5 miljoner människor som använder och förbrukar stål», sade han.

Under tiden tjänstemän i Moline, Ill.-baserat Deere & Co., med sin massiva Waterloo tillverkning av komplexa, hoppas de har redan klarat oavsett storm kommer på stål priser.

«Kostnaden för material generellt utgör cirka 50 procent av årets försäljning av Deere utrustning och att 50 procent av stål är ca 10 till 15 procent, säger företagets talesman Ken Golden sagt. «Vi tror det är möjligt att den AMERIKANSKA marknaden har redan sett den största effekten av tullarna i befintliga prissättning.

«Många av våra stål kontrakt är indexerade på tre till sex månaders eftersläpning till stål spotpriser,» Golden sagt. «På global basis, Deere köper majoriteten av stål som krävs för fabriker från lokala sågverk. Detta inkluderar USA, där vi köper merparten av vårt stål från inhemska stålverk.

«Ökar i materiella kostnader som skulle beaktas i framtida beslut om prissättning eller strukturella kostnadssänkningar,» Golden sagt.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

1

Sorgligt

2

Arg

1