Quad-City Gräsänder att upphöra med sin verksamhet i slutet av säsongen

0
24

DAVENPORT-En av de sämsta säsonger i historia Quad-City Gräsänder som potentiellt skulle kunna vara den sista.

Laget ägare Jordan Melville meddelade på tisdagen på Dwyer och Michaels’ morgon radio show på 97X att han är uppehåll lag verksamhet efter slutet av säsongen, en annan tuff kapitel för en franchise som började som en av de mest framgångsrika i minor league hockey för 23 år sedan.

«Jag älskar sport, jag älskar allt om det, men vid en viss punkt, passion för mig har varit förlorade,» Melville berättade Quad-City Times. «Inte på grund av marknaden, inte på grund av lag, inte på grund av ligan, bara på grund av hur livet fungerade.

«Det finns inga garantier i verksamheten, precis som det finns inga garantier i sport. Ibland måste man bara ge upp.»

Melville har varit ensam ägare av laget sedan 2013. Han hade ursprungligen lager i laget samtidigt som en ägare av Central Hockey League, som köpte Gräsänder i 2012 när laget stod inför ekonomiska svårigheter. Efter att ha flera möjligheter att sälja laget, Melville och hans bolag, vid tidpunkten T&M-Koncernen, nu Melville Globala, valde att behålla äganderätten.

«Vi uppskattade allt Jordan gjorde och det engagemang som han gjorde här,» TaxSlayer Center verkställande direktör Scott Mullen sagt. «De har varit en bra partner och vi önskar dem all lycka.»

Enligt Melville ‘ s ägande, Gräsänder gjort slutspelet i fyra raka säsonger, men är 20-37-4, på takten för deras värsta finish i klubbens historia.

«Vi är från en liga perspektiv mycket besviken. Quad-City tycker vi har en bra hockey tradition, det är verkligen en stor bas av fans där och vi har uppskattat deras stöd under åren,» ECHL-kommissionär Brian McKenna sade. «Jag vet att det har varit en tuff gå på det från den gången han kom i det … men vi hoppades att han skulle fortsätta. Han gjorde det beslutet och vi respekterar det.»

I de senaste 14 månaderna, laget sköt head coach Terry Ruskowski, team president och general manager Bob McNamara och director of hockey operations Jon Piche.

Trots allt detta, Melville, sade han fortsatte att placeras i lagets framtid tills nyligen. Han träffade med borgmästarna i de Fyra Städerna i februari för att diskutera framtiden för laget i den här marknaden och hade ett flerårigt hyresavtal i verk med TaxSlayer Center.

Men, personliga frågor under de senaste två veckorna saker förändrats dramatiskt.

Darryl Porter är en gammal vän av Melville familj och hade varit med biljettförsäljning och växande team intäkterna eftersom Gräsänder sparken McNamara i januari.

Melville var planering för Porter att ta en ännu större roll nästa säsong men nyligen upptäckte Porter har haft ett återfall av cancer i bukspottskörteln, där han är en överlevare.

Nyheten var den springande punkten för Melville, som fattat beslut om Gräsänder förra tisdagen.

«Det var den sista sak. när vi insåg att Darryl var inte längre kommer att kunna hjälpa oss på alla,» Melville sagt. «Det var ett affärsmässigt beslut på många nivåer … men den känslomässiga toll verkligen fick oss att fråga oss om det var något vi hade hjärtat att fortsätta.

«Vi var tvungna att fatta detta beslut, rätt beslut för oss och för vår verksamhet var att säga att vi försökte vårt bästa och inte känner att vi kan fortsätta.»

Melville är medveten om att det finns gott om kvalificerade personer som kunde ha tagit jobbet i Porters ställe men sade känslomässigt att det inte var värt investeringen.

«Det fanns alternativ, men det kom verkligen ner till en fråga om huruvida vi fortfarande hade hjärtat, hade jag fortfarande har hjärtat?» Melville sagt. «Den gjorde det visa sig vara mer än vad vi var villiga att ta på.»

Även med den känslomässiga sidan inte med i beräkningen, har det varit svårt att motivera kostnaden för att äga en mindre league hockey team.

Melville uppskattar att han kommer att förlora nära $1 miljon kronor den här säsongen och siffror han har förlorat minst $4 miljoner sedan han köpte laget.

Även företagens omsättning var upp denna säsong, Melville sa de var inte där de behövs för att vara efter fem års arbete.

«De fördelar till samhället för att sponsra laget, det är uppenbart att näringslivet inte se att det var det,» Melville sagt. «Vi var ungefär hälften av där vi borde ha varit i förhållande till resten av ligan i form av företags sponsor-dollar.

«Från ett affärsmässigt beslut, vi tittade på hur mycket vi har kunnat flytta dessa siffror runt och hur mycket vi var tvungna att fortsätta för att flytta dem. Vid en viss punkt, har du att säga att det inte kommer att hända.»

Melville erkänner att det finns andra alternativ än att stänga av ett team i en marknad som har haft någon form av professionell hockey i 23 år.

De Gräsänder tecknat ett tre-års förlängning med ECHL i December. För att bryta tillhörighet, Melville sade att han kommer att få betala league $250,000. Melville såg till att flytta laget till en annan liga som Södra Professionell Hockey League, men enligt Melville att beslut skulle ha en extra kostnad av $250,000.

Ligan har avböjt att kommentera på alla ekonomiska aspekter, men sa att Melville alltid hållit Gräsänder i god ställning.

Melville även frågade om möjligheten att ta en paus för antingen två eller tre år och sedan återvända till ECHL, men ligan förnekade begäran.

«Vi har inte bestämmelser där du enkelt kan ta ett år eller två mindre, behålla ditt medlemskap och komma tillbaka någon gång i framtiden vid en obestämd tidpunkt och fungera,» McKenna sade. «Antingen är ni med i den liga som fullvärdig medlem i god ställning eller inte.»

Melville är öppen för att sälja laget före slutet av säsongen, men säger att han har aldrig fått ett erbjudande om under sin tid som ägare.

«Om någon annan vill att det har laget, de är välkomna att ha det, de är välkomna att ta en bild på det, Melville sagt. «Om det är någon som tror att de kan göra det bättre än vad jag kan, det finns nog någon där ute som kan få det att fungera, men vid någon punkt måste jag titta på siffrorna och hur mycket de är rörliga år över år och inser detta nummer går aldrig att komma till där det måste vara utan några större förändringar i marknaden.»

De Gräsänder är inte den enda investering för Melville. Melville Globala äger Mr Glidmedel, Kanadas största snabbt glidmedel franchise. Melville är också en partner i Vancouver-baserade BrandLive, som producerar flera underhållning händelser, inklusive en kommande music festival i September att Melville har varit med om att organisera.

Utan Porter, Melville erkände hans engagemang nivå till Gräsänder kunde inte vara vad som behövdes för att hålla laget verkar det som han ville.

Laget kommer att avsluta säsongen den 7 April hemma mot Cincinnati Cykloner. Melville sade teamet planer på att reglera alla skulder så snabbt som möjligt.

«Fansen inte ska märka något annorlunda med undantag för slutet av en säsong,» Melville sagt. «Vi ska spela vårt spel och i slutet av spelet kommer vi att börja packa upp som vi brukar i slutet av säsongen, men vi vet bara inte packa upp igen.

«Vi ska se till att alla våra räkningar är betalda och att ingen är kvar håller säcken för vår olyckligt finansiell oförmåga att göra denna sak vettigt. Vi ska se till att vi lämnar staden med våra huvuden högt.»

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

1

Sorgligt

1

Arg

2