Var försiktig när du lagra medicin och kosttillskott tillsammans

0
25

Kära Läkare: jag tar ca nio olika mediciner och kosttillskott per dag. Jag använder ett p-piller behållare med slots för morgon och kväll, och den omfattar en två-veckors period. Kan dessa mediciner och kosttillskott förvaras på ett säkert sätt tillsammans? Gör de förlorar styrka som lagras om de är i behållaren för två veckor?Kära Läsare: Med nio olika piller att ta varje dag, vår första tanke är att du bör se till att varje läkemedel och kosttillskott är nödvändigt. Om ditt recept har skrivits av mer än en läkare, kontrollera med ditt apotek om dubbelarbete. Det är möjligt för samma recept för att fyllas både med varumärke-namnet läkemedel och generiska läkemedel. Vad som ser ut och låter som två olika typer av p-piller kan i själva verket vara en dubbel dos av samma medicin.

Apotekspersonalen kan ge dig råd om någon av de mediciner du tar har potential för negativa interaktioner. Vi rekommenderar dig låt honom eller henne veta om alla de kosttillskott du tar. Medan kosttillskott som inte behöver ett recept för att köpa, de negativt kan interagera med receptbelagda läkemedel.

Med denna mängd piller i ditt liv, en uppdaterad lista över alla dina mediciner är en bra idé. Innehålla namnet på den förskrivande läkaren, när recept började, datum för den senaste refill och anvisningar för användning. Ta med denna lista till varje medicinska möte, bland annat tandläkare. För att vara säker på att du inte utsätter dig själv för risk, visa det till din farmaceut när du fyller en ny recept-och när du lägger till ett naturläkemedel eller kosttillskott för att din regim.

Förutsatt att dina mediciner och kosttillskott har röjts för potentiella interaktioner, det är bra för att lagra dem tillsammans. Någon form av pulver eller rester från tabletter eller gel kepsar är tillräckligt liten för att inte göra en skillnad. Som för potens, två veckor är en tillräckligt kort tid för att, så länge som du följer lagring specifikationer för varje piller, de ska vara bra.

Men hur mediciner lagras påverkar hur väl de fungerar. Luftfuktighet, ljus, luft och värme, kan ha en negativ effekt, förnedrande vissa ingredienser i-piller.

Samtidigt som de flesta säkert kan förvaras i rumstemperatur, läs den litteratur som medföljer dem för att vara säker. Hålla din medicin i en sval, torr plats, borta från solljus och en källa av värme eller fukt. Vi avråder badrum, med varierande luftfuktighet från duschar och bad, eller ett kök med fukt och värme. Istället bör en byrå låda eller ett klädskåp hyllan. Oavsett var du väljer att förvara din medicin, vara säker på att de är tydligt markerade och säkra från husdjur och barn.

Skicka frågor till askthedoctors@mednet.ucla.edu eller skriv till: Fråga Läkare, c/o Media Relations, UCLA Hälsa, 924 Westwood Blvd., Suite 350, Los Angeles, CA, 90095.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

0

Sorgligt

0

Arg

0