Fedtlever sygdom foruroligende almindeligt i Usa

0
38

Kære Læge: Kan man taler om overvægtige børn og fedtlever sygdom? Jeg troede, at dette var noget, der kun sker for alkoholikere.Kære Læser: Mens alkohol er helt sikkert en sti til en diagnosticering af fedtlever sygdom, tilstand kan påvirke dem, der drikker, og ikke-drikkende ens — øge risikoen for hjertesygdom og dermed potentielt få efterfølgende problemer, der kan føre til leverkræft. Ny forskning tyder på, at børn, der er overvægtige som småbørn kan gå på at udvikle det metaboliske markører af fedtlever sygdom flere år senere.

Fedtlever sygdom er temmelig meget, hvad det lyder som — en skadelig ophobning af fedt i væv i leveren. Én vej til at oprustning er gennem den tunge brug af alkohol, men hvad det er, vi taler om her, er ikke-alkoholiske fedtlever sygdom eller NAFLD. Dette sker, når andre faktorer end alkohol forårsage fedt at ophobes i leveren. Tilstedeværelsen af fedt, der udløser en inflammatorisk reaktion, at der over tid fører til skader på leveren.

Tilstanden er mest udbredt blandt personer, der er overvægtige eller overvægtige, har diabetes eller pre-diabetes, har forhøjet indhold af kolesterol eller triglycerider, og har for højt blodtryk. Det er forbundet med metaboliske syndrom og også med visse cancer medicin, kortikosteroider og hepatitis C. Forskning tyder på, at der kan være en genetisk komponent, som godt. Og selv om NAFLD er mest udbredt blandt personer i 40’erne og 50’erne, nye data viser, at børn kan blive påvirket.

Leveren, som er den største indre organ, har en skræmmende to-do-liste. Det konverterer fødevarer til brændstof, butikker, at brændstof og stiller det til rådighed, som er nødvendig, rydder giftstoffer fra blodet og gør dem harmløse, gør proteiner, der hjælper blodet med at størkne, nedbryder fedtstoffer, hjælper med at styre blodsukkeret, og gemmer og frigiver en række forskellige mineraler og vitaminer. Og det er bare skrabe overfladen. Bottom line, leverens mange metaboliske funktioner betyder, at for dig at holde dig sund, din lever har brug for at være sund.

I fedtholdige leversygdomme, tilstedeværelsen af fedt forårsager betændelse, som kan føre til ardannelse og skader på de komplekse strukturer i leveren, der kan være irreversibel. I sin mest ekstreme, NAFLD kan føre til skrumpelever, og endda død. Det er anslået, at 80 millioner mennesker i Usa — det er en fjerdedel af den AMERIKANSKE befolkning — har en vis grad af fedtlever sygdom. Tæt på 60 procent af dem er mænd.

Mens NAFLD har ingen symptomer, mavesmerter, kronisk træthed, kvalme, tab af appetit og forhøjede leverenzymer kan være indikatorer for tilstanden i personer, der udviser de relevante risikofaktorer. Selv på dette tidspunkt der er ingen særlige behandlinger for den betingelse, ændringer i livsstil kan have en gavnlig effekt.

At nå og opretholde en sund vægt, betragtes som den førende forebyggende. Flere undersøgelser har vist en direkte sammenhæng mellem øget forbruget af sukker og visse metaboliske ændringer, der stress på leveren. Sodavand i særdeleshed har vist sig at øge markører af fedtlever sygdom. Så droppe slik, sodavand og forarbejdede fødevarer. I stedet fokusere på, friske frugter og grøntsager, bladgrøntsager grønne, sunde fedtstoffer og magert protein. Din lever — og hele din krop vil takke dig.

Send spørgsmål askthedoctors@mednet.ucla.edu skriv eller Spørg Læger, c/o Media Relations, UCLA Sundhed, 924 Westwood Blvd., Suite 350, Los Angeles, CA, 90095.

Kærlighed

0

Sjovt

0

Wow

0

Trist

0

Vred

0