Trump använder sin makt för att angripa svaga

0
38

Hur fungerar Ordförande Trump agera när han känner sig på toppen av den ekonomiska och diplomatiska världen? Eftersom hans inflytande stelnar inom det republikanska partiet? Som sin enkät nummer kryssa uppåt?

Om en ny regeringssammanträde tirad är någon indikation, politisk säkerhet har inte omsatts i ädelmod. Enligt uppgifter i pressen Trump tillbringade 30 minuter att klä ner hans homeland security sekreterare, Kirstjen Nielsen, för att inte vara tillräckligt iver att stänga den södra gränsen till illegala invandrare. En konsekvent källa till spänningar mellan de två har varit Trump ‘ s önskan att använda familjen separation som ett avskräckande mot olaglig korsningar.

Trump unbound är allt otåligare med överdriven mänskligheten av några av hans egna personalen. Detta är inte ett problem som han har, att vara tydlig med sin stabschef. Frågade om familjen separation var grymma och hjärtlösa, John Kelly svarade, «jag skulle inte uttrycka det riktigt på det sättet. Barnen ska tas om hand — lägga till ett fosterhem eller vad som helst. Men den stora poängen är att de valde att komma olagligt i Usa.» Han beskrivs familjen-separation politik som en «tuff avskräckande.»

Nej, dra gråtande barn ur armarna på sina föräldrar är inte hjärtlösa alls. De kommer att tas om hand», eller vad som helst.» För Kelly och Trump, det som är utmärkande för dessa invandrare är deras olagliga, inte deras personlighet eller sin värdighet. Detta är definitionen av dehumanization.

Ett par punkter. Första debatten över en gräns väggen är en politisk fråga. Separation för barn från deras föräldrar som har en avskräckande effekt är ett brott mot mänskliga rättigheter. Och Trump administration, på dess högsta nivåer, kan inte avgöra skillnaden.

Som vanligt, Trump och hans team är verksamma i ett komplett vakuum av historisk kunskap. Familjen separation är inte ny till Usa. Det var viktigt att bruket av företagsinteckningar slaveri. Om förslavade människor var verkligen egendom, kunde de inte också att män och hustrur, eller är verkliga familjer. Om de känslomässiga och moraliska obligationer har medgett som gäller, slaveri hela strukturen av dehumanization skulle falla sönder. Vilket är exakt varför avskaffat Harriet Beecher Stowe betonade grym separation av familjer i «Uncle Tom’ s Cabin.»

Omänsklig invandring verkställighet är inte moralisk eller juridisk motsvarighet till slaveri. Men en nation med denna historia bör vara särskilt försiktiga när de överväger att familjen separation som officiell politik. Få människor skulle behandla andra människor på detta sätt. Vilket är exakt varför Trump och Kelly måste visa upp «illegala invandrare» som lägre varelser som definieras av deras kriminalitet.

För det andra, om avvärjande av brott är den enda standard som vi använder i invandring verkställighet, vad som är den begränsande princip? Varför stanna vid separation av familjer? Varför inte sätta arbetsföra illegala invandrarbarn att arbeta i saltgruvor? Varför inte plantera minor vid gränsen? Varför inte klå illegala invandrare från attackhelikoptrar?

Svaret är naturligtvis att Usa per definition har en högre standard än laglighet. Vårt lands mest grundläggande åtagande — och dess begränsande princip — är universella mänskliga rättigheter och värdighet. Detta hindrar inte regeringen från att verkställa rimlig invandring lagar. Det gör förbjuder regeringen från omänsklighet i verkställighet av invandring lagar. Och det finns ingen definition av omänsklighet som inte har avsiktligt föräldrar skiljs från sina barn.

Den splittring av familjer kan vara en tragisk biprodukt av det straffrättsliga systemet. Många Amerikanska barn som måste besöka en förälder i fängelse. Men om upplösning av familjer har föreslagits som en tuff avskräckande för brott — en politik och ett straff — det skulle med rätta ses som ett svek mot Amerikanska värderingar. Som att det skulle vara vid våra gränser.

För det tredje, Trump ‘ s politik för familjen separation illustrerar den snabba nedåtgående spiral av demagogi. I 2012, medborgare Trump kritiserade Mitt Romney är «galen politik av self-utvisning, som var maniskt. Det lät så illa som det var, och han förlorade alla Latino rösta. … Han förlorade alla som är inspirerad att komma in i detta land.» Genom sin kandidatur tillkännagivande tur 2015, Trump hade upptäckt den innerliga vädjan att presentera Mexikanska invandrare som våldtäktsmän och mördare. Nu känner han sig bekväm föreslår bestraffning av barn och målmedveten förstörelse av invandrade familjer som har en avskräckande effekt. Och han känner sig bekväm eftersom den Republikanska Partiet har kapitulerat, steg för steg, för att hans agenda av dehumanization.

Andra Amerikanska presidenter har använt sina intjänade politiskt kapital för humanitära mål. Trump är en ledare som, när han växer politiskt starkare, använder sin makt för att angripa och utnyttja de svaga och utsatta. Usa: s president är bullier av barn.

Michael Gerson e-post adress är michaelgerson@washpost.com.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

0

Sorgligt

0

Arg

0