Vette lever ziekte distressingly gebruikelijk in de Verenigde Staten

0
39

Beste Dokter: Kan je spreken over overgewicht kinderen en vette lever ziekte? Ik dacht dat dit iets was dat alleen gebeurt bij alcoholisten.Geachte Lezer: Terwijl de overmatige consumptie van alcohol is zeker een pad naar een diagnose van een vette lever ziekte, de aandoening kan invloed hebben op de drinkers en niet-drinkers gelijk — verhogen het risico van hart-en vaatziekten en mogelijk waardoor latere problemen die kunnen leiden tot leverkanker. Nieuw onderzoek suggereert dat kinderen die te zwaar zijn als peuters kunnen gaan tot het ontwikkelen van het metabool markers van vette lever ziekte een aantal jaren later.

Vette lever ziekte is vrij veel wat het als klinkt — een schadelijke ophoping van vet in het weefsel van de lever. Een pad naar de opbouw is door het overmatig gebruik van alcohol, maar waar we het hier over is non-alcoholische vette lever ziekte, of NAFLD. Dit is het geval wanneer andere factoren dan de alcohol veroorzaken vet zich ophoopt in de lever. De aanwezigheid van vet veroorzaakt een ontstekingsreactie die op termijn leidt tot beschadiging van de lever.

De aandoening wordt het meest vaak voor bij mensen die overgewicht of obesitas, diabetes of pre-diabetes, hoge bloedspiegels van cholesterol of triglyceriden, een hoge bloeddruk. Het is geassocieerd met het metabool syndroom en ook met bepaalde kanker medicijnen, corticosteroïden en hepatitis C. Onderzoek suggereert dat er een genetische component. En hoewel NAFLD is het meest vaak voor bij mensen in hun jaren ’40 en’ 50, opkomende gegevens van de kinderen kunnen worden beïnvloed.

De lever is het grootste inwendige orgaan, heeft een enorme to-do lijst. Het zet voedsel om in brandstof, winkels die brandstof en maakt deze beschikbaar als dat nodig is, verwijdert gifstoffen uit het bloed en maakt ze onschadelijk maakt eiwitten die helpen het bloed te stollen, breekt het vet af, helpt bij het beheren van de bloedsuikerspiegel, en de winkels en releases diverse mineralen en vitaminen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Bottom line, de lever talrijke metabole functies betekent dat voor u om gezond te blijven, je lever nodig heeft om gezond.

In vette lever ziekte, de aanwezigheid van vet veroorzaakt een ontsteking, wat kan leiden tot littekens en schade aan de complexe structuren van de lever, die kan onomkeerbaar zijn. In zijn meest extreme, NAFLD kan leiden tot cirrose van de lever en zelfs de dood. Het is geschat dat 80 miljoen mensen in de Verenigde Staten — dat is een kwart van de AMERIKAANSE bevolking — hebben een zekere mate van vervetting van de lever ziekte. Bijna 60 procent van hen zijn mannen.

Terwijl NAFLD geen duidelijke symptomen, buikpijn, chronische vermoeidheid, misselijkheid, verlies van eetlust en verhoogde leverenzymen kan worden als een indicator van de toestand bij personen die blijk geven van de juiste risico-factoren. Hoewel op dit moment zijn er geen specifieke behandelingen voor de conditie, veranderingen in levensstijl kunnen een gunstig effect hebben.

Het bereiken en behouden van een gezond gewicht wordt beschouwd als de toonaangevende preventief. Verschillende studies hebben aangetoond dat er een directe correlatie tussen de toename van suiker consumptie en bepaalde metabolische veranderingen die stress op de lever. Frisdranken in het bijzonder is aangetoond dat verhoging van de markers van de vette lever ziekte. Zo sloot de snoep -, frisdrank-en verwerkte voedingsmiddelen. Focus in plaats daarvan op vers fruit en groenten, groene greens, gezonde vetten en magere eiwitten. Je lever en je hele lichaam zal je dankbaar zijn.

Vragen sturen naar askthedoctors@mednet.ucla.edu, of schrijven: Vraag de Artsen, c/o Relaties met de Media, UCLA Gezondheid, 924 Westwood Blvd., Suite 350, Los Angeles, CA, 90095.

Liefde

0

Grappig

0

Wow

0

Verdrietig

0

Boos

0