Division III softball: Luther avslappnad, fokuserad för Super Regionala

0
36

DECORAH — Renae Hartl tittade ner på sin klocka och kunde inte tro det läsa 5:30 pm

«Vi har varit här i 2 1/2 timmar,» Hartl, Luther College softball coach påminner om att säga till sig själv.

Och så mycket som hon inte vill kalla det, Hartl slutade Nordisk praxis tisdag, trots att det var 80 grader och laget hade skitkul att spela och öva brännboll tillsammans.

Det är denna typ av löst sittande, avslappnad atmosfär som Hartl hoppas Luther (38-8) kommer att sätta i bäst-av-tre NCAA Division III super regional serie fredag vid 4 p.m. mot sjunde-rankade St. Thomas i Decorah.

Efter en försöker säsong som såg den Fornnordiska nära deras Iowa Konferens ordinarie säsongen skiffer med sju doubleheaders i 10 dagar, en sak som förblivit konsekvent — ett lag som haft intensitet och fokus, men samtidigt var avslappnad och känner lite press.

«Vi har inte tränat för 2 1/2 timmar i en lång tid,» Hartl återkallas av tisdagens träning. «Men de hade en viskning. De vill bara fortsätta spela boll tillsammans.»

Det är en mentalitet som Hartl såg växa sig starkare och starkare under säsongen, särskilt efter den tuffa sträcker sig till slutet av säsongen som såg försäsongen IIAC favoriter falla hela vägen till den tredje frö för konferens turnering.

Men med en stabiliserande fokusera på att bara vilja fortsätta att spela en annan dag tillsammans, Luther rullade genom IIAC turnering outscoring sina tre motståndare 21-1, inklusive en 4-0 seger över Coe College i finalen, ett lag som hade sopat den Nordiska sent på säsongen.

«Det är en väldigt löst sammansatt grupp,» Hartl säger. «Jag har inte haft ett lag i denna stat, som i en lång, lång tid. Det är nog det roligaste laget att jag har tränat.»

En sak som inte tagits upp som leder upp till Super Regionala är vad som kommer att hända om de Fornnordiska vinna serien … en resa till Division III World Series i USA Softball Hall of Fame Komplex i Oklahoma City, Okla, Kan 24-29.

Den Nordiska kvalificerade sig för World Series fyra år i rad från 2010-2013 och har kvalificerat sig för den regionala tävlingen de senaste fyra åren, bland annat Super Regionals 2016, men denna grupp med åtta seniorer bland dem har ännu att bryta igenom.

«Vill bara inte sätta någon ångra press på oss själva,» Hartl säger. «Vi har typ av kastat ut vår scouting rapporter. När jag säger att vi kommer att veta vilken typ av pitching vi kommer att se. Addy Pender (Nordisk catcher) kommer att ha plan för var och en av deras hitters.

«Men just nu är det ett lag som verkligen har kul, och dessa tjejer skulle vilja att spela boll tillsammans med ytterligare tre eller fyra dagar.»

Bland Luthers åtta seniorer finns två lokala idrottare. Tidigare Waterloo Columbus enastående Anna Strien som leder den Fornnordiska med en .455 batting genomsnittet. Hon är tvåa i lagets runs (43) och körs batted i (43).

Denver native Bailey Victoria är vadd .336 med 30 RBIs.

Den Tommies komma in med ett register av 35-6 och vann sin 13 Minnesota Intercollegiate Konferens avdelning. St. Thomas söker sin sjätte NCAA championship utseende och först sedan 2016.

De Nordiska och Tommies har tre gånger under de senaste säsonger i den regionala spela — 2009 och 2011 och 2015, då Luther elimineras St. Thomas i den regionala semifinalen.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

0

Sorgligt

0

Arg

0