Droger pris attack ringar ihålig

0
46

Det höga priset på läkemedel är något som politiker älskar att attackera, men gör ingenting åt det.

USA spenderade $1,162 per person 2015 på läkemedel, enligt Organisationen för Ekonomiskt Samarbete och Utveckling, jämfört med $756 i Kanada och $497 i storbritannien, där regeringen kontrollerar priser.

Under hans 2016 kampanj, Donald Trump anklagade läkemedelsföretag av «komma undan med mord.» Men hans «American Patienter Första» plan nedgradering som att en förseelse, medan citerar andra skojare.

I invecklad värld av läkemedel, nyutvecklade läkemedel prissätts godtyckligt hög som är äldre formuleringar köpta av big pharma från mindre företag. Big pharma upprätthåller en förteckning priser endast tjäna som utgångspunkt vid förhandlingar om rabatter — rabatter — med läkemedels nytta och chefer, som agerar som mellanhänder för försäkringsgivare och arbetsgivare.

PBMs hålla en viss procentsats av rabatter, som ökar i värde med ett läkemedel är högt pris. De hävdar att 90 procent av de besparingar som förs vidare till kunderna.

«Alla som är involverade i den trasiga system — drugmakers, försäkringsbolag, distributörer, apotek nytta chefer och många andra — att bidra till problemet,» sa Trump.

Hans plan, som hade avtryck av Sekreterare för Hälsa och Mänskliga Tjänster Alex Azar, tidigare vd för Eli Lilly ‘ s US division, hade inte skrämmer big pharma.

Aktiekurserna steg. Wall Street Journal rubriken inkapslade svaret: «Trump’ s Plan för att minska Narkotika Priser Lämnar Branschen Lättad. Ordförande kritiserar läkemedelsindustrins lobbyister «missbruk»; strategi är en förskjutning bort från kampanj löfte om mer aggressiv handling.»

«Vi är mycket eliminera mellanhänder,» Trump har sagt om PBMs. «Mellanhänder blev mycket, mycket rika. … De kommer inte att vara så rik längre.»

Men PBMs — framför allt industri ledare Express Scripts Innehav, CVS Hälsa och OptumRX — inte kommer någonstans under hans förslag. Deras aktiekurser också ökat.

Men de kan sakna vänner i Iowa.

Förra månaden, apotekare berättade Iowa Hus offentlig Tillsyn Kommittén att PBMs avgift statliga och lokala myndigheter betydligt mer för recept än de betalar lokala apotek för att fylla dem.

Wapello Län, som kontrakt med CVS care mark, hävdade PBM betalas lokala apotek så lite som $2.69 för recept för fängelse intagna, medan fakturering länet $124.

CVS verkställande Rika Ponesse bestred påståendet och säger att hans företag justerar betalning priser regelbundet. Rep. John Forbes, D-Urbandale, en apotekare, som kallas att «(B)», enligt the Des Moines Register.

I ett brev till statliga tjänstemän i höstas, Kimberly Foltz, chief executive officer, UnitedHealthcare är Iowa gren, klagade den statliga Medicaid betalning underskott. Hon föreslagit att direkta förhandlingar med apotek för att fylla recept, stridande kostnader skulle skäras 90 procent.

Trump också kritiserade utländska nationer för priskontroll — «global freeloading» — förmodligen råna AMERIKANSKA läkemedelsföretag av forsknings-och utvecklingsmedel. Han uppmanade dem att höja priserna.

Men efter den minskning i företagens federal skatt från 35 procent till 21 procent, fem läkemedelsföretag ensam meddelade $45 miljarder aktier återköp snarare än att plöja att pengar till forskning och utveckling eller att minska de inhemska priserna.

Trump avvisade också möjligheten att importera billigare läkemedel från Kanada, som Sen. Charles Grassley, R-Iowa, hade kämpat med andra som en åtgärd under vissa omständigheter för att motverka drastiska AMERIKANSKA drug ökar.

Kandidat Trump lovade i januari 2016 att använda Medicare inflytande för att förhandla sig till lägre läkemedelspriser för att förmodligen spara $300 miljarder per år. President Barack Obama inte skulle fullfölja det, sade han. «Varför? På grund av läkemedelsbolagen.»

Men Trump är inte trycka för att ändra den lag som förbjuder Medicare från att förhandla om priser för sin Del D farmaceutiska komponent, som tjänar 60 miljoner Amerikaner och står för 30 procent av receptbelagda läkemedel utgifter.

Veterans Health Administration kan förhandla. Den använder också en formulary — en lista av receptbelagda läkemedel, kommer det att omfatta, samtidigt som Medicare och Medicaid måste omfatta nästan alla läkemedel som godkänts av Food and Drug Administration, även om en billigare, mer effektivt alternativ är tillgängliga.

En 2015 betänkande av Kanadas Carleton University och Public Citizen, en AMERIKANSK offentlig opinionsbildning grupp, hittade VHA ger 80 procent mindre för varumärket läkemedel än Medicare.

Trump gjorde broach ge Medicare «nya verktyg för att förhandla om lägre priser, bland annat så Medicare för att förändra institutionernas rekommenderade listor eller förmån mönster i svar till ökningar av generiska läkemedel priser.

Den mest uppmuntrande förslag skulle ha FDA påskynda godkännande av låg kostnad generiska läkemedel. Medan drugmakers ta emot 20-åriga patent mot «copycats», de ofta justera formuleringar för att förlänga patent, använd «pay-to-dröjsmål» system med eventuella konkurrenter eller göra insatser för att hålla generika från testas mot den ursprungliga medicin innan man får FDA-godkännande för säkerhet.

Trump ‘ s kampanj uttalanden haft några löfte att han skulle kunna följa i fotspåren av New Yorker Theodore Roosevelt som använde sin presidential «bully pulpit» att ta på giriga företag. Tyvärr, men hans plan att hålla tillbaka Big Pharma och sina medresenärer till stor del ringar ihåliga.

Kärlek

0

Rolig

0

Wow

0

Sorgligt

0

Arg

0