Trump van de drug van de prijs aanval heeft holle ring

0
37

De hoge prijs van de sector farmaceutische producten is iets wat politici liefde aan te vallen, maar niets over het doen.

De AMERIKAANSE dollar besteed 1,162 per persoon in 2015 op farmaceutische producten, volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, vergeleken met $756 in Canada en $497 in het Verenigd Koninkrijk, waar de overheid de controle van de prijzen.

Tijdens zijn 2016 campagne, Donald Trump beschuldigd drug bedrijven van «weg met moord.» Maar zijn «American Patiënten op de Eerste plaats» plan downgrades die een misdrijf, terwijl het citeren van andere onverlaten.

In de ingewikkelde wereld van de farmacie, de nieuw ontwikkelde geneesmiddelen zijn geprijsd willekeurig hoog als zijn oudere formuleringen gekocht door big pharma van kleinere bedrijven. Big pharma behoudt de lijst met prijzen dienen slechts als uitgangspunt bij het onderhandelen over kortingen — kortingen — met farmaceutische-uitkering managers, die fungeren als tussenpersonen voor verzekeraars en werkgevers.

PBMs houden een percentage van de kortingen, die in waarde stijgen met een drug te hoge prijs. Ze houden van 90 procent van de besparingen wordt doorgegeven aan de klanten.

«Iedereen die betrokken is bij de gebroken systeem — de drugmakers, verzekeraars, distributeurs, apotheek voordeel managers en vele anderen, die aan het probleem bijdragen,» Trump zei.

Zijn plan, dat had de afdruk van de Minister van Volksgezondheid en Human Services Alex Azar, voorheen president van Eli Lilly in de AMERIKAANSE divisie, niet faze big pharma.

De aandelenkoersen stegen. De Wall Street Journal kop ingekapseld het antwoord: ‘Troef’ s Plan om te Snijden Drug Prijzen Bladeren Industrie Opgelucht. De President heeft kritiek op de farmaceutische lobby ‘misbruik’; strategie is een verschuiving van de campagne de belofte van meer agressieve actie.»

«We zijn heel erg elimineren van de tussenpersonen,» Trump zei over PBMs. «De tussenpersonen werd zeer, zeer rijk. … Ze zullen niet zo rijk meer.»

Maar het PBMs — met name de industrie leiders Express Scripts Holding, CVS Gezondheid en OptumRX — nergens naartoe gaan onder zijn voorstel. Hun stock prijzen ook gestegen.

Echter, ze kunnen niet vrienden in Iowa.

Vorige maand, apothekers vertelde de Iowa Huis Overheid Oversight Committee dat PBMs kosten van de staat en lokale overheden veel meer voor medicijnen dan ze betalen lokale apotheken te vullen.

Wapello County, welke contracten met CVS Caremark, beweerde dat de PBM betaald lokale apotheken zo weinig als $2.69 voor de voorschriften voor de gevangenis gevangenen, terwijl de facturering van de provincie $124.

CVS executive Rijke Ponesse betwist de vordering, zeggen zijn bedrijf past betaling tarieven regelmatig. Rep. John Forbes, D-Urbandale, een apotheker, heet dat «(BS),» volgens de Des Moines Register.

In een brief aan staatsambtenaren afgelopen najaar, Kimberly Foltz, chief executive officer van UnitedHealthcare de Iowa tak, geklaagd over de staat van Medicaid betaling tekort. Ze stelde die een directe onderhandelingen met de apotheek in te vullen voorschriften, op grond van de kosten zou worden gesneden 90 procent.

Trump ook kritiek op buitenlandse naties voor de controle op de prijzen — «global freeloading» — vermoedelijk het beroven van de drug van de V.S. bedrijven van onderzoek en ontwikkeling fondsen. Hij drong er bij hen om de prijzen te verhogen.

Maar na de vermindering van de federale belastingen van 35 procent naar 21 procent, vijf farmaceutische bedrijven alleen aangekondigd $45 miljard in voorraad terugkoop plaats van te ploegen dat geld terug in onderzoek en ontwikkeling of het verminderen van de binnenlandse prijzen.

Trump verwierp ook de mogelijkheid van het importeren van minder dure medicijnen uit Canada, die Sen. Charles Grassley, R-Iowa, had verdedigd met anderen als een remedie onder bepaalde omstandigheden tegen te gaan drastische AMERIKAANSE drug verhoogt.

Kandidaat Trump beloofde in januari 2016 gebruik van Medicare de slagkracht om te onderhandelen over lagere drug prijzen zogenaamd bespaar $300 miljard per jaar. President Barack Obama zou het niet kunnen uitoefenen, zei hij. «Waarom? Omdat de farmaceutische bedrijven.»

Maar Trump is niet duwen tot wijziging van de wet verbod op Medicare te onderhandelen over de prijzen voor haar Deel D farmaceutische component, die dient 60 miljoen Amerikanen en is goed voor 30 procent van de medicijnen uitgaven.

De Veterans Health Administration kunnen onderhandelen. Het maakt ook gebruik van een formularium — een lijst van voorgeschreven medicijnen, het zal dekken, terwijl Medicare en Medicaid moet betrekking hebben op bijna alle medicijnen zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration, zelfs als een minder duur, meer effectieve alternatief beschikbaar is.

Een rapport 2015 door Canada ‘ s Carleton University en Public Citizen, een AMERIKAANSE public advocacy groep, vond de VHA betaalt 80 procent minder voor de merknaam medicijnen dan Medicare.

Trump heeft broach het geven van Medicare «nieuwe tools om te onderhandelen over lagere prijzen», met inbegrip van het toestaan van Medicare wijzigen formularies of uitkering ontwerpen in reactie op verhogingen in generieke medicijnen prijzen.

De meest bemoedigende voorstel zou de FDA met een snelheid tot goedkeuring van lage kosten generieke geneesmiddelen. Terwijl drugmakers ontvangen 20-jarige patenten tegen «copycats» ze regelmatig tweak formuleringen uit te breiden octrooien, gebruik de «pay-to-delay» — schema ‘ s met mogelijke concurrenten of het ondernemen van pogingen om te houden van generieke geneesmiddelen worden getest aan de hand van het originele geneesmiddel voor het verkrijgen van goedkeuring van de FDA voor de veiligheid.

Trump ‘ s campagne uitspraken een belofte die hij zou kunnen volgen in de voetsporen van collega-New Yorker Theodore Roosevelt die gebruikt zijn presidentiële «bully pulpit» te nemen op hebzuchtige bedrijven. Helaas, zijn van plan om in toom te houden Big Pharma en haar medereizigers grotendeels holle ringen.

Liefde

0

Grappig

0

Wow

0

Verdrietig

0

Boos

0