Houzz Duitsland: de Heuvel, die zagubili huis (18 foto ‘ s)

0
73

Origineel: DE; een kopie van de originele verbonden aan: ES; Site: COM; Momenteel te zien in: NL

Dit perceel is gelegen op een kleine heuvel, en op de verbouwing was er geen enkele glad oppervlak. Architect Manuela Fernandez Langenegger moest kiezen: voor het wijzigen van het landschap en laat alle bomen op hun plaats. Ze stopte op de tweede optie en dug-out, een depressie in de heuvel naar het nieuwe gebouw. Nu de toppen van de bomen te compenseren voor het ontbreken van de eerdere weergave van het platteland.

elanandez

Over het project
Plaats: Nürtingen, Duitsland
Grootte: 165 sq. m
Die woont hier: een gezin met twee kinderen
De auteur van het project: de gastvrouw Manuela Fernandez Langenegger, Bureau Elanandez
Foto: Rainer Leeg

Het plot was niet de meest eenvoudig om mee te werken. Aan de noordzijde wordt smaller naar het Zuiden is beperkt tot een dijk met uitzicht op het naburige gebouw. Gebruik van het terrein in de oorspronkelijke staat, en zette een-verdiepingen tellend huis was onmogelijk. «Alle bewoners het was duidelijk, in één oogopslag,» — zegt de gastvrouw Manuela Fernandez Langenegger. Zij is afgestapt van de idee van het egaliseren van een heuvel — dan zou hebben om zich te ontdoen van alle bomen op de site.

elanandez

Op deze en de volgende foto ‘ s: de auteur van het project, de architect Manuela Fernandez Langenegger

De architect besloten om te «begraven» van het gebouw, terwijl een binnenplaats open naar het Zuiden van de site. «De site was niet de bedoeling te zijn smal en krap, op dezelfde tijd had om ervoor te zorgen dat de bomen niet in beslag nemen te veel ruimte in,» zegt ze.

Keermuur van de werf stijgt tot 170 cm Op de rand, er zijn geen grenzen: «Kinderen moeten leren om gevaren te vermijden. Ze weten dat op het hoogste niveau van spelen van de bal is niet toegestaan.»

elanandez

Vrijdragende trap in beton leidt naar de binnenplaats.

elanandez

Kijk vanaf de straat, om te raden op het bestaan van een «verzonken» courtyard bijna onmogelijk. Het enige dat kan worden gezien aan de zijkant is een carport met een klein berghok voor vuilnisbak en fietsen. Aan de rechterkant, in de buurt van de grens met het naburige perceel is er een oprit.

elanandez

Brede trappen leiden naar de voordeur. Elke gast zal zien: als de buitenkant van de gevel wordt gedomineerd door de lariks, de inrichting van de voornaamste rol was weggelegd voor de grijze beton en witte ingebouwd in meubels.

elanandez

De voordeur is gelegen white cube van modulair meubilair. Het heeft vele functies: naast ruimte voor opslag is er een verborgen gast toilet en bijkeuken.

elanandez

Op de foto: sen de houten gevel zijn verborgen opslag voor tuingereedschap en een sauna

elanandez

Tegenover de ingang is gebouwd in de white cube van een keuken. «Als zoniruya elementen, bouwden we twee witte Cuba — ze spelen met het contrast van ruwe beton,» zegt de architect.

elanandez

Net als alle ingebouwde meubels, blokjes MDF panelen, gelakt in wit, verzameld in de workshop Stefan Albiez und Sibylle Lutz.

Keuken eiland ligt op een kleine sokkel, en het lijkt erop dat zweeft in de lucht. «We hebben het eiland een relatief korte — dus het lijkt makkelijker», vertelt Manuela.

elanandez

Groen is de favoriete kleur van de gastvrouw. «Het creëert in het interieur van een vaste verbinding aan de buitenkant, volgens het principe van het In/Ex», zegt Manuela.

elanandez

Tussen het raam en de keuken eiland gebouwd-in een bench. «We brachten haar naar het eiland, dus zelfs kleine kinderen kunnen de wastafel te bereiken om de handen te wassen voor het eten».

Als de muren op de binnenplaats, in de buurt van de trap naar de bovenste verdieping en er is geen leuning: «ik ben niet bang voor moeder zegt Manuela. Voor mij is het belangrijk dat kinderen weten dat het gevaar in het gezicht. Ze leren hoe om te spelen en rond te rennen veilig.»

elanandez

Een tweede, witte kubus in het interieur, scheidt de keuken en de eetkamer van de woonkamer. En de cube is ook moeilijk: hij houdt de ladder aan de bovenzijde en op de begane grond, een berging en een alkoof met een Zitje.

elanandez

Op de foto: Jim, kijkend naar de woonkamer

elanandez

Deze en volgende foto: architect en timmerman met kinderen

In één van de muren waren gebouwd in de boekenkast. De boven-en onderkant van het ontwerp wordt gemarkeerd door led-tape, het creëren van een zwevend effect.

Met een bank en een uitzicht op de binnenplaats. Door de Ramen een gevoel dat de werf is ook een onderdeel van het interieur.

elanandez

De vloer wordt verwarmd. «Betonnen vloer deden we niet in de buurt van het hout of laminaat, slechts het oppervlak behandeld met een beschermende laag, het moet worden bijgewerkt om de vijf jaar. Dus in geslaagd om het behoud van de open poreuze structuur van de vloer van beton,» zegt de architect.

elanandez

Op de bovenste verdieping, is gebouwd op een houten frame, zet een vloer gemaakt van lariks. Ingebouwde kasten en glazen wanden dienen als een beschermende omheining in de buurt van de trap.

Op deze verdieping bevindt zich de master bedroom, twee kinderen en twee badkamers.

elanandez

Windows badkamers open op de Noordelijke gevel, versierd met stroken van de lariks. Door de lamellen in de kamer sijpelt zacht diffuus licht. In de nacht van de gevel wordt verlicht door de lampen van de badkamer.

elanandez

De zonneluifel is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de architect en de natuur. Een nieuw geplante boom zal op een kroon en geven extra schaduw.

HET IS JOUW BEURT…
Als u graag een huis met een tuin, uitgegraven in de heuvel? Denkt u dat dit een goede beslissing? Als u geconfronteerd met een soortgelijk probleem op uw site, deel je ervaringen en foto ‘ s in de commentaar sectie!