8 meer verhalen over Scandinavisch design, wij geloven in vain (8 foto ‘ s)

0
196

Origineel: NL; Kopie aangesloten op origineel: DEITRUESAUSG; Site: COM; Momenteel te zien in: NL

Vele kleuren van messing, de combinatie van materialen — het interieur van Zweden en Denemarken is al lang niet zoals het sneeuw-wit idylle die toon blogs over «Scandinavisch design».

GELAAGDE

1. Scandinavisch design is minimalistisch

Zoals eigenlijk:
verdwenen. Misschien tien jaar geleden, we woonden met het kale hout en minimalistisch meubilair, maar vandaag zijn we luxe.

Gestoffeerde velvet meubels, glanzend messing, de muren geschilderd in een diep blauw of Bordeaux. Deze wijziging Scandinavische stijl opgemerkt en in het buitenland. Bijvoorbeeld journalisten van de New York Times schreef onlangs dat de Scandinavische minimalisme zijn teruggekeerd naar hun wortels in de ACHTTIENDE eeuw, toen de plaatselijke interieur werd beïnvloed door de rijkdom van Versailles en andere Europese woningen.

Hoekjes

2. Appartement in Scandinavische stijl moet wit

Als een kwestie van feit:
Wit is niet de enige populaire kleur in Zweden en Denemarken. In de afgelopen jaren, moderne zweedse woningen is overheerst door pastel tinten, roze, donker blauw en groen. De trend is om de plinten, deur kozijnen en vensterbanken in dezelfde kleur als de wanden als in de Stockholm appartement foto).

LEES ER ALLES OVER…
Microtrend: vaarwel, Scandinavisch wit interieur

Studio Dittmer

3. Onze huizen zien er hetzelfde uit

Als een kwestie van feit: Ja, er is een typisch Scandinavisch huis, maar er is altijd veel ruimte voor creativiteit. Bijvoorbeeld dit huis op de foto is gevuld met bijzondere ideeën, zoals het plafond in de woonkamer van oude schilderijen. In het Algemeen, Scandinavisch design is op weg naar een reflectie van de persoonlijkheid van de Schepper, en niet om te voldoen aan de onveranderlijke elementen van stijl.

OVER HET PROJECT MET FOTO ‘ S…
Houzz Zweden: een Huis met schilderijen op het plafond,…

Mr Perswall

4. Scandinaviërs zijn zeer ernstige

Als een kwestie van feit: Ja, inderdaad, mensen uit de Scandinavische landen hebben een reputatie voor het zijn barre. Maar dit betekent niet dat we met ingehouden emoties asceten. We houden van creatieve onheil. En als dat niet in het hele appartement, dan in de kinderkamer vindt u zeker een Behang met een leuke print (zoals deze van Mr. Perswall foto).

StudioLisaBengtsson

5. De Scandinaviërs betreft geometrische ornamenten

Als er in feite: Er zijn veel ontwerpers die te maken ongewone prints en patronen. De Scandinaviërs leeft de traditie van prachtige textiel patronen, met inbegrip van complexe florale ornamenten, zoals Marimekko of in de werken van Josef Frank voor Svenskt Tenn. Een print met tijger (zie foto), ontwikkeld door Stockholm ontwerper Lisa Bengtsson.

Madison Moderne Huis

6. Wij kopen alles bij IKEA

Echt: goed, Goed, eigenlijk kochten we VEEL dingen bij IKEA. Maar de Scandinaviërs zoals overgenomen items en weten veel van reizen naar brocante markten en winkels met vintage. Sommige items van IKEA die zijn uitgebracht decennia geleden zijn nu zeer gegeerd bij verzamelaars van ontwerp — vaak worden ze verkocht op veilingen in de buurt van het midden van de eeuw het modernisme. Insider tip: sla ikeevskogo lamp Sinnerlig reserve, het is zeker een klassieker geworden.

Voordeel Interieur

7. Scandinavisch design is alles over schoonheid

Hoe het werkelijk is: eigenlijk zijn wij een zeer praktische mensen. Wij geloven dat het belangrijk is om dingen te gebruiken, en niet alleen hen bewonderen. Een stoel of bank moet comfortabel, ongeacht hoe de trendy kleur of het materiaal.

Bucks en Sporen van Stockholm

8. Is er een «Scandinavische stijl»

Als een kwestie van feit: vaak zien We kamers in tijdschriften en op websites, die worden genoemd in Scandinavische stijl. Maar de Scandinavische stijl is veel meer dan de populaire formule «beetje hout + witte muren + kaarsen». Ook geografisch gezien is de term problematisch. In feite, in Scandinavië is een geografische term die gebruikt wordt voor Denemarken, Noorwegen en Zweden. Wij hier de voorkeur aan te spreken over de Scandinavische stijl die nog omvat Finland en Ijsland. Al onze landen op cultureel, commercieel en politiek verbonden.

Maar los van wat wordt genoemd de Scandinavische of Scandinavische stijl u — we, wij, onze landen zijn blij om te delen een goed ontwerp, ongewone ornamenten en de mogelijkheid om live functioneel en comfortabel.

OVER HET ONDERWERP…

  • 6 «sprookjes» over Scandinavisch design, waarin de wereld gelooft
  • Ontwerp debat: Scandinavische stijl dat we kwamen met jezelf